cand considerati ca barbatul este zgarcit?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

miau-miau, asa, dupa mintea mea, scenariul propus de tine nu intra la zgarcenie, ci la situatii de viata. deci amandoi sunt motivati de cu totul altceva in actiunile lor care par zgarcenie pentru partea adversa, dar nu de zgarcenie in sine. barbatu nu vrea sa fie si f..si cu banii luati, deci isi asigura spatele pana se convinge ca mariajul e autentic, asta deduc din ce spui tu. asta ilustreaza riscurile unei astfel de casatorii pentru femeie si putem discuta ce e de facut ca ea sa evite situatii asa de umilitoare cum e aia de a nu avea bani de buzunar si restul. dar, se poate sa gresesc.

baiatului cu cornuletu si snickersu i-as fi spus nu din start. in momentul in care a oprit la ghereta si nu in alta parte, mi-as fi dat seama ca nu isi permite, m-as fi simtit prost sa-i cheltui putinii banuti si as fi asteptat sa ajung acasa sa mananc. no, observ ca si eu am skills :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by PRAG
Ca studentii, nu prea aveam pe unde merge, ne plimbam zile intregi prin oras, stateam prin parcuri. Intr-o dupamasa ma intreaba "ti-e foame?", am zis da, am intrat intr-o ghereta si si-a luat lui un baton Snickers, iar mie un corn:-( Fara sa ma intrebe ce vreau, si nici nu s-a oferit sa imi dea si mie un pic de la el. L-am lasat in seara aia. Mi-a spus ca a doua zi voia sa ma ceara de nevasta. Noroc ca mi-a fost foame

nu te supara ca te intreb, e o curiozitate pur teoretica, daca nu vrei nu raspunzi. sa zicem ca iti dadea doua cornuri. eu cred ca tot nu te-ai fi casatorit cu el, pentru ca nu ti-a oferit o friptura. si nici cu friptura nu te-ai fi multumit, ca lipsea garnitura s.a.m.d. asa vad eu lucrurile. bietul, zici ca era si el tot student, de unde sa fi avut bani mai multi ca tine? atata si-a permis, atata ti-a oferit. eu zic ca a fost generos ca s-a ingrijorat daca ti-e foame. sigur, e posibil sa gresesc...

insa nu ma pot opri sa ma intreb ce are dragelor banu asta de va conditioneaza atata alegerile in viata?

-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)

Conchita, eu cred ca nu ai inteles ce a vrut sa zica Prag. Am inteles cind un barbat nu are bani, dar atunci sa nu ma mai invite decit sa ma invite la un restaurant iar lui sa-si comande friptura si mie o salata de cea mai ieftina, fara macar sa ma intrebe. Tipul putea sa ia 2 cornuri, 2 sticsuri sau un singur corn si ala sa-l imparta daca nu-i ajungeau banii de altceva. Sau pur si simplu sa termine seara fara sa mai mearga la toneta respectiva. Faptul ca lui si-a luat un Snickers si ei un corn ieftin spune MULTE si si eu l-as fi lasat pe loc. Am fost si eu intr-o relatie in care nu ne ajungeau banii nici de un suc, dar ce luam, imparteam frateste, indiferent ca plateam eu sau el.

Cipcipcip si bebe in burta 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip
Tipul putea sa ia 2 cornuri, 2 sticsuri sau un singur corn si ala sa-l imparta daca nu-i ajungeau banii de altceva. Sau pur si simplu sa termine seara fara sa mai mearga la toneta respectiva. Faptul ca lui si-a luat un Snickers si ei un corn ieftin spune MULTE si si eu l-as fi lasat pe loc. Am fost si eu intr-o relatie in care nu ne ajungeau banii nici de un suc, dar ce luam, imparteam frateste, indiferent ca plateam eu sau el.

hm, ai dreptate, acuma imi suna si mie aiurea, ca explici. oricum, noi nu am fost acolo sa vedem daca a intrebat sau nu ce isi doreste ea -recunosc ca imi suna aiurea ca un barbat sa aiba empatia sa se gandeasca la femeie daca ii e foame sau nu, si sa se inece la mal dintr-un cornulet...

in cazul asta, tot nu vad exemplu de zgarcenie, ci de nesimtire, adica nu pe ban ne concentram ca sa intelegem caracterul omului, ci pe gest in sine. dar, ma rog. multumesc de raspunsuri, m-am lamurit in mare parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

