Unde sunt musulmancele mele?(6)
Raspunsuri - Pagina 7
gulshan spune:
salamaleikum,
ce mai faceti fetelor?
va citesc aproape zilnic,doar ca uneori ma simt pe dinafara subiectului ...
tin sa subliniez ca m-am nimerit de ''moharam'',in karachi cu cativa ani in urma,si ma''impresionat profund'',ca sa nu zic inspaimantat;totusi a fost o experienta de neuitat si am tot respectul ptr cei care au taria s-o practice...
in rest mai nimic,fusei la cumparaturi cu copiii ptr eid(cam scump..),imi doresc sa fi fost intr-o tara musulmana perioada de eid(aici cam greu sa intri in spiritul sarbatorilor noastre),si mi-ar fi facut o deosebita placere sa pot merge la mecca(inshallah soon),dar mai ales sa gust zam-zam watter.ati gustat pana acum,nu vi s-a parut intr-adevar deosebita???
cam asta relatam noi de pe aici.
allah hafiz
aysha spune:
Gulshan,
am un bidon de 20 de litri de zam zam.
Cum gasesc pe cineva sa mearga in Romania iti trimit si tie.
Si cum anul asta am destui care merg la hajj prin biroul meu, o sa am inca pe atita.
Daca spuneai acum 3 zile....cineva a mers in Ro,si-ti trimiteam.
Hai sa traiti fetelor!
Si sanatate.
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
corina iulia spune:
draga denisuca,
maryam ti-a dat un exemplu din hadise eu am sa-mi permit sa mentionez Sfantul Coran pentru nelamurirea ta si tu poti sa alegi.
uite, iti spun sa citesti Surat Al Kahf (sura nr 18)
am sa citez din sura.
18/1
marire lui Allah care i-a pogorat Robului Sau Cartea si nu a lasat in ea nici o stambatate,
18/2
[o Carte] dreapta , ca sa previna despre o pedeapsa grea din partea Lui si sa binevesteasca dreptcredinciosilor care plinesc fapte bune ca ei vor avea rasplata frumoasa,
18/3
in care vor ramane vesnic,
apoi
18/18
Ii socoteai treji, in vreme ce ei dormeau si Noi ii intorceam pe partea dreapta si pe partea stanga, iar cainele lor statea cu labele intinse pe prag. daca i-ai fi vazut, te-ai fi intors si ai fi luat-o la fuga, plin de groaza.
18/19
Tot astfel i-am inviat Noi, ca sa se intrebe laolalta . si a intrebat unul dintre ei:" Cat timp ati petrecut[aici]?" Si au rasouns ei:" am petrecut o zi sau mai putin de o zi!" [altii] au zis:" Domnul vostru stie mai bine cat timp ati petrecut. trimiteti-l pe unul dintre voi cu banuti astia [de argint] ai vostri la oras, ca sa vada care este cea mai curata mancare si sa va aduca ceva hrana de ei.dar el sa se poarte prietenos si sa nu dea nimanui de inteles despre voi,
......................
18/22
Vor zice unii:" [Ei au fost] trei, iar al patrulea era cainele lor"....
18/25
Au ramas ei in pestera lor trei sute de ani si inca noua.
......................
18/45
Si da-le lor pilda vietii lumesti. Ea este asemenea apei pe care Noi o trimitem din cer si se amesteca plantele pamantului cu ea, apoi se transforma ele in fan uscat pe care-l imprastie vantul. Iar Allah este cu putere asupra tuturor lucrurilor.
------------------------------------------
denisuca, eu ti-am scris ce am gasit in Coran, sunt singurele sure care pomenesc despre caini si dupa cum se vede nu e trecut ca fiind ceva interzis, ci din contra, cainele a stat adormit in pestera alaturi de stapanii lui iar aceasta sura a fost folosita ca si exemplu pozitiv, ca pe o minune data de catre Cel de Sus noua, muritorilor de rand ca sa intelegem ca totul vine de la El , El este inceputul si sfarsitul si El e cel care stie mai bine tot ce e legat de noi.
tot aici e si sura care spune:
18/38
In ce ma priveste, Allah este Domnul meu si nu-l fac Domnului meu pe nimeni asociat".
