scene memorabile din filme
Raspunsuri - Pagina 9
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Puck
In "Pianul": momentul cind ea ii cinta si-l incinta (dupa ce accepta sa-si recupereze astfel pianul), iar el (acel singur El, desigur, pentru Ea) o mingiie si nimereste, cu miinile lui cu degete butucanoase si cu unghii murdare, peste o sublima gaura din ciorap, prin care iese carnea alba, stralucitoare...
Puck
iaca pucku lu mama acu mi-am amintit ca mi-ai mai trimis un link si atuncea n-am avut timp sa-l vaz si apoi am uitat de iel
m-ai sinucis cu pianul, pe mine filmul asta m-a marcat f tare, mi-a placut la ne-bu-nie!!!
as zice 1000 de faze din filmul asta, dar ar insemna sa-l povestesc pe tot! figura lui holly hunter e... ramane pe retina, ce mai!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
iarina spune:
Pe mine m-a mai bantuit mult timp o secventa tot din Pacientul englez ( nu ma satur de filmul asta, desi multi spun ca e plictisitor) cand alearga cu pacientul prin ploaie, toti in jurul lui, unii ducandu-i targa, Juliete Binoche tinand umbrela..alergand deci toti ca nebunii pe o melodie aiuritoare din anii '30...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Oana MC
ati citit cumva ultimul lui roman? Ignorance nu stiu daca s-a tradus in romana. e o carte buna de citit pentru cei plecati din tara, dar si pentru cei care au ramas si cum pot ei comunica...
Oana si Matei (25 februartie 2004)
eu nu sunt chiar un fan nici kunderna nici kaufman... imi plac, dar mai piezis... io-s mai mult cu fantazismele si mai mult cu eticul decat cu esteticul, vorba amicului kierkegaard
mie imi place mult juliette binoche, cred ca de asta m-am uitat la film... si a meritat!
damage ati vazut?!!!
mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ce film!!! nu prea etic, indeed
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by iarina
Pe mine m-a mai bantuit mult timp o secventa tot din Pacientul englez ( nu ma satur de filmul asta, desi multi spun ca e plictisitor) cand alearga cu pacientul prin ploaie, toti in jurul lui, unii ducandu-i targa, Juliete Binoche tinand umbrela..alergand deci toti ca nebunii pe o melodie aiuritoare din anii '30...
qed
nu mai tin minte secvente din film, din pacate, ca am citit si cartea si mi s-au cam amestecat! dar filmul e de 1000 de ori mai bun!
singurul film la fel de bun ca si cartea, din punctul meu de vedere, e solaris
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
Finalul din Zorba grecul:Ai vazut vreo prabusire mai misto decit asta???Si Anthony Quinn incepe sa danseze!!
bestial! mi-a venit cheful sa revad filmul!
dar la strada?
e arrivato zamapno!!!
Rayuela spune:
dadada,gindacule,am vazut Damage ,e BINE de tot filmuuuu!!
Jeremy Irons e beton,cit despre Juliette Binoche muamaaaaaaaa!!Faza cind vine baietu si il gaseste pe dady in pat cu viitoarea nevasta,brrrrrrr,iar finalul,cu poza mare proiectata pe perete,si ditai ministrul care isi face un sandvish proletar
Cam in stilul asta e si Bitter Moon,chiar nu l-a vazut nimeni???..io-s muarta dupa filmul asta,aaaa,faza din autobuz,cind nu-s gaseste Mimi beletu....offfffffff....si "Slave to love"..bey,sint cea mai batrina de pe forumul asta,nu are nimeni nostalgii de discoteci din anii 80?
Elena si Amelie
Oana MC spune:
vazut si Bitter Moon si Damage. intense amindoua. imi place mult Jeremy Irons; in cele mai multe filme joaca roluri de posedat si patimas si joaca tare bine.
o povestioara legata de Jeremy Irons - l-am vazut la aeroport la Otopeni(era in tara pt filmul despre Maria Callas al lui Zefirelli), dar mi-a fost rusine sa intru in vorba cu el, ca deh imi place de el, asa ca l-am pus pe barbata-miu sa intre in vorba cu el si sa ma bage si pe mine in seama; a dat mina cu noi, dar se pare ca ii convenea anonimatul (a inceput lumea sa se prinda ca e chiar Jeremy Irons) caci era cu o tinara de care parea a fi tare inamorat; va spun ca are niste ochi si o privire....
