Mamici cu bebei f apropiati ca varsta!

Mamici cu bebei f apropiati ca varsta! | Autor: mariana tache

Link direct la acest mesaj

Vreau sa dau sfoara in tara ca sunt din nou insarcinata!!! Si sunt extrem de fericita si entuziasmata!!!
Dar sunt si un pic speriata la gandul ca o sa-mi fie tare greu cu 2 copii asa de mici (nu are cine sa ma ajute: sotul la servici de dim. pana seara pe la 19; bunicile sunt in alte localitati). Intre Stefan si bebe din burtica va fi cam 1 an si 4-5 luni diferenta, deci tare putin.
Daca mai sunt mamici cu bebei de varste apropiate, va rog sa-mi povestiti din experientele voastre, ca sa stiu la ce sa ma astept; iar daca se poate sa-mi insuflati optimism ar fi perfect !
Va si va multumesc anticipat pt raspunsuri!

mariana tache, mamica lui Stefan (20.04.04).
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.

Sanatate Maxima!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Felicitari Mariana!!!!

Eu am 2 baieti, dar nu e varsta foarte apropiata. Andrei are 4 ani jumate si Stefan 7 luni. Dar sa stii ca e bine sa fie diferenta mica de varsta ca la un moment dat se vor juca impreuna, vor avea preocupari comune, vor merge la fete impreuna.
O sa fie foarte greu, dar pe de alta parte Stefan al tau nu va apuca sa stie ce e gelozia. bebe mic va face parte din viata lui si nu prea isi va amminti cum e sa fii singur la mama.

Sarcina usoara!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Dana, intre baietii tai e mare diferenta. Cand l-ai avut pe Stefan, Andrei pricepea deja ce nu e voie si ce e voi, nu?
Ma tot intreb cum o sa-l fac pe Stefan al meu sa inteleaga ca: nu are voie sa-i bage degetele in ochi la bebe, ca trebuie sa aiba rabdare cu papa de ex (adica mananca bebe mic intai si apoi el), ca sa nu urle ca-l tezeste etc.
Puteti sa imi spuneti cum o sa-l fac sa inteleaga astea?
In schimb, cand ma gandesc ca o sa aiba cu cine sa se joace, ca nu o sa stie Stefan ce-i gelozia, ca o sa-si faca planuri impreuna etc, imi creste sufletul de bucurie si de entuziasm.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Felicitari Mariana! Multa sanatate si sarcina usoara!

Important e ca voi va bucurati de aceasta a doua sarcina si este un bb dorit.

Mariuta mea o sa fie un pic mai mare cand va veni bb 2 (va avea 1 an si 10 luni). Imi fac si eu o groaza de probleme. Nu stiu cum o sa ma organizez, cu toate ca pe mine ma ajuta si mama.

Maria (1 an si 6 luni) este innebunita dupa bb-i. Vrea sa se joace cu ei, ii pupa. Stie ca eu am un bb mic in burtica si ma pupa si zice bb de cate ori ma vede. Mizez pe faptul ca peste 4 luni o sa fie si mai mare si o sa fie mai intelegatoare.

Intr-adevar, la 1 an si 4 luni un copilasa are nevoie de supraveghere continua si o sa fie greu sa te ocupi si de el si de bb mic, dar sunt sigura ca te vei descurca.

Pe forum mai sunt mamici cu bb-i la diferente asa de mici de varsta sau chiar mai mici. Probabil ca te vor incuraja si ele. E si cazul lui Mickyyy din grupul mamicilor de martie-aprilie 2004.

Pupici!
Cornelia (21 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

tiza mea draga, uite ca eu am 2 copii la 1 an si 9 luni diferenta, cred ca e aproape de situatia ta. Hm... nu stiu cum sa incep... As incepe cu sfatul de a nu-ti mai face atatea griji pt ca tot nu o sa fie mai greu/usor. Situatia e asa cum e si gata. O sa fie greu, primul an e cel mai crunt. Al meu pitic acuma a implinit anisorul si deja simt cum devine mai frumos. Nu mai usor, dar cica se mai schimba treaba pe zi ce trece. Astept si eu. As vrea sa te incurajez, dar nu stiu cum. Satisfactii la inceput o sa fie cam putine, dar iarasi, pe zi ce trece constati ca e cel mai bun lucru pe care il puteai face.
Am sa incerc sa-ti dau cateva sfaturi practice: incuie/blocheaza tot ce poate fi incuiat/blocat (sertare, dulapuri, cuptorul, aragazul), in felul asta iti va fi mai usor sa ii feresti sa pateasca ceva. Tu vei avea multe alte treburi de facut:)
Incearca sa-ti iei pe cineva sa te ajute macar primele 6 luni, iar aici iti recomand sa te gandesti f bine pt ca ai sa ai nevoie de ajutor. Eventual o bunica sa stea la voi o perioada.
hm... ma mai gandesc si iti scriu.
Sarcina usoara, fug la pitici!