este bine stiu ca in Coran, ca in constitutie de exemplu, ca sunt trecute legile restrictie si foarte putin despre legile permisive(dar in special o conditie permisa care are legatura cu o alta conditie nepermis). deci lucrurile permise nu sunt mentionate , ci doar cele nepermise, cum e corect in orice lege.
cum aici, cainele e dat ca exemplu pozitiv, eu nu pot intelege de ce hadisele spun cu totul altceva si, mai mult, daca cainele e interzis prin hadise, pisica de ce nu? doar prin simplul fapt ca-si intinde zilnic prin lins toti microbii pe blanita moale pe care noi o putem mangaia fara probeleme, este ea curata si "permisa"?
si va rog sa nu-mi raspundeti ca pisica nu-si curata partile genitale cu limba, EXACT CA SI CAINELE, cine nu a avut pisica poate crede, eu nu.
voi, cele musulmance, stiti ca Islamul a fost religia care a venit dupa alte religii care erau foarte restrictive. Coranul a fost cartea care a adus liniste si pace si usurarea vietii oamenlor si pentru asta in Surat Al Tahrim
66/1
O, Profetule! de ce iti opresti tu ceea ce Allah ti-a ingaduit...
stiu ca nu am citat toata sura, dar de ce? pt ca in general acceptat e faptul ca este luat din aceasta sura doar aceasta parte pe nenumarate exemplificari.
iar in Surat Al Ma`ida
5/87
O, voi cei care credeti! nu opriti bunatatile pe care Allah vi le-a ingaduit si nu calcati [poruncile], caci ALLah nu-i iubeste pe cei care incalca[poruncile]
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
maryam spune:
Haideti inca de la inceptu sa facem niste precizari,acum ca ne framanta asa o problema de larg interes cum este cea a caiinilor.
.Desi iertata-mi fie detasarea,sunt atatea altele asupra carora merita sa ne intoarcem,sa invatam,sa cunoastem...
Ceea ce reiese din citatele din Coran in interpretarea Corinei este ca nu scrie nicaieri in Coran Al Karim ca un muslim n-are voie sa-si ia un caine.Perfect de acord.
Cred ca trebuie facuta o precizare,care inseamna o minimala cunoastere a islamului si tocmai de aceea nu am sa pretind ca ea se poate face asa in cateva randuri,dar am sa ma straduiesc sa scriu in primul rand pentru cele intrate de putin timp in islam,care nu cunosc inca(ALLAH KARIM!)foarte multe lucruri si astfel imi manifest speranta ca ele vor invata islamul in totalitate si in profunzime si va asigur ca asta este un proces lung,pentru ca necesita nu numai studiu ci si intelegerea deplina,proprie a multor multor aspecte pe care le ridica viata de zi cu zi.
Asadar cei 5 stalpi de baza ai islamului sunt
1.Marturisirea de credinta (Ashadu an LA ILAHA ILA ALLAH wa ashadu ana Muhammad rasul ALLAH,ceea ce in traducere inseamna "Marturisesc ca nu exista alt Dumnezeu in afara de ALLAH si marturisesc ca Muhammad este trmisul lui ALLAH)
2.Rugaciunea
3.Postul
4.Zakatul
5.Pelerinajul.
Extinzand as spune ca pe baza acestor cinci stalpi se creaza toata conduita unui musulman.
Neglijand sau nerecunoscand oricare din acestea,indiferent de atitudine,cel ce o face nu se poate numi un bun musulman.
Fiecare din aceste principii de baza ale credintei islamice le regasim in extrem de multe referir in Coran,pentru unele din acestea existand chiar sure independente(Vezi Surat Hajj,Surat Taha,etc...)
