cand considerati ca barbatul este zgarcit?
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
bia spune:
Interesant subiect!Sunt doua aspecte aici,unul ar fi cand barbatul isi permite anumite gesturi si nu le face pentru ca este zgarcit,iar celalalt cand este student sau are posibilitati limitate,iar daca nu are nici nu poti sa pretinzi prea mult.Insa si in ultimul caz,se pot face gesturi mici,care sa insemne mult pentru tine.N-as putea sa iubesc un barbat zgarcit(insa nici nu am profitat vreodata de pe urma vreunui barbat) si asa cum spunea cineva mai sus,e tare placut sa te rasfete barbatul iubit,cand te surprinde cu un cadou sau te scoate in oras si nu se uita la cati bani scoate din portofel.Ce iubire e aia,cand iti numara ce sa cat mananci?Iar este o diferenta intre relatia de prietenie si de casatorie;cand esti casatorit,ai scopuri comune,vrei sa strangi un ban sa-ti iei casa,masina,etc.si trebuie sa mai faci economii pe ici pe colo ca sa poti sa-ti atingi scopul,insa cand esti in faza de inceput si totul ar trebui sa fie frumos,e tare urat sa vezi ca nu are o larghetze in suflet si la buzunar pentru tine.Nu stiu,al meu daca vreau ceva,nu se opune niciodata,insa si eu stiu,ce prioritati avem si nu toc toti banii doar ca sa-mi satisfac nu stiu ce moft.Nu mi-ar place sa am un barbat zgarcit,cred ca as suferi de fiecare data cand si-ar manifesta zgarcenia fata de mine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Primavera spune:
Am stat si eu 2 ani cu un zgarcit si inca ma enervez cand imi amintesc . De ce? Pai se plangea cand imi cumparam un iaurt cu fructe(din acela mare 400 g),pe el de exp il tinea un iaurt o saptamana,nu ieseam absolut nicaieri,ca e scump,daca totusi mergeam undeva era la vreun concert in aer liber(gratis) dar trebuia sa plecam de acolo pe la ora 10 seara sa prindem autobuzul,(in weekend nu circulau mai tarziu) ca nu vroia sa dam banii pe taxi,cand concertul incepea la 9 seara. Halal distractie!
Sa va mai dau exemple cu ce inseamna un zgarcit adevarat?
Totul se platea impreuna,jumate-jumate(am stat impreuna),mie imi dadeau parintii bani(ca eram studenta),el avea un serviciu bun(550$ pe luna si apartament propriu). Cand am luat cuptor cu microunde (din banii parintilor mei)a facut spume la gura...cum indraznesc sa cheltuiesc asa banii.
Cred ca ajung exemplele...ca daca mai continui sriu aici 2 ore
Finalul : Eu l-am lasat ,m-am dus in America cu Work&Travel(program de studenti),m-am maritat cu un american super de treaba(care ma respecta ,nu ca celalalt) si mai incolo o sa vedem ce o sa mai fie.
Si adevarat cine spunea,zgarcenia e un defect foarte mare,pacat ca nu iti dai seama din afara,decat dupa ce e cam tarziu.
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by cris68
Al meu nu stiu daca sa-l caracterizez "zgircit"... sau magar.
Pai cica sintem "lati la bine si la rau" da? Si cum se xxplica atunci ca tot ce inseamna card e pe numele lui ONLY, la cumparaturi merg de minuta si cu lista la el si -culmea tupeului- miercurea si toamna, imi primesc "alocatia"? Ce-s copil de gradininta? Parca imparteam si bune si rele in familie! Da' deocamdata "tac si inghit" ca doar el lucreaza. Da' o veni el soarele si pe strada mea... si s-or schimba regulile! De-o vedea el un dolarel din banii lui fata... sa-mi ziceti voi cum vreti! Uffff....
Cristina
Se cheama pork si are multi frati raspinditi in toata lumea. Am cunoscut si eu unul. Vezi ca dupa ce incepi sa lucrezi e in stare sa-ti ceara bani din urma pe intretinere si contributie la casa.
PRAG spune:
Sa va spun si eu una ...