Talk to her e un film deosebit, cu o coloana sonora bestiala, iar filmuletzul alb negru miscator; cadrele sint o serie de imagini fotografice de o forta impresionanta
ati vazut cumva The Pool? (cu Charlote Rampling in care ea e scriitoare)
sau Snow Falling on Cedars cu Ethan Hawke? imi aduc aminte de scenele din padurea de cedri in care alergau copiii? sau peisajul de iarna din padurea de cedri?
Oana si Matei (25 februarie 2004)
Oana MC spune:
inca unu' si ma duc.
Dictatorul. l-am vazut cind eram copila. imi aduc aminte de scena in care Chaplin se joaca cu globul pamintesc si tin minte ca tare m-a mai amuzat. un film tare tare frumos.
Oana si Matei (25 februarie 2004)
qsar spune:
Eu am mania detaliului. Asa ca din majoritatea filmelor imi amintesc numai scene. Raaar retin scenariul, dar unele scene le pot descrie cu lux de amanunte. Ma impresioneaza mai ales unele efecte vizuale, realizari de imagine (ca in Pianul, unde aproape totul este verde-albastru-alb-negru, ati remarcat?). Si-mi mai raman in cap replici, tonul, gesturile actorilor. Asa ca mi-e greu sa aleg. Multe dintre ele au fost deja amintite.
De La Strada vroiam sa spun si eu.Scena: Gelsomina este lasata adormita langa zidul manastirii. Si prabusirea funicularului din Zorba. Dar mai ales privirile alea luungi si adaaanci ale Irenei Pappass.
Si aproape toate replicile lui Gheorghe Dinica "fac" o scena memorabila - Filantropica, Prin cenusa imperiului, Explozia, Dacii, Crucea de piatra, De ce trag clopotele, Mitica? (De sfoara, monser!); si filmul ala de Nicolaescu cu faimosul "nu trage domn' Semaca! Sunt eu, Lascarica!"
Si Pianul, care nu-i un film ca toate filmele, e o insiruire de scene.
Si Frida - inceputul (plecarea cu patul) si mai ales curtea cu pauni.
Q
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
dadada,gindacule,am vazut Damage ,e BINE de tot filmuuuu!!
Jeremy Irons e beton,cit despre Juliette Binoche muamaaaaaaaa!!Faza cind vine baietu si il gaseste pe dady in pat cu viitoarea nevasta,brrrrrrr,iar finalul,cu poza mare proiectata pe perete,si ditai ministrul care isi face un sandvish proletar
da, fazele astea mi-au ramas si mie in cap, plus prabusirea lui peste balustrada... e clar faza memorabila, m-am indragostit si de binoche si de irons dupa filmul asta...
mai am retinut inca o faza: cand irons o vede pentru prima oara pe binoche, i-o prezinta fiu-sau, inocent, si el ramane cu figura aia a lui fixista si visatoare si macinata din interior care ne omoara pe noi
quote:
o povestioara legata de Jeremy Irons - l-am vazut la aeroport la Otopeni(era in tara pt filmul despre Maria Callas al lui Zefirelli), dar mi-a fost rusine sa intru in vorba cu el, ca deh imi place de el, asa ca l-am pus pe barbata-miu sa intre in vorba cu el si sa ma bage si pe mine in seama; a dat mina cu noi, dar se pare ca ii convenea anonimatul (a inceput lumea sa se prinda ca e chiar Jeremy Irons) caci era cu o tinara de care parea a fi tare inamorat; va spun ca are niste ochi si o privire....
ofviatamea!
quote:
Dictatorul. l-am vazut cind eram copila. imi aduc aminte de scena in care Chaplin se joaca cu globul pamintesc
da! o stiu! io ma tot chinui sa-mi amintesc de filmele cu buster keaton dupa care mor eu!
quote:
verde-albastru-alb-negru
padure-mare-fatza ei-rochia ei
speranta-vis-bine-rau
interesant, q, ne mai spui?!
quote:
De La Strada vroiam sa spun si eu.Scena: Gelsomina este lasata adormita langa zidul manastirii.
da, si finalul cand zampano aude melodia si vedem ca bruta are si inima... e foarte impresionant, e ceva de genul "pana si pietrele plang"...
mie din la strada cel mai mult mi-a placut dialogul ei cu tipul ala pe care il omoara zampano... cand el o tot intreba, si apare un fel de comunicare speciala intre ei, pentru ca in sfarsit vorbea si cu ea cineva... si apoi ii da o pietricica... nu mai stiu ce ii spune, dar era ceva special cu pietricica aia...