Asta ce inseamna ?Ca ALLAH Subhanna Hua wa Taala i-a relevat profetului saaaws prin intermediul lui Gibrail intregul Coran si el constituie o obligativitate pentru orice muslim.Problema care se pune este ca in Coran de exemplu scrie :"...si impliniti rugaciunea",dar nu o sa gasiti referiri la modul in care ea trebuie infaptuita,toate miscarile(tasbih,tawhid,etc) stiind fiind ca in islam rugaciunea este compusa din niste acte si miscari precise,care nu se pot implini dupa voia fiecaruia ci ele se fac asa cum ne-a invatat Rasul ALLAH saaws.Dar cum a facut-o?In primul rand trebuie sa stiti ca acest lucru este tot transmis de ALLAH prin revelatie si nu o inventie,asa incat faptul ca noi ne rugam intocmai cum s-a rugat Profetul este o certitudine ca acesta este modul corect(si singurul!) in care se pot indeplini rugacinile fajr(adica obligatorii),sigur ca omul se poate ruga oriunde,in orice loc,in gand ,dar rugaciunile se fac intr-un unic fel de catre fel.Acest mod de a infaptui rugaciunea este extrem de amplu,de riguros explicat in hadisuri(despre care o sa spun ceva mai incolo!),astfel ca noi cu totii cei ce ne numim musulmani indiferent din ce colt d4e lume suntem si ce nationalitate avem ne rugam cu totii la fel;timpurile prescrise pentru rugaciune sunt extrem de clar precizate si astazi poate ca e mai usor ca niciodata sa pricepi profunzimea acestei religii si a bazelor ei,pentru ca exista atatea mijloace de informare...trebuie doar sa vrei s-o faci si In shaa ALLAH ,ALLAH Subhana Hua wa taaala sa ne calauzeasca pe toti spre adevarata cunoastere!
Extrapoland pe aceasta tema pot sa vadau multe exemple cum ar fi infaptuirea ablutiunii(wudu) pentru ca in Coran scrie ca inainte de a te pregati pentru ugaciune sa=-ti speli fata......,dar wudu implica un complex ceva mai larg de gesturi,a pelerinajului(pentru ca nu e suficient doar sa mergi la Mecca,este un intreg sir de acte ce trebuiesc savarsite in timpul hajj-ului,sau umrei,de interdicii/acte ce nu trebuiesc savarsite in timpul hajj-ului,etc/,cum anume trebuie calculat zakatul,samd.
Astfel Sunna -adica Traditia Profetului saaws cunoscuta sub numele de hadisuri ajuta la explicarea si la clarificarea aspectelor din Coran care sunt precizate pe scurt.
"Fara studiul hadisu-lui ,cunoasterea de catre un musulman a credintei sale ramane incompleta iar fara el un nemusulman este incapabil sa-si formeze o imagine adevarata asupra credintei islamice.."-Imam An-Nawawi.
Acum pentru a clarifica un aspect inteles eronat asupra chestiunii caline fundamentul pentru care este dat exemplul in Surat Al Kafh(pe care Muhammad saaws o citea in fiecare vineri!)este acela de a ne face pe noi sa pricepem cat de mare este puterea lui ALLAH si cat de adevarat este ca asa precum ne-a creat,cu usurinta,prima oara tot asa ne poate readuce la viata intocmai cum a facut-o cu doar ALLAH este Al Alim.
Tot asa as putea sa va spun ca in Coran scrie despre kafirun "ei sunt intocmai ca un caine,daca-l alungi el scoate limba gafaind,iar daca-l chemi tot scoate limba gafaind".Adica este totuna daca le arati evidenta sau nu,pentru ca ei sunt in imposibilitatea de pricepe.
Ceea ce as vrea eu sa se inteleaga este in special ca pentru orice neintelegere sau necunostinta am avea,este recomandabil sa apelam la ajutorul unuia care stie cu adevarat ci nu sa ne bazam pe "auzite",acum exista cred zeci de adrese de site-uri islamice,unele din ele avem privilegiul sa le gasim in lb. romana,exista imami care sunt dispusi sa ne calauzeasca datorita stiintei pe care o au,asadar fiti siguri ca sunteti pe drumul bun,am sa va dau chiar un hadis pntru sustinerea "sfatului":
"Ceea ce este permis este evident si ceea ce este interzis este evident,iar intre ele doua sunt lucruri indoielnice,pe care nu le stiu multi oameni.Cine evita indoieleile se achita fata religia si demnitatea sa,iar cine cade in lucruri indoielnice ,cade in ceea ce este interzis ca pastorul care pastoreste in jurul sanctuarului si aproape se bucura de el.
Cu adevarat fiecare rege are un sanctuar si intr-adevar sanctuarul lui ALLAH sunt oprelistile sale.
Intr-adevar daca o bucata de carne a trupului daca este sanatoasa,este sanatos tot trupul ,iar daca este stricata,este stricat tot trupul.Iara aceasta bucata de carne este inima."
de la Abu Abdullah an -Nu`man fiul lui Basir,ALLAH fie multumit de el(L-am auzit pe trimisul lui ALLAH saaws spunand:).