Eram in anul 2 de facultate si aveam un coleg cu vreo 9 ani mai mare decit mine. Ne-am filat multa vreme, mai ieseam la cite o cafea in puazele de la cursuri, dar nimic serios. Intr-un final s-a intimplat, dupa un chef in camin, eram in sfirsit impreuna. Eram fericita pentru ca imi placea tipul, desi era putin ciudat. Ca studentii, nu prea aveam pe unde merge, ne plimbam zile intregi prin oras, stateam prin parcuri. Intr-o dupamasa ma intreaba "ti-e foame?", am zis da, am intrat intr-o ghereta si si-a luat lui un baton Snickers, iar mie un corn:-( Fara sa ma intrebe ce vreau, si nici nu s-a oferit sa imi dea si mie un pic de la el. L-am lasat in seara aia. Mi-a spus ca a doua zi voia sa ma ceara de nevasta. Noroc ca mi-a fost foame
conchita spune:
barbatul e si el om si daca se simte singurul care trage la caruta, in timp ce sotia n-are nici motive, nici nimic sa nu puna osul la caruta, cred ca sotul are tot dreptul sa se simta frustrat si inselat. de aici numaratul dumicatilor si restul. reactia vad ca e ca atunci cand si ea va avea job, sa-si pastreze toti banii pentru ea. atunci de ce nu e si barbatul de inteles ca nu-i convine sa munceasca si munca lui sa nu fie respectata? eu nu as da nici un chior cuiva care pe fatza imi arata ca nu ma iubeste, imi face viata un cosmar si pe care as banui ca s-a casatorit cu mine din interese straine casatoriei traditionale (dragostea).
bine, vorbesc teoretic, nu am experienta in aspectul asta material, nu mi s-a intamplat sa evaluez cadourile dupa suma investita, sau plata la restaurant dupa meniu sau alte aiureli. nu am avut niciodata pretentie la banul muncit de altul si nu inteleg asta la altii. atitudinea fata de bani este o chestie privata si trebuie respectata. in familie si relatiile dintre un El si o Ea, se stabileste de comun acord ce si cum, cu dragoste si respect. altfel, vorbim de uniuni de afaceri aici si, vai, ce oribil suna.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
conchita spune:
quote:
Originally posted by PRAG
Ca studentii, nu prea aveam pe unde merge, ne plimbam zile intregi prin oras, stateam prin parcuri. Intr-o dupamasa ma intreaba "ti-e foame?", am zis da, am intrat intr-o ghereta si si-a luat lui un baton Snickers, iar mie un corn:-( Fara sa ma intrebe ce vreau, si nici nu s-a oferit sa imi dea si mie un pic de la el. L-am lasat in seara aia. Mi-a spus ca a doua zi voia sa ma ceara de nevasta. Noroc ca mi-a fost foame
nu te supara ca te intreb, e o curiozitate pur teoretica, daca nu vrei nu raspunzi. sa zicem ca iti dadea doua cornuri. eu cred ca tot nu te-ai fi casatorit cu el, pentru ca nu ti-a oferit o friptura. si nici cu friptura nu te-ai fi multumit, ca lipsea garnitura s.a.m.d. asa vad eu lucrurile. bietul, zici ca era si el tot student, de unde sa fi avut bani mai multi ca tine? atata si-a permis, atata ti-a oferit. eu zic ca a fost generos ca s-a ingrijorat daca ti-e foame. sigur, e posibil sa gresesc...
insa nu ma pot opri sa ma intreb ce are dragelor banu asta de va conditioneaza atata alegerile in viata?
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
miau-miau spune:
Uite spre exemplu sa zicem ca ea vine in America prin casatorie cu un american. Pe el il gaseste cu casa, 2 masini si ceva bani in banca sau investiti, un cont de 401k. Desi se plac, el nu are incredere in ea (s-au cunoscut pe internet) si simte nevoia sa faca un prenuptial. Il inteleg, nu vrea sa divorteze in 1 an si sa plece fata cu toti banii. Ea insa vine increzatoare in casatoria de vis in care cei 2 au totul impreuna, se iubesc, fac copii, etc si chiar are ginduri serioase, dar se trezeste cu prenuptialul. Va fi jignita. Cum sa a impaci si capra si varza? Sau spre exemplu nu o pune pe contul lui bancar fiindca se teme ca fuge cu banii si asteapta vreun an, doi ca sa o cunoasca mai bine. Dar intre timp ea se simte tratata prost.
