Jocul cu de toate (11)
Raspunsuri - Pagina 8
RA spune:
MareaBritanie,Norvegia,Suedia,Islanda,Danemarca'Slovacia,Elvetia,VATICAN,Portugalia,Liechtenstein,Grecia,Croatia,Bosnia,Moldova,Malta
deci,15,fara Finlanda
juliafin spune:
quote:
Originally posted by RA
MareaBritanie,Norvegia,Suedia,Islanda,Danemarca'Slovacia,Elvetia,VATICAN,Portugalia,Liechtenstein,Grecia,Croatia,Bosnia,Moldova,Malta
deci,15,fara Finlanda
Eu am o carte cu toate steagurile europene,inclusiv cele ale regiunilor autonome.Deci:la Croatia vad o capra,semiluna,stele,dar nici urma de cruce.
Bosnia,multe stele.
Nici la Portugalia nu vad nimic.
Celelalte sunt bune.Mai cauta 4.Sunt regiuni autonome,apartinand Finlandei,Marii Britanii,Danemarcei si Germaniei.
RA spune:
Finlanda-Groenlanda si I.Faeroe
Danemarca-I.Aland
Marea Britanie-Irlanda
Germania-Landul Branderburg?
juliafin spune:
quote:
Originally posted by RA
Finlanda-Groenlanda si I.Faeroe
Danemarca-I.Aland
Marea Britanie-Irlanda
Germania-Landul Branderburg?
Auuu,harababura!
Hai sa-ti dau o mana de ajutor.Irlanda?Nuuuu.Groenlanda nu are cruce.Nici landul Brandenburg nu-i bine.
Insulele Aland se mai cheama si Ahvenanmaa(aici te-am ajutat...)
I.Faer Oer nu au nici o treaba cu Finlanda!
Regiunea autonoma care apartine M.Britanii e un coltz.
Insulele F.se afla in nord si apartin Germaniei si au populatie predominant de de origine scandinava.
RA spune:
Recunosc ca nu geografia e punctul meu forte,dar promit sa-mi fac tema pana la urma...asta daca nu ma lasa intre timp cineva sa trag cu ochiul
juliafin spune:
uite RA,poti trage aici cu ochiul.
Insulele Aland se mai cheama si Ahvenanmaa,limba oficiala e suedeza dar nu apartin Suediei si nu sunt obligati sa invete limba tarii careia apartin(mura-n gura,daca stiu eu asa multe despre arhipelegul asta cu 6.000 de insule)
_
Insulele care apartin Germaniei sunt Insulele Frizie(nu stiu exact cum s-ar zice pe romaneste,am gugalit,nika.Pe italiana se zice Le isole Frisie=Frizie)
mai avem 2,una e un colt si apartine Marii Britanii si celalat arhipelag,Danemarcei.
RA spune:
Republic of Ireland(Eire),o mica parte din Irlanda
I.Feroe(Fcrosk),formeaza un arhipelag de 17 insule separate de stramtori.Suprafata totala este de 1399 de km patrati.
Fiindca ma simt ca un student care-a tras de 5 sa nu piarda sesiunea,mai pune o intrebare!
juliafin spune:
Nu RA,pune tu intrebarea.Chiar intrasem pe forum cu ideea de a da raspunsurile si sa-ti predau stafeta,ai ghicit o mare parte.Celelalte sunt:Gibraltar(GB),Insulele Frize(am zis deja,GER),Insulele Aland(FI)si Faer Oer(DEN).Tote au cruci tipic steagurilor nordice,iar Gibraltarul are crucea britanica.
RA,felicitari