progesteron scazut

buna seara,cine ma poate lamuri si pe mine intr-o problema , eu de o luna fac tratament cu clomifen zilele 5-9 cite una pe zi , dar in ziua 21 analiza de progesteron mi-a iesit f.rau, adica 1.28 .Doctorul mi-a spus sa iau cite 2 pastile de clomifen in fiecare zi in zilele 5-9 , poate asa o sa am rezultate bune.Doresc sa stiu daca a mai avut cineva un asemenea rezultat si ce i-a recomandat doctorul sa faca si bineinteles daca i-a dat rezultate.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Raspunsuri

psj spune:
Inseamna ca nu ai avut ovulatie daca progesteronul e asa de mic . Ai facut monitorizare ? Si eu am luat 3 luni si n-a avut nici un efect . La mine nu am mai repetat analiza de progesteron pentru ca oricum luam utrogestan si ar fi iesit in limitele normale .

gabid spune:
Monval,dr tau cred ca are dreptate!Clomifen(ovamit,clostylbegyt)sunt antiestrogenici...deci poate creste progesteronul in urma administrarii.Important este sa faci si eco in aceasta perioada ca sa vezi cum actioneaza pe organismul tau!
Gabi.

monval spune:
Va multumesc pentru raspuns, in toata aceasta perioada am fost monitorizata tot timpul mi-a facut ecografii si totusi ma mir ca dupa o luna de clomifen progesteronul este mic, probabil trebuie sa iau mai multe luni.Important sa fie bine in final. Va doresc ca noul an sa va aduca tot ce va doriti si mai ales multa pace sufleteasca
LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!

gabid spune:
Eu am luat pt progesteron mic utrogestan din ziua 11-24 timp de 3 luni si acum ma simt mai bine!Eu am avut 0.1 valoarea in ziua 21.Aveam dureri de burta ,de sani si greturi din ziua 11.
Gabi.

Loma spune:
Draga Monval,
Daca te confrunti cu o astfel de problema, evita sa mai bei orice fel de suc din comert, cafea, si zaharul inlocuieste-l cu miere, toate substantele din bauturile racoritoare odata ajunse in corp mimeaza si mai mult esterogenii, din cauza asta se strica balanta progesterog-esterogen si multe femei sfarsesc prin a nu mai ramane insarcinate, sau dezvolta alte probleme cu sanii si uterul.
Prepara-ti singura in casa sucuri de fructe, sau mananca fructe in loc de sucuri. Ceaiul de napraznic este foarte bun in cresterea progesteronului. Daca stai la bloc nu mai bea apa de la robinet, ptr. ca contine clor si clorul la fel mimeaza esterogenul. Dupa cum vezi sunt multe chimicale care te dau peste cap si contribuie la producerea esterogenului, in schimb tu ai nevoie de progesteron cat mai natural sa-l introduci in corp, si sursele sunt mult mai putine decat ptr. esterogen.
O alta cale este detoxificarea ficatului pentru ca el este cel responsabil cu depozitarea estrogenului, si daca ficatul este dat peste cap din cauza medicamentelor sau a chimicalelor introduse tot de noi prin alimente nu se mai descarca de estrogenul in exces.
Si da, daca corpul tau nu produce progesteron este o cauza de infertilitate, adica nu ai ovulatie, trebuie ajutat mai mult natural, cu progesteron natural, solutia este o crema pe baza de progesteron natural cu care sa te ungi pe corp, toate astea le-am aflat si eu dupa ce m-am confruntat cu multe probleme si medicii dupa ce ca habar nu au imediat te "ajuta" cu medicamente, care mai mult rau iti fac decat bine.
Acum eu nu iti zic sa nu iei medicamentul acela tu faci ce crezi mai bine. Daca vrei mai multe amanunte iti pot da.
Sa ai un An bun.
Smerenia este regina virtutilor.

psj spune:
Este toxic (pentru ficat in primul rand ) sa iei clomifen mai mult de 3 luni consecutiv . Chiar si cu pauze stiam ca nu e bine sa iei mai mult de 6 luni in total .

monval spune:
Va multumesc mult pentru mesaje, sunt interesata sa aflu cit multe despre acest medicament,sunt destul de disperata , mai ales ca ma chinuiesc de 5 ani sa ramin gravida si nu reusesc, am fost la o groaza de doctori renumiti si nimic nou.Acum am dat de un dr. care vad ca-si da interesul pentru a reusi sa am un copil. Pina la HSG. de acum 2 luni am avut un ciclu regulat si toate analizele mi-au iesit f. bine dupa HSG. m-am dereglat, eu sper sa nu trebuiasca sa iau mai mult de 3 luni acest medicament, daca va trebui voi renunta . Este adevarat ca beau o cafea mare dimineata dar sucuri din comert nu beau mai ales ca am o alimentatie bazata pe legume si fructe multe, beau apa plata de aceea nu stiu din ce cauza m-am dereglat in halul asta.

psj spune:
Eu am luat clomifen 3 luni dar nu a avut efect . Ce-i drept nici efecte secundare nu am avut (par cazut , kg in plus etc.) . Am citit si aici pe forum fete care au ramas insarcinate cand au luat .

Salmida spune:
quote:
Originally posted by monval
Pina la HSG. de acum 2 luni am avut un ciclu regulat si toate analizele mi-au iesit f. bine dupa HSG. m-am dereglat
monval
monval, nu stiu dacä am inteles bine, dar intreb totusi: in ce sens ai simtit tu cä te-ai dereglat dupä HSG-ul de acum 2 luni?
Mersik!

lordra spune:
Hola
Si eu am problema progesteronului sabotat grosolan de estrogenul in exces. Am descoperit asta in urma unui chiuretaj biopsic care mi-a lamurit astfel, dupa ani buni, cauza sangerarilor intermenstruale lunare de care nu pot scapa si pace.
Sfatul medicului meu (dr. Tutunaru) a fost sa nu iau sub nici o forma progesteron sub forma sintetica (prin asta intelegand medicamentele cu progesteron aflate in farmacii) si sa caut sa mi-l iau numai din surse naturale (plante, remedii homepatice).Va fi stiind el ceva de e atat de contra medicamentelor...
Intrebarea mea: stie cineva vreun tratament naturist precis pentru stimularea progesteronului si, implicit, tinerea in frâu a estrogenului? Trebuie neaparat sa le echilibrez, nu numai pt o viitoare sarcina, dar si pt. ca nu cumva sa ma trezesc ca hiplepazia mea endometriala se transforma din ceva benign in ceva malign (Doamne fereste!)?
Multam mult
Lordra
PS. Monval, sa stii ce stresul poate avea un foarte mare rol in dereglarea hormonala. Eu asa m-am ales cu toate necazurile.