un sfat avizat, va rog!!!!
Nu mi se intampla mie, ci unei persoane foarte dragi...Ce se intampla?La inceput i-a aparut pe partea interioara a palmelor niste pete rosii, ca o alergie, care o mancau foarte tare si se scarpina cumplit.A mers la medic, i-a dat tratament, pe moment a dat rezultate, dar imediat ce se enerva incepea sa se scarpine rau pe maini...Cu timpul a ajuns sa faca niste santuri adanci care o ustura cumplit, dar continua sa se scarpine de cate ori se enerveaza...A mai fost si la alt dermatolog, dar nici tratamentul asta nu a ajutat-o.Persoana de care vorbesc nu se descarca niciodata la nervi: nu plange, nu tipa, tine in ea si a ajuns sa-si rupa carnea de pe maini..am senzatia ca se autoflageleaza!!!Dati-mi va rog un sfat, cum s-o ajut?Cum s-o conving sa mearga la psihiatru? este de la tara si acolo oamenii sunt foarte reticenti cand vine vorba de psihiatru...Va rog din suflet sa ma ajutati sa pot ajuta la randul meu aceasta femeie draga mie....
Raspunsuri
karmen spune:
Tensiunea produsa de acumularea unor conflicte interioare se exteriorizeaza prin aceasta afectiune a pielii. Poate fi pe fond psihic. Deci, ea trebuie sa accepte sa discute deschis despre ce o framanta, despre viata ei, sa-si exprime temerile si nervozitatea. O poate ajuta si o prietena sau alta persoana apropiata. Asta daca nu accepta sa consulte un psiholog.
Carmen Ghilescu
Elena-Teodora spune:
Clauditza, prietena mea ce mai buna are asa ceva. Pur si simplu, s-a trezit peste noapte cu niste bubite pe maini, care au inceput sa o manance ingrozitor de tare, de aproape plangea, apoi parca ii crapa pielea si se exfolia, in urma ramanand cu niste santuri adanci. Cand ma uit la mainile ei, atat de catifelate pana acum 2 luni, mi se ridica parul in cap. Parca am in fata o vrajitoare... Ei bine, a fost la mai multi dermatologi, care i-au spus acelaći lucru: ca are dermatita cronica de contact, o boala care poate dura ani de zile... I-au dat 2 alifii, una de zi, una de noapte, pot sa ti-o spun pe cea de noapte –Elocom –, pe cea de zi nu o stiu, ca e preparata in farmacie, un amestec de mai multe substante. I-au zis ca noaptea sa se unga cu cea de noapte si sa-si bage mainile in 2 pungi, inchise bine (ea nu prea face asta, pentru ca are un copilas de cativa anisori, care se tot foieste noaptea, ea il inveleste si altele). Nu i-a trecut inca, din pacate si e si ea disperata, iar mie mi-e asa de mila de ea...