maslin in apartament

maslin in apartament | Autor: IrinaT

Link direct la acest mesaj

Dragilor, am si eu nevoie de un sfat. Acum 2 saptamani am primit in dar un pomisor de maslin. Din pacate nu am habar cum sa il ingrijesc. Nu este mare deloc, are cam 30 cm inaltime si este intr-un ghiveci. Il tin la lumina si ii pun apa cam de 2 ori pe saptamana. De fapt persoana care mi l-a dat mi-a spus ca trebuie sa pun o data pe saptamana dar eu am pus de 2 ori pentru ca mi se parea pamantul prea uscat
I-au dat deja doua noi crengute, dar in general, toate frunzulitele s-au cam inmuiat (nu arata prea bine). Aveti ceva sfaturi pentru mine cum sa il ingrijesc? Tare mult imi place si nu as vrea sa il pierd.
merci mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

maslinul e cam sensibil. Al meu a avut suisuri si coborasuri.

Apa pun 1 data la 2 zile, sta pe balcon la lumina, langa o sursa de caldura dar nu prea aproape, un metru dostantza, are cam 1 metru 50 inaltime. Apa nu se pune in pamantul care il inconjoara, ci in farfuria de sub. E faorte importanta pt ca risti sa-i putrezeasca radacina.

Sugestie: nu-i mai pune apa decat in farfurie si fa-o pt moment peste 3-4 de la ultima udare. Ar trebui sa-si revina in maxim 1 saptamana.

si cum adica frunzele sunt moi? cad usor? sau textura lor e moale?

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinaT spune:

Draga Freia, iti multumesc mult pentru sfaturi. Poate de la asta sa fie problea, ca eu pana acum puneam apa direct la radacina.

Frunzele se inmoaie, adica unele cad cu usurinta iar altele nu mai au aspectul acela sanatos, neted. Se vede cum incet incet se ofilesc. Sper ca ai inteles ce vreau sa spun ca nu prea stiu cum sa descriu.

Si mai am o intrebare. Crezi ca trebuie sa ii pun ceva ingrasamant sau numai apa de la robinet e de ajuns?

Mergi la inceput

Habar nu am drept sa iti spun daca o as faca masline. eu sper ca da Dar deabia l-am primit de vreo doua saptamani si e tare micut. poate Freia ne spune daca al ei a facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Maslinului va trebui sa ii asiguri in perioada de iarna conditii asemanatoare iernilor din zona mediteraneeana (temperatura de 8-16 grade, lumina multa, apa in momentul in care s-a uscat solul la suprafata). Ideal este un balcon inchis si neincalzit. Vara trebuie scos afara in aer liber, in plin soare (daca nu e foarte puternic). In aceste conditii va primi apa din belsug, dimineata sau seara si va trebui sa fie stropite des frunzele cu apa.
Solul trebuie sa fie mai greu (cu mai mult pamant de gradina in compozitie), hranitor, dar se lasa totusi apa sa se scurga. Se poate transplanta primavara sau toamna. Cel mai bine poate fi tinut in vase ceramice sau de lemn.
Se tine afara pana in momentul cand incepe sa cada bruma.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

eu i-am luat pamant special de flori cu ingrasamant, l-am mutat acum cateva luni intr-un ghiveci mare, sta pe balcon de cand il am, vara sau iarna, balconul meu e de fapt camera de zi, am desfiintzat geamurile despartitoare, sta la 1 metru de calorifer si geam, are p eo parte o umbra falsa si din 3 parti lumina. Apa ii pun in farfurie cam 1 litru jumate, si mai pun peste 2 zile. Frunzele le stropesc cu o stropitoare spray, dar numai vara.

Am intzeles de cum arata frunzele, ala e pericol de prea multa apa la al tau.

Si nu, nu face masline, al meu nu a facut desi il iubaresc... Nici nu m-am gandit la propria mea productie de masline Io fi frica.. is maslinista convisa de cand eram copil

succes,

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Multumesc mult de sfaturi si idei. Mi-ati fost de mare ajutor pentru ca nu aveam nici o idee cum ar putea fii ingrijit maslinul.
Sper sa isi revina si al meu ca tare imi place.

Mergi la inceput