Mamici de ianuarie - februarie (73)
Continuarea de la mamici de ianuarie - februarie (72):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39214
Ingerasu..........
...21dec (31dec-1ian),N-
-BIANCA MARIA,2,900g, 49 cm, Dr. Ion Ionut, Giulesti
Crinuta...........
...22dec(31dec-1ian),N-
-RAYAN Dr. Nayel, CFR2,3,100g,49cm,S.A.10,cezariana
Oana Cretu........DPN 31.12.04/01.01.05
SEBASTIEN STEFAN
Coraly............
...03.01(02.01.05),N-
-SERGIU DENIS Dr. Todea, Stanca Cluj,3.600g,56cm
Mihacele..........DPN 04.01.05
RARES Dr. Badea Iulian, Municipal
Oprietena(Mirela).DPN 06.01.05
Dr. Gilorteanu, Caritas
aurelursu(Gabi)...DPN 07.01.05
Dr. Cristina Vasiliu, Municipal
Norah ............DPN 07.01.05 
Lali..............
...27.12(07.01.05),N-
-DRAGOS Dr. Anca Alexandru, Municipal,3,200,49 cm,S.A.10,cezariana
Adana.............DPN 09.01.05
Tomasa ...........DPN 09.01.05
TUDOR Dr. Radoi Cristian, Municipal
Bellamia..........
...22 nov(9-14 ian), N -
- ALEXANDRU, 2100g, 44 cm, S.A. 8
Mona(amo2004) ....DPN 10.01.05
Dr. Ghe. Cruciat, GineI, Cluj
Alina Gabriela....DPN 10.01.05
IOANA CLARA
Cory35............DPN 10.01.05
AMANDA
Monique ..........DPN 12.01.05
VICTOR
simonadinca.......DPN 10-15.01.05
THEODORA OLGA Dr. Radoi, Municipal
Andrutza..........DPN 13-15.01.05
SIMONA ANDREEA Dr. Dan Tutunaru, Elias
Mia_tincu.........DPN 14.01.05
COSMIN
V.Erica (Dana)....DPN 11-16.01.05
Dr. Dan Tutunaru, Elias
Leta..............DPN 16-17.01.05
ANDREEA Dr. Dan Tutunaru, Elias
Megg..............
...03.01 (16-18.01.05) N-
,MARA THEODORA,3.200g, 50cm, Dr. Ina Moldovan, Municipal
Rachel Owen.......DPN 20.01.05
ALBERT ADRIAN Dr. Dumitrascu, Municipal
amary ............DPN 21.01.05
Dr. Ion Ionut, Giulesti
Cocolino......... DPN 21.01.05
MARIA TEODORA Dr. Ion Ionut, Giulesti
Adita.............DPN 22.01.05
Dr. Hadi, Cantacuzino
Carmene...........DPN 22.01.05
ANA
Galaxy............DPN 22.01.05
ROBERT BENJAMIN
NataliaS..........DPN 22-23.01.05
Dr. Doru Diculescu, Stanca Cluj
Ubi............... DPN 19.01.05
Alexandra Maria, Dr. Badiu
Alina Maria........DPN 23.01.05
MANDY STEPHANIE, Olanda
Anda (Witchie).... DPN 23.01.05
IRINA
corneliaa.........DPN 26-28.01.05
IOANA ALEXANDRA Dr. Nicolae Cernea, Craiova
Ja(Ana) .......... DPN 28.01.05
STEFAN Dr. Marinescu, Giulesti
La reveuse........DPN 28-29.01.05
Kris..............DPN 29.01.05
BIANCA MARIA Dr. Militaru, Filantropia
Rs 143........... DPN 30.01.05
Mara2004 ......... DPN 30.01.05 Munchen 
ana maria.........
...15 dec(31 ian), N -
- 1,840g, S.A. 9
Dr Anca Moisa, Giulesti
Cam33............. 
