Mamici de Iulie august 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Diu,

Din cite am citit eu (fiindca eu fac herpes cam o data pe an,la buza)e periculos atit herpesul genital(nu ai voie decit nastere prin cezariana parca)dar si cel situat in zona fetei daca apare pt prima data in sarcina.Ai mai avut sau e prima oara cind faci?Daca da,ia legatura cu medicul tau,mai ales ca nici unguentele cu care se trateaza nu sint permise in sarcina(am citit chiar aici pe site).

Multa sanatate si-ti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Buna fetele!
Felicitari celor care au aflat deja sexul copiilor.
Eu ma simt mai bine acum.Am fost azi la orele de educatie antenatala.
Nu am putut rezista reducerilor si mi-am cumparat haine de burticoase in dec(erau la jum pret)de la Mothercare:2 perechi de pantaloni,kaki si bej, si o fusta de blugi lunga(cu loc pt burtica-din bumbac+lycra).Nu le pot purta pt ca mai incap in pantaloni inca...Dar nu mai incap in sutienele pe care le purtam inainte de bebe,deja port altele mai mari.Voua va mai incap sanii in sutienele pe care le prtati inainte?
Diu,nu cred ca e daunator pt bebe,te poti da cu tinctura de propolis.Intreaba dr totusi.Stiu doar ca dupa ce ai nascut trebuie sa ai grija sa porti masca a la Michael Jackson atunci cand ai herpes pt a-l proteja pe bebe.Si eu am herpes frecvent(de cand cu bebe nu mi-a iesit).

Pupici14 sapt si 3zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna fetelor.

Am fost Duminica la medic pentru ecograf.. sacul amniotic a crescut de la 4 mm (2 ianurie) la 11 mm (9 ianurie).. nu am mai sangerat deloc din ziua de 6 ianurie (in acea zi, inainte de e merge la medic am trecut si am baut o cescuta de aghiazma mare- nu stiu de unde mi se trage exact.. de la apasarile pe andomen sau de la apa sfintita-inclin spre apa sfintita), medicului de la ecograf i se parea a fi in regula cu sarcina mea, un sac viguros.
Maine am sa merg iar pentru analiza B-HCG, miercuri iar la control la medic si sa vedem rezultatul sangelui, iar de miercuri intr-o saptamana iar la ecograf.
Doctorita a zis ca marimea sacului corespunde unei sarcini de 5-6 saptamani.. UM a fost 12 noiembrie . Se poate sa fi ovulat tarziu (niciodata rusii mei nu au venit regulat), sau sa fi ovulat pe rand cu ambele ovare..oare se poate asa ceva.. e teoria mea, inca nu am discutat cu nimeni avizat despre asta.. daca sunt in 5-6 saptamani, asta inseamna ca voi naste la inceputul lui septembrie... asa ca voi trece la subiectul cu bebei de sept-oct, sper sa raman acolo pana la capat.
Imi iau ramas bun de la voi, dar cu promisiunea ca am sa va mai vizitez si o sa va tin la curent, mi-ati devenit dragi.

Oana D

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Diu herpesul genital este periculos daca este in faza de eruptie in momentul nasterii. Atunci se recomanda cezariana nu nastere normala daca herpesul este in plina eruptie. Pe cel de la buza il poti trata linistita cu tinctura de propolis tamponezi zona afectata.

Eu deja nu mai incap in hainele normale asa ca mi-am cumparat o salopetica de gravida din raiat ptr perioada asta, o pereche de blugi tot ptr gravide si o alta salopeta de blugi ptr cand voi fi in luna mai mare. Eu stand in casa nu mi-am cumparat haine multe. Magazinul de la capatul liniei 21 mai este si are lucruri dragute dar nu foarte.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelau spune:

buna dimineata fetelor,

sincer nici eu nu mai incap in vechile haine (ma strang) si am fost sambata asta la magazinul de la capatul tranvaiului 21 si sincer hainele de acolo mi s-au parut niste porcarii. Toate se bazeaza pe culori inchise....de ce oare ca eu sunt foarte vesela ca viitoare mamica chiar daca o sa fiu un mic butoias.
As mai avea si eu o intrebare..... eu acum sunt in 13 sapt. la inceputul sarcinii am avut dureri si medicul mi-a prescris medicamente (No-spa, gynipral, untrogestan..) iar acum cand am fost ultima oara mi-a oprit toata medicamentatia e adevarat ca nu mai aveam deloc dureri. Acum a inceput sa ma intepe in stanga jos din cand in cand, sunt normale durerile aste datorita marii uterului sau sa-l sun imediat pe doctor?????

O zi buna tuturor,
Adela

Mergi la inceput

Durerile astea sunt normale daca sunt prea mari poti sa iei nospa in continuare. Dar de ce ti-a dat gynipral? Eu stiu ca asta se da ptr contractii in luna mai mare.Periculoase sunt durerile pe centrul burtii, sangerarile si contractiile care pot deschide colul. Durerile laterale pot fi de la faptul ca creste uterul si mai poate fi de la uretere in primul trimestru de sarcina exista posibilitatea aparitiei infectiilor urinare usoare.
Eu sa sti ca mi-am luat o salopeta grena intr-adevar restil culorilor erau f inchise nu erau deloc vesele.

Monica si bb la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Dragele mele,

Pe mine deocamdata ma cuprind hainele desi am un inceput de burtica tuguita. Totusi, de Craciun m-a cadorisit Mosul cu o pereche de blugi de gravidute in care ma simt foarte bine, asha ca ii port si pe aia cu sarg. Oricum, imi amintesc ca la prima sarcina la patru luni si jumatate incapeam in toti pantalonii vechi, ce e drept ca se mulau pe burtica dar era OK. Acum insa parca creste mai repede.

Eu n-am mai reusit sa ajung sa imi fac gravibinonuil duminica, asha ca am trecut la doza marita de utrogestan (3 pe zi), credeti ca e OKI?

Fetelor, la voi au inceput poftele? Ca noi deja am avut un episod de umblat prin oras dupa papanasi cu dulceata si smantana plus mici chestii zilnice.

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelau spune:

monica, sincera sa fiu nu stiu de ce mi-a dat gynipral, stiu doar ca ma simteam groznic de la el. Mi-a dat toate medicamentele zic eu pt.ca in 2004 am pierdut o sarcina in 8 sapt. si cred ca mi-a dat preventiv....
Uite de exempul acum nu ma mai doare burta, dar mi-a zis sa nu mai iau nimic ca sa fac saptamana asta analiza de secretie si sumar urina.

Adela

Mergi la inceput

Stie el ce face Adela. Stiam ca gynipralul da niste stari tare ciudate. eu zic ca repausul e cel mai important. O sa fie bine ai a vezi.

Monica si bb la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

fetele am o noua pofta: iaurt cu covrigi (mai prafiti asa) - imi vin sa mananc toata ziua numai asta

Luli
Viitoare mamica.

Mergi la inceput