Poate ca intr-o lume a tentatiilor si a necesitatii de a supravietui,de a te integra este cu adevarat greu sa te mentii mai ales cand lumea din jurul tau este atat de diferita de tine,de propriile crezuri sau nazuinte,"dar nu va temeti de nimic,temeti-va de Mine"(Coran) si incredeti-va numai in ALLAH Subhana Hua wa taala ,ACEASTA ESTE CEA MAI SIGURA CALE.
Va doresc cu drag numai bine.
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
corina iulia spune:
sunt frumoase invataturile tale, sheica maryam. am sa incep sa fac plecaciuni inaintea ta. tot ce spui tu este de o adanca virtute si un adanc spirit islamist. e super frumos si super deosebit. incarcat-e in continuare cu "studul adanc "de care dai dovada si ai sa te simti eliberata de toata "usuratatea" de care"altii dau dovada"
si problema cainilor nu e o problema minora pt tine, daca era nu-mi trimiteai PM cum sa-mi explici ca sa detii un caine e interzis.
si am sa trimit mesajul tau catre mine, ca cele tinere "sa invete" asa cum tu m-ai sfatuit pe mine:
De la Subiect: Imi cer scuze...
maryam
Membru matur
Romania
683 Subiecte
Trimis - 06/01/2005 : 00:20:21
--------------------------------------------------------------------------------
pentru interventie,dar la musulmani nu este permis sa ai un caine decat daca este pentru paza.In Ryad Al Salihin,o carte extrem de interesant datorita numarului imens de subiecte gasesti referiri la aceasta problema.Si mai ales ca,ca si musulman,odata ce te-a atins un caine trebuie sa-ti speli hainele,sa faci baie.Eu asta stiu,considerentele sunt lesne de inteles ,este chiar un hadis referitor la asta.
Cu bine!
--------------------------------------------------------------
cred ca-l recunosti? sau poate nu...?
deci cum e, e interzis sau nu, caci te cam contrazici...
sa stii ca nu esti singura care citeste mai mult de o sura sau doua din Coran, poate altii au baze mai solide decat tine si nu ar trebui sa te deranjeze. oricum, eu nu lupt pt suprematie, nu am nevoie de nimic, nu tid sa fiu lider si bun invatator. ci din umila mea stiinta vreau sa dau si altora, pt ca ma doare ca noi, musulmanii, facem mai mult rau noua insine si Islamului in sine, prin ingraunarea religiei si a obiceiurilor noastre. si ce nu inteeg e faptul ca daca in Coran nu e scris ca e interzis un lucru, de ce hadisele o fac? de ce se face separat o alta lege? de ce nu aud referiri la sfintele si inteleptele versete din Coran si vad exemple doar din hadise? sa fie asta o asociere adusa vorbelor din Coran, sa fie asta viciul unei legi paralele de Coran, sa fi gresit musulmanii atatde mult in evlavie si posternare si dorinta de a practica religiafoarte corect incat au luat din faptele Profetului si au uitat ce ii sfatuieste Coranul cel Sfant?
eu am facut aici o retorica pt voi, ca voi sa puneti intrebari pt voi insiva pt ca eu stiu aceste raspunsuri, sheicul meu din Maroc mi-a raspuns la aceste intrebari si la multe altele. si tot ceea ce mi-a spus el este fara drept de tagada. nu am gasit nicidata nimic care sa ma nelamureasca sau sa-mi dea drept de suspiciune sau neclaritate, pt asta cred in Coran, pt asta sunt musulmanca, pt ca eu cred in verstele Coranului si in unicitatea lui ALlah , in ziua de apoi si in judecata cea dreapta.
probabil ca fiecare considerati la fel,e corect sa crezi asta. si e definitoriu pt un musulman.
allah sa va lumineze!
