joc in jurul lumii:geografie+istorie (2)
Raspunsuri - Pagina 11
juliafin spune:
Pai da!Logic!Apa e impinsa zilnic cu putere vreo 200km.in sens invers.Apa sarata se intoarce in mare ,odata cu refluxul.
Poti continua...
DianaR spune:
Istorie: 4 frati din care 3 regi ai Frantei, nu au lasat mostenitori nici unul dintre ei si pana la urma cumnatul primeste tronul. Numiti personajele (fratii si cumnatul) si regatul asupra caruia domnea cumnatul inainte sa devina regele Frantei!
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
Adela99 spune:
Henrik II are mai multi copii dintre care amintesc Frans II, Karl IX, Henrik III si pe Margot casatorita cu Henrik de Navarra care devine Henrik IV (cumnatul)
DianaR spune:
Adela !
Al 4-lea frate se numea Alencon, a murit inaintea fratelui sau Henric al III-lea si nu a mai apucat tronul. Cu ei se sfarsea dinastia de Valois si veneau bourbonii.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
Adela99 spune:
printre cei omagiati cu titlul "Cei Drepti intre Natiuni"
cine si pentru care fapte?
stiu, nu suntem cu totii telepatici , ma gandesc la un suedez
Irimell spune:
Are legatura cu Holocaustul? Atunci este vorba de R. Wallenberg care a salvat multi evrei de la moarte in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
gicutza spune:
Pai nu sunt numai suedezi, dar printre suedezi se numara Per Anger, Lars Berg, Carl Danielson, etc., toti membri ai corpului diplomatic de pe langa Consulatul Suediei in Budapesta, care au contribuit la salvarea a numerosi evrei deportati in lagarele naziste.
Sa traim bine!
Adela99 spune:
m-ati pus in incurcatura... eu ma gandeam la Raoul Wallenberg ...si io pe cine validez? pe cel care gandeste ca si mine sau pe cel cu raspunsul complet?
gicutza
gicutza spune:
Cedez locul lui Irimell ca-mi merge f. prost netu' acum si nu vreau sa va tin in loc...
Imi iau eu revansa data viitoare
Sa traim bine!