Cristina

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc de incurajari . Vorba vine! Ca parca sunt si mai speriata. Dar, sincer tare ma bucur sa vad ca va ganditi si la mine si va multumesc din suflet.
Cornelia si Tina, vad ca amandoua pomeniti de bunici care sar in ajutor. La mine nu se prea poate, ca stau in alte localitati. Maica-mea ar sta ea, dar nu poate sa-l lase pe taica-meu prea mult timp singur; soacra-mea poate s-ar muta la noi daca ar fi dupa ea (e divortata, alti copii sau nepoti nu are; deci nu are nici o responsabilitate), dar nu imi surade deloc ideea. Deci ce e de facut? Singura chiar nu o sa ma descurc???
Tina, mai spune-mi din experienta ta.
"pe zi ce trece constati ca e cel mai bun lucru pe care il puteai face."- afirmatia asta imi da mult optimism; multumesc!

Dar daca o sa-l mai las pe Stefan la maica-mea? (desi ma doare sufletul la gandul asta) Nu ma refer sa-l duc pe nu stiu cate luni acolo, ci pe cate 1-2 saptamani, il aduc iar acasa 1-2 saptamai si tot asa. Cum ar fi?
Stiti la ce m-am gandit? M-am gandit sa-mi angajez o femeie care sa ma ajute: de ex ea sa-l scoata pe Stefan afara, sau ea sa-mi faca curat, sau mancare. Asta cum va suna?

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

In primul rand felicitari.
In al doilea rand...daca poti angaja pe cineva sa faca treburile casei si tu sa to ocupi doar de copii ar fi f. bine! Ce poate fi mai frumos decat sa sati cu copii tai si altu sa faca de mancare, sa spele rufele si sa curatenie?
Dar chiar si asa, daca vei avea nevoie de timp doar pt tine trebuie sa ai grija sa alegi pe cineva care sa fie in stare sa stea uneori 2, 3 ore cu bb.
bafta!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

la mine diferenta intre copilasi este de 3 ani si jumatate si tot nu este usor...dar nu imposibil. pe mine ma ajuta mama mea f mult, de 3 saptamani de cand s-a nascut ruxy sta la noi(desi ea locuieste la 5 minute de casa mea) dar mi-am dat seama ca faza cu trimisul baietzelului cel mare(alex) de acasa(la mama) nu este chiar varianta cea mai buna...el vrea sa stea si cu mine si cu tati si cu bbelina lui draga pe care a asteptat-o 9 luni de zile si vorbea cu ea in burtica, ii zicea poezii...etc
bineinteles ca nu intotdeauna intelege sa taca din gura ca doarme cea mica...dar sa-ti spun ceva...bbelina mea s-a obisnuit deja sa doarma in tipetele lui, mai tresare cand e chiar insuportabil dar...doarme.
are si f multe parti bune,o iubeste mult pe surioara lui, vrea sa ma ajute...si-l las ca sa nu se supere...duce pampersul la gunoi, ii pune el suzeta in gritza cand plange, o mangaie incet...a inteles ca nu trebuie sa o pupe pe guritza, sau sa o mangaie pe cap...eu zic ca se poate...mai greu dar se poate, mai ales daca ai pe cineva sa te ajute la inceput.
oricare ar fi diferenta intre copilasi tot este putin dificil, dar daca-ti doresti cu adevarat sa mai ai un bb Dumnezeu o sa te ajute si sigur o sa te descurci. te pup si-ti urez sarcina usoara

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Mariana, eu zic ca daca vrea intr-adevar, mama ta poate veni cateva zile si apoi sa mearga inapoi acasa. E drept ca daca e la distanta mare, e cam greu, dar acuma ai nevoie de ea. Mama a venit din Romania si a avut niste emotii cumplite, nu stie boaba de germana, nu a iesit din tara in viata ei, iar dintr-o data tb sa stea cateva luni bune. Dar si varianta cu angajatul nu e rea, ai avantajul ca te-ai gandit din timp si poti pune niste banuti deoparte pt perioada aceea. Nu e vorba de ani de zile, ci de 1-2 luni inainte de nastere si cateva dupa. Eu zic ca 6 luni dupa ar fi ideal sa ai un ajutor, apoi incet incet incepi sa se mai usureze situatia. O sa fie frumos, ai sa vezi. La urma urmei, ce inseamna 3-4 luni dintr-o viata de om? Trec extraordinar de repede, noi ne uitam la piticu nostru ca ii atarna picioarele din carut si e ditamai golanul, un smecher si jumatate, si ne intrebam: cand??
De Craciun i-am pus sa doarma in aceeasi camera si vad ca functioneaza bine. Si pt noi e mai usor ca si-au reglat programul si dorm in acelasi timp.
Vestea buna e ca la al doilea copil esti mult mai relaxata, si el e mai linistit, are exemplul celui mare si mananca bine, invata tot felul de chestii... creste pe langa cel mare, de fapt. Ba chiar ai momente de liniste (acuma, dupa 1 an) in care se joaca amandoi si u te baga nimeni in seama!!! Poti citi linistita o revista!!:)
Cadn era Patrick mic, Andra era tare simpatica. Ma imita in toate: il legana, ii dadea biberonul, acum ii da jucarii si ii spune "stai jos, ai auzit ce am spus eu? altfel nu primesti de mancare" ca golanul numai in picioare sta pe scaun. Dar a invatat lectia. Pai nu mai stiu ce sa-ti zic.
Noi am avut un carut cu 2 locuri: f util. Acuma nu-mi mai tb dar cu el am avut mare noroc ca am mers oriunde cu amandoi si nici nu m-a durut capul. Dar e greu si daca nu ai scari rulante si lifturi peste tot... Acuma Andra merge pe un Kiddy Board, o tablita cu roti agatata de carut pe care sta ea in picioare.
Ideal ar fi ca bebe cel mare sa faca la olita , dar asta nu-l poti obliga. La mine nu a mers de la inceput. Spre sf. sarcinii incearca sa-l inveti sa faca cat mai mult singurel. Chiar daca n-o sa se imbrace singur, macar incearca si pana la urma o sa si reuseasca.
Nu mai stiu ce sa-ti zic... Mai intreaba tu:)