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
cred ca asa trebuie sa fie, fiecare cu ceea ce crede, cat despre simtire... ce sa-ti mai spun... ia-o mai incet, te rog... eu niciodata nu dau prima cu piatra dar nici nu stau sa o incasez repetat. frustrarile mele? scuze, ma faci sa rad. da, e pacat ca nu am postat tot subiectul , poate o faci tu si te rog sa adaugi tot, nu doar parti, ca apoi sa poti medita: cine a dat cu piatra, eu sau tu?
can vad limitarea ma apuca durerea. nu e greseala nimanui ca sa nascut asa cum e, cat despre invataturi, draga mea, poti invata si 200 de ani daca inveti aceeasi fraza si gresita pe deasupra, scuze ca sunt la fel de rea ca si tine, dar mie nu-mi plac voalurile verbale, eu sunt persoana care spune ceea ce crede si simte. si daca simt si cred multe ... le si spun.
sa nu ai prea mare oftica, te rog, daca ai sa-mi raspunzi am sa continui polemica, in stilul meu "needucat", daca nu am sa o las balta, ca tot degeaba e.
cu bine
cu drag de forum, corina
dodo spune:
quote:
Originally posted by maryam
Dodo si care zicea-i ca-i surprise?
Lasa, bey Teo, ca daca ramine Omar pe dinafara, om gasi noi o fata si pt. el, stai fara grija! Neah, ca mi-e lene sa esplic
Valentina, sar-mina de urari, da' dupe ce schimbi prefixu' nu-ti mai plac asa mult aniversarile si urarile
Bey, Corina si Maryam, ce-aveti mai frate, o luarati asa de dimineata???
Corina, mama, in Coran n-ai sa vezi explicit vreo interdictie referitoare la detinerea ciinilor de companie (si nici a altui animal de companie), prin simplul motiv ca atunci, in vremurile lui Muhammad (saaws), nu exista conceptul de animal de companie, ci doar de animal domestic, care-si avea locul si functia sa bine definite in ograda omului!! Ca vrei tu sa-ti iei ciine, e treaba ta dar eu nu suport sa ma miroase sau sa ma linga un ciine, unde mai pui sa-i molfaie jucariile copilului!! Tu faci cum crezi, tu esti cea raspunzatoare de curatenia din familie, pt. ca tu dai dispozitiunile!
Hai sa nu incepem saptamina cu hartza, v-ati hartzuit destul pe alte topicuri, ajunge!
amoodia spune:
mai fetelor m-ati intristat cand am vazut ca incepeti sa va certati.e destul ca suntem puse de multe ori la zid de altii nu cred ca mai e nevoie sa ne mai certam si intre noi.
in al doilea rand nu cred ca isi avea loc copiatul din privat. trebuia sa ramana intre voi, ca de altfel orice musulman trebuie sa isi protejeze sora sau fratele in islam si sa nu dezvaluie nimanui defectele acestora.fetelor aici nu e competitie cine stie mai mult sau care e mai destept.eu cred ca nici una dintre voi nu considera ca stie destul,iar daca aveti cunostinte mai aprofundate nu e motiv de cearta BA EU STIU MAI MULT.daca am avut mintea si sufletul deschis spre cunoastere si am acceptat islamul , hai sa ne tinem sufletul deschis si de a invata de la altii chiar daca poate stim mai mult ca ei.nu stiu daca intelege careva ce incerc sa scriu, dar dupa o noapte de umblat cu Omar in brate deja nu mai am ordine in idei.
Corina eu cand am citit mesajul tau cu pasajele din Qoran te-am apreciat sincer si chiar m-am rusinat ca eu sunt asa o lenesa si ca aproape habar nu am de multe din islam si din Qoran.
DECI FETELOR VA ROG NU VA CERTATI, BA DIN CONTRA LUCRATI IN ECHIPA, ca sa invatam si noi celelalte de la voi.
si cel mai mult o apreciez pe Dodo ca nu vrea sa-mi lase baiatul neinsurat
pupici pentru toate
Cu respect, Teo
amoodia spune:
cat despre problema cu cainele asta am gasit eu la www.islam-qa.com
[limegreen]Question :
ALSALAAM ALAIKUM
I HAVE A QUESTION ABOUT KEEPING PETS IN THE HOUSE.I KNOW THAT THE KALB(DOG)IS CONSIDERED NIJASA, BUT I DON'T KNOW WHY.
I REMEMBER A SECTION IN THE Qur'an WHERE THE PROPHET PEACE BE UPON HIM ONCE GAVE A THIRSTY DOG WATER TO DRINK OR SOMETHING TO THAT EFFECT.
COULD YOU PLEASE ELABORATE.
THANK YOU
Answer :
Praise be to Allaah.