ZGircitul meu nu stiu ce cadou imi pregatea caci l-am lasat inainte de Craciun si nu i-am mai raspuns la nici un tel si nici un email. Iar fata care nu lucreaza si asteapta ca barbatul sa o duca la cumparaturi etc... am un singur sfat: ia-ti job cit de repede poti, fa-ti cont la banca doar pe numele tau si sa nu indrazneasca sa-ti cear vreun ban. Si inca ceva: daca ai prieteni cu masina propune-le sa-ti iei carnetul pe masina lor. Poti sa-ti iei lerner's permit pt. o perioada ce 3 luni timp in care poti conduce cu un prieten care are masina si asigurare. sa vedem daca ii convine sa afle si prietenii cit de zgircit e! Fostul meu sot era cam la fel de zgircit ca al tau dar totusi nu a mers atit de departe si l-am lasat (bine nu a fost numai asta dar a contribuit si asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Inainte sa-l cunosc pe sot avem un prieten zgarcit foc! Nici eu nu sunt mana sparta da ieseam in oras si zicea vrei pizza? Eu patita il intrebam cati bani are si nu ajungeau nici macar de una!
Da nu-i nimic zice el, mergem si mancam la ai tai si le spunem ca am mancat in oras pizza!
Sau odata mergem cu prietenni la munte: la dus cumparat ei o sticla mare cu Pepsi, bem toti. La intoarcere zic hai sa luam, nici macar sa iei tu, acum noi suc. Da ce apa nu pot sa bea?
Ce bine ca am scapat de el! Acu imi vine sa rad da atunci m-a durut capul tot drumul.
Da i-am facut-o si eu odata: hai la mare 2 zile, sa vezi zice ca n-am bani, ca poate alta data....Era plin de bani, casa, masina salar f bun. Eu abia terminasem facultatea si cam slabut cu banii.
Pai eu merg oricum. Lasa ca iau imprumut si vin si eu, goange ca avea bani. Imi pare rau da nu se mai poate!!! Si am mers singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by PRAG
Ca studentii, nu prea aveam pe unde merge, ne plimbam zile intregi prin oras, stateam prin parcuri. Intr-o dupamasa ma intreaba "ti-e foame?", am zis da, am intrat intr-o ghereta si si-a luat lui un baton Snickers, iar mie un corn:-( Fara sa ma intrebe ce vreau, si nici nu s-a oferit sa imi dea si mie un pic de la el. L-am lasat in seara aia. Mi-a spus ca a doua zi voia sa ma ceara de nevasta. Noroc ca mi-a fost foame

nu te supara ca te intreb, e o curiozitate pur teoretica, daca nu vrei nu raspunzi. sa zicem ca iti dadea doua cornuri. eu cred ca tot nu te-ai fi casatorit cu el, pentru ca nu ti-a oferit o friptura. si nici cu friptura nu te-ai fi multumit, ca lipsea garnitura s.a.m.d. asa vad eu lucrurile. bietul, zici ca era si el tot student, de unde sa fi avut bani mai multi ca tine? atata si-a permis, atata ti-a oferit. eu zic ca a fost generos ca s-a ingrijorat daca ti-e foame. sigur, e posibil sa gresesc...

insa nu ma pot opri sa ma intreb ce are dragelor banu asta de va conditioneaza atata alegerile in viata?

-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)

Conchita, eu cred ca nu ai inteles ce a vrut sa zica Prag. Am inteles cind un barbat nu are bani, dar atunci sa nu ma mai invite decit sa ma invite la un restaurant iar lui sa-si comande friptura si mie o salata de cea mai ieftina, fara macar sa ma intrebe. Tipul putea sa ia 2 cornuri, 2 sticsuri sau un singur corn si ala sa-l imparta daca nu-i ajungeau banii de altceva. Sau pur si simplu sa termine seara fara sa mai mearga la toneta respectiva. Faptul ca lui si-a luat un Snickers si ei un corn ieftin spune MULTE si si eu l-as fi lasat pe loc. Am fost si eu intr-o relatie in care nu ne ajungeau banii nici de un suc, dar ce luam, imparteam frateste, indiferent ca plateam eu sau el.

Cipcipcip si bebe in burta 15 sapt

Multumesc cipcipcip, exact asta am vrut sa spun de fapt, poate ca nu m-am exprimat bine. Asta m-a deranjat, orice ar fi luat puteam sa impartim, sau sa ia pentru amindoi la fel, dar asa.... Oricum, cu tipul am ramas colega de facultate pina la sfirsit si timpul mi-a dovedit ca bine am facut ca am terminat atunci cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Primavera spune:

porumbita wrote:" da cum ai reusit sa stai 2 ani cu el? "

incetul cu incetul a devenit atat de zgarcit,si al inceput era,dar parca nu chiar asa.
Niciodata nu a fost darnic cu mine,dar nu ne intalneam asa de des si credeam ca omul e econom( vroia sa-si ia apartament).Dar cand am vazut ca dupa ce si-a cumparat apartament(deci era aranjat,nu mai avea nici un motiv sa stranga absolut tot ce castiga),mi s-a cam facut lehamite.
Si cand ma gandesc ca avea o singura pereche de pantaloni scurti(pt vara),si 2 perechi de blugi...tare uzati de atata purtat...
De ce am stat doi ani? Cred ca atunci cand esti intr-o relatie si celelalte lucruri merg binisor,incerci sa nu bagi de seama ceea ce e grav si lasi de la tine.El tot insista sa ne casatorim,bine ca nu am facut-o.
Adevarul e ca am stat cu el pentru ca aveam impresia ca nu o sa gasesc ceva mai bun. Cred ca nu aveam o parere prea grozava despre mine.Poate parerea proasta despre sine,si neincrederea in ele le fac pe femei sa stea in relatii care nu le fac fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

atunci tot ce pot sa zic e bine ca ai reusit sa te desprinzi la timp!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

faza aia cu cornul e relevanta!!!!

iti dai seama, peste 10-15 ani te scotea in oras la aniversarea casatoriei la o eugenie si te punea dup-aia sa alergi in urma tramvaiului, sa faceti economie, ca viata-i grea si iesirile astea in oras cer sacrificii

da'tot pork se cheama!!!

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

quote:
Originally posted by energy

faza aia cu cornul e relevanta!!!!

iti dai seama, peste 10-15 ani te scotea in oras la aniversarea casatoriei la o eugenie si te punea dup-aia sa alergi in urma tramvaiului, sa faceti economie, ca viata-i grea si iesirile astea in oras cer sacrificii

da'tot pork se cheama!!!

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol

mihaela

Mergi la inceput