Cu ce se pot curata jaluzelele verticale
Daca subiectul nu-si are locul aici, rog moderatorii sa-l mute unde considera de cuviinta.
Prietena mea vrea sa-si curete cumva jaluzelele, la ei in casa se fumeaza iar jaluzelele sunt dintr-un fel de pinza. Le are de 3 ani si firma la care le-a facut a disparut de pe piata.
Exista vreo solutie de cumparat, vreo solutie de la bunica pe care o poate folosi sa le curete? Pot fi spalate in masina de rufe?
E cald si bine, brutarie
Raspunsuri
Bubbles spune:
Coral, inca nu am descoperit solutia, dar sa mearga la Rona sa intrebe. S-ale noastre sunt tot dintr-un fel de panza, insa fiind nefumatori, le mai aspiram (operatiune greoaie, intr-adevar, si numai pentru a lua praful din ele) din cand in cand si arata ca noi.
Ce vroiam sa spun si cel mai important... sa nu cumva sa le spele in masina de rufe, pentru ca vor iesi mototolite si scamosate, vor arata urate -- vazut exemplu la un prieten.
Bianca
coral spune:
Prietena mea e in Romania, dar am sa dau o intrebare la Rona sau HD sa vad ce au pentru curatat.
Multumesc mult.
E cald si bine, brutarie
aissa spune:
Noua ne-au spus cei ce le-au montat sa facem urmatoarea figura:
- Sa le dau jos, sa le pun in cada cu apa calduta in care am diluat ceva detergent moale (eventual gel de dus, ceva care sa nu decoloreze) si sa le "mestec" usor cu mana cat sa iasa praful. Acum daca sunt albe sau de culoare deschisa poate trebuie insistat mai mult, ale mele sunt destul de colorate.
- Apoi sa le agat la loc, asa ude, stranse intr-o parte si sub ele sa pun un lighean in care sa se scurga apa. Astfel se intind sub propria greutate.
Eu nu am incercat inca pentru ca abia le-am pus in vara, dar cred ca in primavara o sa incerc pentru ca sunt foarte prafuite.
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
Ellena spune:
Eu am jaluzele verticale lungi de vre-o 6 ani (sunt cauciucate si cu doua fete). A trebuit sa le curat acu un an si cum nici o spalatorie nu le-a primit,le-am spalat in cada,pe o scandurica, cu detergent si cu o periuta.
Am avut ceva de lucru ca sunt multe benzi (vre-o 15 m) si le-am pus la loc ude sa nu se formeze cuta pe mijloc. Era vara si s-au uscat fara probleme cu usa si geamurile deschise.
Prietenii mei care au la pizzerie au procedat la fel (au din panza). Ei le-au spalat jos pe gresie.
PS. Vad ca a raspuns si aissa deci cred ca e solutia cea mai sigura. Atentie la perie sa fie moale sa nu scamoseze.
dana d spune:
Vecina mea le-a facut sul, le-a legat si le-a spalat la masina automata. L-a si stors si le-a pus la loc imediat. Sunt ca noi. Si mie mi-au spus cei cate mi le-au montat sa le spal tot in cada in detergent fara sa le frec prea mult ca se curata usor. Inca nu le-a venit randul, le am de un an si vreo luna, doua si nu sunt murdare, le aspir din cand in cand si atat.
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Craciun 2004