Candy ............ ERIC 
Shinutza
BDana
FEBRUARIE
tigabita..........DPN 04.02.05 
ANDREI Dr. Dan Tutunaru, Elias
Anuc..............DPN 05.02.05
IOANA MARIA Dr Badea Iulian, Municipal
Vanto(tonela).....DPN 05.02.05 ROXANA THEODORA/TUDOR CRISTIAN Dr. Visan Costel, Caritas
PatriciaArdeleanu....DPN 05-12.02.05
REBECCA Dr. Hamid, Medicover/Filantropia
Bestutza..........DPN 9-17.02.05
Dr. Dan Tutunaru, Elias
Ixxi .............DPN 11-12.02.05
Dr. Ludmila Calaras, Titan
Lbelciug..........DPN 13.02.05 
Sara18............DPN 13-18.02.05
DAVID LEVI, Israel
Shobo.............DPN 13-19.02.05
CODRIN VICTOR Dr. Dan Tutunaru, Elias
Kita..............DPN 15.02.05
Dr. Badiu, Municipal
Bagoiu(Irina).....DPN 15.02.05
Municipal
Lorellay..........DPN 16.02.05
CODRIN, Dr. Ebanca, Craiova
Laura Olariu.....DPN 19.02.05
CARINA Dr. Muresan, Ginec. Cluj
Alipiticot.......DPN 15-20.02.05
Dr Mihalceanu, Cuza Voda,Iasi
Iana .............DPN 20.02.05
DARA
Lily........DPN 20.02.05 Dr. Cornea, Maternitatea Bucur
Amaya ............DPN 21.02.05 [baietel) ANDREI ALEXANDRU Dr. Hamid, Medicover/Filantropia
RamonaS...........DPN 21.02.05
SARA
Viktoria ...DPN 24.02.05
Wr. Neustadt
elenutza
Rodicag
Littlemcg
Anadana
BAIETII LA INAINTARE: 27
SI 29 
oana si bebitza din burtica
(40s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Raspunsuri
kita spune:
Multumim mult Crinuta!
Eu inca nu am avut curajul s-mi intreb dr. despre cum voi naste, mi s-a parut prea devreme la controlul de 34 de saptamani, si apoi probabil ca deveneam mai agitata acum de sarbatori!
Insa SOACRA mea (care este o femeie minunata- sa o tina Doamne Doamne asa), si mai lucreaza si pe la Giulesti! (insa pe la laboratoare)(unde bineninteles ca NU NASC EU ACOLO,- ci la municipal), sustine sa vorbesc cu dr. pentru cezariana!, ca s-a interesat ea pe la dr. obstreticieni si toti i-au spus ca daca dr. meu este de acord cu asa ceva, sa nu ezit!(am aproape 32 de ani, iar miscare nu am facut mai deloc in sarcina asta, si nici exercitiile de sport recomandate prin carti!)Si mi-a dat exemplu o dr. ginecolog de la Giulesti care si-a chemat fata din Franta si care a nascut in Romania prin cezariana.
Asa ca nu stiu cum sa procedez.
Am citit topicurile acelea cu pro si contra Cezarienelor, si daca ma intreaba cineva cum imi doresc sa nasc, raspunsul meu este diferit de la o ora la alta!
Kita
oana cretu spune:
Eu m-am pus la ora 2 in pat, am adormit dupa zeci de foieli, m-a luat George in brate. Bine, cu pauzele la pipi...Dar eu nu pot, ca voi sa ma intorc, asta e durerea mea cea mare, de care nu am scapat, la oasele de la bazin din cauza carora, cand vreau sa ma intorc sau sa ma dau jos din pat am nevoie de ajutor, si asa raman blocata si e greu. Nu stiu daca vreuna din voi are aceasta durere, dar daca nu, mai bine, desi moasa zicea ca e semn bun, ca se lateste bazinul. Dar da-l incolo, ca am de trei luni si ceva aceste dureri, cat se mai lateste?
Plus ca el apasa pe col grupa mare, de zici ca-l rupe...si pe mine de durere, uneori am lacrimi in ochi de la durere. Macar daca ar vrea sa iasa, ca eu nu mai stiu ce vrea copilasul asta al meu.
Aici o ecografie normala e in jurul la 40 euro si una morfologica la 60. Bine ca nu platesc nimic, ca am asigurare medicala 100%, ca am facut vreo 5-6, nici eu nu mai stiu cate. Si spitalul este doua sute si ceva de euro pe zi...In fine, e foarte scump si aici.
Coraly, vad ca nici al tau ingeras nu da semne...
Viktoria, si eu m-am plimbat aseara in parc vreo ora jumate, plus ca ieri dimineata m-am culcat la 7 si m-am trezit la 11...dar tot nu pot dormi.
Leta, nu stiu daca mi-a sosit sorocul, dar stiu ca daca mai dureaza mult, cred ca explodez psihic. Nu ma mai tin mult. Si asta nu din curiozitate sa-l vad, ca mai pot avea rabdare inca, la cat am rabdat, dar durerile nu stiu cata rabdare mai am sa le suport. Plus ca de doua nopti ma trezesc cu degetele umflate...Picioarele nu, dar degetele la maini da. Nu faceti galerie inca, ca ati mai facut o data in avans, si a fost alarma falsa.
Cand e ceva, va zic eu. La mine e deschis Despre Copii non stop, pana ne suim in pat, asa ca...
Uite ca aparuse si Ubi azi-nopate...Of, ma bucur ca nu sunt singura, ca mai vorbesc cu voi.