According to Islaamic Sharee’ah, it is not permitted to keep a dog except within narrowly-defined limits, as the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) explained: "Whoever keeps a dog, his good deeds will decrease every day by one qeeraat (a unit of measurement), unless it is a dog for farming or herding." According to another report: ". . . unless it is a dog for herding sheep, farming or hunting." (Reported by al-Bukhaari, al-Fath, 2322)
Dogs are extremely naajis (impure, unclean). The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: "If a dog drinks from the vessel of any one of you, let him wash it seven times" (reported by Muslim, no. 279). According to another report: ". . . and clean it the eighth time with earth." (Saheeh Muslim, no. 280).
It is forbidden in Islaam to sell a dog and to receive payment for it, as is reported in Saheeh al-Bukhaari from Abu Mas’oud al-Ansaari: the Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) forbade (accepting) the price of a dog. (al-Fath, no. 2237)
The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) told us not to resemble dogs by placing our forearms on the ground during sujood (prostration), as in reported in the hadeeth narrated by Anas ibn Maalik, according to which the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: "Do sujood properly; none of you should spread his forearms like a dog does." (al-Bukhaari, Fath, no. 822).
Whoever keeps a dog in his house is denied the blessing of the angels’ presence in his house, as the Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) said: "The angels do not enter a house in which there is a dog." (Reported by al-Bukhaari, 3225).
Keeping dogs nowadays is the habit of the kuffaar, who adopt them as friends, kiss them, let them lick them and their clothes, sleep with them and even leave them money in their wills. Keeping a dog is an imitation of the kuffaar. Some Muslims may claim that they need to keep a dog at home for purposes of protection, to which we respond that nowadays there are burglar alarm systems and other measures one may take for security purposes, and there is no need to keep a dog, praise be to Allaah.
It only remains for us to say that the fact that it is forbidden to keep a dog and interect closely with it does not mean that we should not be kind or feel compassion towards dogs if we see them in a pitiful state. These are two entirely separate matters. The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) told us that "a man saw a dog biting the dust because of thirst, so he took his shoe and started to scoop water up with it until the dog’s thirst was quenched. Allaah appreciated his good deed and granted him entry to Paradise for it." (Reported by al-Bukhaari, no. 174).
According to another report, the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: "Whilst a man was walking he became very thirsty, so he went down to a well and drank from it. When he came out, he saw a dog panting and biting the soil because of thirst. The man said, ‘He is suffering the same as I suffered,’ so he filled his shoe (with water), came out and let the dog drink until his thirst was quenched. Allaah appreciated his good deed and forgave him because of it." The people asked, "O Messenger of Allaah, will we be rewarded for how we treat animals?" He said, "In every living thing there is a reward." (Reported by al-Bukhaari, Fath, no. 2363).
We do not want to omit reminding you of the importance of reading the Qur’aan properly and referring to it. You say in your question that the story of the thirsty dog is in the Qur’aan, and that is not the case, as it is reported in the Sunnah.
And Allaah knows best.[/limegreen]
Cu respect, Teo
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by amoodia
mai fetelor m-ati intristat cand am vazut ca incepeti sa va certati.e destul ca suntem puse de multe ori la zid de altii nu cred ca mai e nevoie sa ne mai certam si intre noi.
in al doilea rand nu cred ca isi avea loc copiatul din privat. trebuia sa ramana intre voi, ca de altfel orice musulman trebuie sa isi protejeze sora sau fratele in islam si sa nu dezvaluie nimanui defectele acestora.fetelor aici nu e competitie cine stie mai mult sau care e mai destept.eu cred ca nici una dintre voi nu considera ca stie destul,iar daca aveti cunostinte mai aprofundate nu e motiv de cearta BA EU STIU MAI MULT.daca am avut mintea si sufletul deschis spre cunoastere si am acceptat islamul , hai sa ne tinem sufletul deschis si de a invata de la altii chiar daca poate stim mai mult ca ei.nu stiu daca intelege careva ce incerc sa scriu, dar dupa o noapte de umblat cu Omar in brate deja nu mai am ordine in idei.
Corina eu cand am citit mesajul tau cu pasajele din Qoran te-am apreciat sincer si chiar m-am rusinat ca eu sunt asa o lenesa si ca aproape habar nu am de multe din islam si din Qoran.