Pe de alta parte si ea ar putea sa nu aibe incredere in el, poate e un betiv, poate va incepe sa o bata, poate. Adica amindoi isi asuma ceva riscuri, dar in general ea se asteapta ca el sa fie cavaler si sa imparta cu ea totul. Nu stiu daca in caz invers, daca ea e cea cu banii adunati si situatie financiara mai buna, el s-ar simti jignit daca nu e pe cont, casa, masina.
PS. Nu, nu e cazul meu. E doar un exemplu pe care il poti extrapola in diverse situatii.
Pe fata cu cornu' a deranjat-o faptul ca el si-a luat snickers si ei corn. Cornul banuiesc ca e mai ieftin. Adica el isi pastreaza crema si ei ii da ce ramine. Nu a deranjat-o ca era lefter.
Bubbles spune:
Citit-am tot, si revenind cu gandul la intrebarea din subiect imi dau seama ca n-am habar cand e barbatul zgarcit, dat fiind ca n-am avut parte de vreun zgarcit pana acum... cel putin nu din punctul meu de vedere.
In prieteniile dinainte de casatorie am fost mereu pe principiul nemtesc si nu m-am abatut de la el pana cu o saptamana inainte de a merge la primarie. Din acel moment am preluat "ministerul de finante", se pare ca m-am descurcat cu bine-n vacanta prevazuta dupa ceremonie, pen' ca s-a lasat cu delegare totala a atributiunilor tangente contului bancar.
Intotdeauna mi-a placut sa ofer mici cadouri, s-acum nu stiu daca unii le-au privit ca pe-o obligatie, cert este c-am primit si eu, niciodata nesesizand zgarcenia cuiva prin imprejur.
Sunt de acord ca treburile nu pot sa mearga prea roz in relatiile in care sunt la mijloc bani sau alte bunuri materiale, care-au sosit dintr-o parte ce stie sa creeze stari de tensiune in anume situatii.
Apropo de cazul tipei care-a mers in Statele Unite si s-a vazut fata-n fata cu prenuptialul: am cunoscut aici cateva persoane care si-au "adus" sotiile de peste mari si tari si indiferent de amorul pe care-l afisau in vizite, ele se plangeau ba ca nu au voie sa conduca masina (sau masinile) pentru ca el ar plati asigurare prea mare pentru ele, ba ca doar ei decid unde sa-si faca vacantele, sau altele asemenea inadecvate.
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dianas/dianas.jpg)
dianas spune:
Am avut si eu parte de intamplari de-a dreptul penibile din cauza zgarceniei care mi se pare un mare defect la un barbat.
Terminasem liceul si m-am intalnit intr-o seara romantica, cu un baiat dragut care m-a invitat la o terasa sa bem un suc. Nu m-am aventurat la chestii scumpe, gen fresh-uri sau alte complicatii. Am comandat si eu o amarata de cola desi nu prea imi placea, ca doar nu era sa stau cateva ore cu o apa plata. Nu m-am omorat sa beau din cola aia, in fine, dam sa plecam, cand se opreste, se aseaza la loc pe scaun si-mi spune sa beau cola aia toata, sa nu las acolo jumatate din ea, ca doar el a platit-o. M-am uitat la el mirata, am crezut ca glumeste, dar nu glumea deloc si am mai stat vreo ora, timp in care eu m-am chinuit sa ingurgitez restul de cola, dar nu am putut pur si simplu nu se mai ducea pe gat, ii trecuse acidul, era calda. Am plecat intr-un final din locul cu pricina dar nu inainte de a bea el toata cola care ramasese.
Alta aventura penibila, ca si prima, mi s-a intamplat mai recent cu un fost iubit, director, plin de bani, care dupa ce cu multa truda reusise sa ma conviga ca pleca in interes de serviciu prin Europa, in nici un caz in vacanta, deci pe mine nu ma luase, s-a intors cu geamantanul pleznit de haine cate isi cumparase si nu exagerez, hainele erau pur si simplu in afara, fermoaraul geamantanului se stricase pt ca nu fusese cu putinta sa-l mai inchida din cauza incarcaturii. Si in tot geamantanul ala pentru mine nu era decat un tricou (escapada se petrecuse in plina iarna, deci tricoul probabil ca il gasise la reduceri) care nu era deloc pe gustul meu, nici marimea mea.
Barbatii zgarciti sant penibili si dezgustatori.
dianas