Jocul cu de toate (11)
Raspunsuri - Pagina 9
Adela99 spune:
mey, io ma dau batura...am facut tot felul de asocieri... Elada/Grecia/Helios/colosul din Rhodos/Hellas/Herodot...si cate si mai cate si n-am ajuns nicaieri
kim spune:
si eu, ma dau batuta, trebuie sa fie ceva legat de:
Helios - zeul soarelui (rotund)
Iliada- Homer
Eneida - Virgiliu
Odiseea - Homer
Afrodita - zeita frumusetii din Elada
Troia
Creta
Herodot...
KIM
RA spune:
Era vorba de Atena,in timpul lui Pericle...si sintagma ii apartine.
Acuma,un cuvant care sa cuprinda toate,dar toate vocalele din limba romana.
RA spune:
...pui ceva in pamant,da' nu iese tot ce-ai pus in anu' ala,ramane ascuns acolo si iese de-abia in anul urmator...si procesul asta se cheamaaa...
Adela99 spune:
nu stiu ... ...da' io m-am gandit la a ara, a semana..a semana/semanatoare, semanatoare cu discuri, disc/a discui/discuitoare
emaaimee spune:
Ma bag si eu referitor la:"Republic of Ireland(Eire) o mica parte din Irlanda".Vreau doar sa clarific(e doar jocul cu de toate:Republic of Ireland(Eire) e republica independenta si neutra presedinta-Mary McAlese.Din 1922(de la independenta)provincia Northern Ireland a ramas parte a UK-The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland(Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord-acesta este titlul complet al UK).Iar steagul Republicii Irlanda nu are nici o cruce,il veti vedea sub pseudonimul meu.
RA spune:
a semana...seminte...insamantare...autoinsamantare=adica din semintele pe care le pui in pamant,nu toate rodesc,o parte raman in pamant si rodesc in anul urmator.Cam asa ceva.
Cuvantul are toate cele 8 vocale din limba romana.
E randul tau.