DECI FETELOR VA ROG NU VA CERTATI, BA DIN CONTRA LUCRATI IN ECHIPA, ca sa invatam si noi celelalte de la voi.
si cel mai mult o apreciez pe Dodo ca nu vrea sa-mi lase baiatul neinsurat
pupici pentru toate
Cu respect, Teo
iti multumesc teo, de fapt nici eu nu am vrut cearta, dar sincer, pasnica cum ma stiu am refulat groaznic cand am citit ce mi-a scris maryam. bun, s-o luam asa cum e , eu nu-i contest meritele de prietena si de altruista e foarte frumos sa fie catalogata asa de prieteni, dar ma doare ca ea considera ca detine suprematia informatiilor si ca eu, nu generalizez si sa mentionez ca si sotul meu si sheihul meu nu stiu mare lucru in comparatie cu ea si sotul ei si imamul ei. eu nu mi-am permis sa fac astfel de afirmatii, eu am contestat clar doar cea ce ea a zis. m-am limitat la asta. si sufletul meu o o rana acum, dar asta e , in comparatie cu ea eu accept discutiile in contradictoriu. sunt dispusa sa invat, dar din Coran. nu va suparati, fetelor, voi si oricine altcineva poate veni cu 1.000 hadise daca in Coran e scris altceva, pt mine e sfant-desi, scuze in islam si ideea de sfant e gresita in islam nu exista sfinti si din asta rezulta ca nu ai cum sa faci familie de cuvinte.
si acum am sa vin din nou cu un citat din Coran , in special pt mario
surat al ankabut (sura nr 29)
29/46
nu discutati cu oamenii Cartii decat in felul cel mai frumos, afara de aceia dintre ei care sunt nelegiuiti[cu voi]! si spuneti:" Noi credem in ceea ce ni s-a transmis noua si vi s-a transmis si voua! Domnul nostru si Domnul vostru este unul singur si noi Lui ii suntem supusi[musulmani]".
deci, parintii tai mari, care probabil sant inca crestini si parintii mei si a multora dintre voi, care sunt inca crestini, dupa spusele Coranului vor merge in Rai daca indeplinesc cele trei prorunci capitale:
sa creada intr-un singur Dumnezeu , in unicitatea lui
2. in Ziua de Apoi
3 in judecata finala.
deja daca indeplinesti aceste trei conditii te poti considera musulman pt ca insusi cuvantul musulman inseamna supus.
deci cine crede in aceste trei lucruri , poate fi considerat musulman si de aici pana la juramantul de credinta nu e cale asa lunga .
maryam, iti multumesc ca ai afisat tot PM cu ingrosarile frumoase venite din partea ta. cel putin, mai putin , ingrosat, se poate vedea si ceea ce ai spus tu referitor la tot ceea ce inseamna judecata mea si...
cine va vrea sa citeasca si printre randuri va vedea mai mut decat am scris eu aici, cine nu... nu. nu am cum sa fac mai mult fara sa incep din nou polemici si scopul meu nu e sa polemizez aici ci doar sa arat si o alta parte, mult mai frumoasa decat ceea ce se stie, despre Coran si Islam. sa dea Cel de Sus sa fiu inteleasa corect macar de o parte dintre voi.
imi cer scuze pt ca am glumit si am scris"sheika maryam" , poate ca daca puneam si un nu o suparam si intelegea ca e o gluma "mea culpa" plz.
ce m-a mai suparat foarte tare e faptul ca maryam nici macar nu a recunoscut ca a gresit in informatii, pt ca se vede clar ca o data a spus ca e interzis sa ai caine si apoi a spus ca nu e . si nu doar atat, a facut referiri multe care ar fi putut jugni pe cineva chiar mai putin suparacios ca mine. asta e , fiecare avem orgolii si trebuie sa ne acceptam asa cum suntem nu sa dam continuu cu pietre pt ca prin violenta nu rezolvam nimic. stim noi cine sunt cei cu violenta si nu e cazul aici de asa ceva. si eu imi doresc discutii constructive dar daca opinia mea socheaza prin sinceritate si exactitate, imi cer scuze. dar , tot asa, nici eu nu pot sa nu-mi exprimpunctul de vedere doar din simplul motiv ca altii nu sunt de acord cu mine. nici eu nu sunt de acord cu altii dar accept dialogul curat, fara referiri spumoase si vascoase. asta nu-mi place. in rest, daca am suparat in cea mai mica masura pe vreuna din noi imi cer scuze repetate si sper din toata inima sa fiu inteleasa corect iar scuzele mele sa fie acceptate.
cu drag de forum, corina