Cristina

Mergi la inceput

Vai, vai! Cum va citesc povestile mi se face pielea de gaina! Sunt super, super entuziasmata.
Tina, ai dreptate: ce inseamna cateva luni din viata unui om? Greul o sa treaca repede, mai ales cand satisfactiile sunt enorme!
Ma bucur ca va place si voua ideea de a angaja o femeie. Chiar ma gandesc serios la asta (cu banii nu ar fi tocmai o problema; nu ne dau afara din casa, dar suntem OK).
Mama mea, sunt convinsa ca va veni sa ma ajute (desi nu este deacord cu bebe 2), dar nu poate sa stea la mine la nesfarsit. Iar pe soacra nu o prea vreau eu. Iar cand voi avea nevoie pt mine de timp liber, o sa stea sotu' cu copiii, ca poate sa plece de la munca.
Noi stam acum in ap cu 2 camere. Dar am inceput demersuri de mutare in 4 camere. Speram ca totul se va termina in timp util, ca sa fim mutati pana sa vina bebe pe lume. Pe Stefan l-am pus in camera singur de cum l-am adus din materniate. Asa am de gand sa fac si cu bebe2, dar pt asta trebuie sa ne mutam. Sa va rugati pt noi ca sa ne iasa toate planurile. Si ma gandeam si la situatia in care urla unul dintre copii din camera lui si il trezeste si pe celalalt. Cred ca in astfel de situatii iti vine sa te iei cu mainile de cap. Se mai intampla, nu?
Sau chiar si peste zi, bebe mai mare are pitici pe creieras si nu vrea sa te asculte si incepe sa urle in timp ce bebe mic doarme. Pai sa nu fugi pe paduri in astfel de cazuri??? Dar, daca ziceti ca se obisnuieste piticul e Ok. Sper sa fie asa.
Eu am o teorie: D-zeu nu da, la nimeni, mai mult decat poate sa duca (si bine si rau). Asa ca ma gandesc ca daca ne-a dat si pe bebe 2 (ca a fost o mare surpriza) stie El, Dragutul de ce o face, nu?
Si daca bebe 2 ar fi la fel de cuminte ca si Stefan, as fi in al 9-lea cer!
Carut nu am dacat cu un loc. Dar nici asa nu pot sa-l prea folosesc, deoarece locuim intr-o zona fara spatii verzi si in deal si ne este super greu sa coboram in oras (trotuate mizerabile) cu caruciorul. Pana acum, pe Stefan l-am purtat in ham (mai rar cu carutul). Dar de acum se ingroasa gluma. De treaba cu iesitul afara iar sunt ingrijorata.
A! Pe Stefan l-am pus pe olita de la 6 luni si de atunci face KK doar asa. (exceptie: cand a avut diaree) Sper sa ne tina naravul si pana la eveniment sa nu mai avem nevoie de pampers.
Si vreau sa va mai spun ca eu imi doresc tot baiat. Si iar sunt singura impotriva tuturor (restul familiei, fara exceptie, doresc fetita; si la prima sarcina au vrut tot fetita). Dar presimt ca tot eu voi castiga si de data asta.
Doamne, cate am mai scris; v-am facut capul mare!
Va las ca e tarziu, dar va mai scriu si mai astept si de la voi opinii, ca tare bine imi fac!
Mii de

mariana tache, Stefan (20.04.04) si bebe din burtica (6 sapt.).

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

intre ai mei e dif de 1 an si 7 luni...intrucat mai am o sapt din cele 6 luni ale tinei povestesc mai incolo cum e...atat zic...ca ar cam fi timpul sa-ti periezi soacra! Daca vrea sa va ajute e momentul optim sa o faca.

Mergi la inceput