(40s+)
coraly spune:
Oana, vad ca mai esti inca acasa! Cum te mai simti? Oare cat mai avem de asteptat?
Coraly, 40+
oana cretu spune:
Coraly, tocmai asta iti ziceam si eu...Sper ca tu sa nasti la termen, ca e atat de stresant sa nu sti nimic, sa nu poti pleca nicaieri, sa astepti in orice clipa...cred ca si asta este un motiv al nesomnului meu; in afara durerilor, ma gandesc uneori cu teama ca, daca adorm bustean si nu simt cand se rupe apa...ca atunci cand eram mai mica si visam ca fac pipi si faceam pe mine in pat (rar), si pana dimineata nu simteam. Nu e bine sa depasesti termenul, din punct de vedere psihic...Cel putin in cazul meu, nu stiu cat ma mai tin nervii.
(40s+)
oana cretu spune:
Iar...
Poate nastem si amandoua odata.![]()
(40s+)
adita spune:
Crinuta, si eu pateam asa cu Antim, il gaseam ud pe burta chiar daca pampersul era bine pus, sau mai scapa si caca pe langa picioruse. de inconvenientul asta am scapat schimband marca, am trecut de la pampers la happy. si asa e cu baieteii, cand desfaci scutecul de cele mai multe ori trag si o repriza de pipi, asa ca aveti grija la accidente.
Sper sa-mi ajute Dumnezeu si de data asta sa nu aibe copiii mei colici, ca primii doi n-au avut.eu n-am stiut ce-s alea nopti nedormite. au facut doar de cateva ori, si usor de tot, se potoleau imediat daca ii tineam cu burtica goala lipiti de mine. am auzit ca e foarte important sa ragaie bine dupa ce papa, ca altfel raman gazele in stomacel si de-aia ii doare burtica.eu am si dormit cu ei in pat, mai ales cu Antim, si nu s-a intamplat niciodata nimic.
coraly spune:
Da, ar fi posibil
La mine azi e termenul, deci daca nu nasc azi, si eu il depasesc. Acuma sa stii ca eu nu imi fac probleme ca ma apuca nascutul si nu o sa fiu acasa. Nu se naste chiar asa repede, desi ar fi frumos. Asa ca eu o sa mai ies, daca o sa fie nevoie, la magazin, poate chiar la gimnastica, daca mai apuc pana marti :) Pe de alta parte e destul de stresant sa stai sa astepti, ca practic asta e situatia. Chiar ii ziceam sotului meu ca nu ma gandeam saptamana trecuta ca o sa mai prind un episod din serialul la care ma uit eu duminica seara (fetele Gilmore), iar el mi-a rapuns ca s-ar putea sa mai prind si doua episoade - asa m-a incurajat :).
Legat de membrane, sa stii ca in majoritatea cazurilor se rup dupa 5 cm dilatare, numai la 15% din femei se rup inainte de declansarea travaliului, asa ca nu te stresa!
Coraly, 40+
crinuta spune:
Oana, eu nu am avut deloc durerile de bazin de care pomenesti,poate si de aici imposibilitatea de a naster natural,chiar si indus.
Te inteleg ca nu ma poti, insa stii ca mai ai foarteeeee putin, se poate intampla anytime.
Chiar, cand mai mergi la spital?
Adita, eu ma declar multumita de Pampers, deoarece Rayan nu se irita. Am de gand sa incerc si alte produse, dar am spus ca macar in prima luna sa folosesc ceva ce stiu sigur ca nu dauneaza.
Ca face pipi in timp ce il schimb nu ma deranjeaza. El plange si eu rad. Si azi a facut in prosop dupa baita. Asta e, nu face nimic.
Kita, asa eram si eu ca tine, desi imi propusesem sa nasc natural cu epidurala ( nici nu concepeam fara), cand ma gandeam mai bine ezitam. Ba vroiam cezariana, ba natural, si uite ca visele mele in care nu aveam dureri s-au implinit si tot la cezariana am ajuns.
Se pare ca e adevarata povestea cu ereditatea, eu m-am nascut tot prin cezariana dupa 3 declansari nereusite. De asemenea, si eu am fost lenesa atat in burta cat si la supt, deci ceva o fi adevarat.
A stiut Simona ca ajung eu la cezariana, tot imi spunea ea ca are feeling-ul asta ca eu nasc prin cezariana, si uite ca a avut dreptate.
Crinuta si micutul Rayan
oana cretu spune:
Am inteles, coraly! Merci!
M-am mai linistit!:)
Adita, multumim de informatia cu baieteii si pipi. Vazusem si eu la spital cum facuse pe o pediatra un baietel asa...:)))
(40s+)