Cervicita fara tratament!!!

Buna ziua, sunt noua pe acest site, dar sunt convinsa din ce am citit pana acum, k nu imi va fii greu sa ma acomodez aici.Ieri am fost sa-mi iau analiza de secretie vaginala, unde mi-a iesit o usoara cervicita. Doctorita mea mi-a zis k nu-i de tratament, dar din ce am citit eu pe internet reiese k nu este bine sa se neglijeze asa ceva. Ati intalnit si voi astfel de situatii, sau credeti k ar fi mai bine sa mai consult un medic?
Raspunsuri
danna2002 spune:
quote:
Initial creeata de rocado
Buna ziua, sunt noua pe acest site, dar sunt convinsa din ce am citit pana acum, k nu imi va fii greu sa ma acomodez aici.Ieri am fost sa-mi iau analiza de secretie vaginala, unde mi-a iesit o usoara cervicita. Doctorita mea mi-a zis k nu-i de tratament, dar din ce am citit eu pe internet reiese k nu este bine sa se neglijeze asa ceva. Ati intalnit si voi astfel de situatii, sau credeti k ar fi mai bine sa mai consult un medic?
poate ar fi bine sa incerci ceva naturist..SI SCHIMBA ORICUM MEDICUL...
tot binele din lume, Craciun fericit!
danna2002
vickic spune:
Draga Rocado, bun venit pe site!
Cervicita are de cele mai multe ori o cauza inflamatorie. Studiaza cu atentie analiza secretiei vaginale si mai fa citeva analize (inclusiv pt streptococi), poate chiar din secretia colului. De obicei e ceva, o infectie care irita colul. Si in orice caz, mergi relativ des la control, ca sa nu se agraveze fara sa stii (eu am facut asta, si am ajuns la cervicita cronica!
)
Sanatate buna,
Vic
rocado spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri, am fost la farmacie sa intreb de ceva ovule, si farmacista mi-a zis k daca doc. nu a vazut nimic la controlul gineco nu are rost sa ma speri si este doar o mica inflamatie si mi-a recomandat sa iau Polygynax, doar k pe un desinfectant.
Roxana
mmag spune:
Draga Vickic,
ce inseamna cervicita cronica? cum se manifesta?
Te intreb asta pentru ca inainte de a naste prima fetiza, acum 12 ani, ginecologul mi-a spus ca am cervicita, dar nu mi-a dat nici un tratament pentru asta nici inainte, nici dupa nastere.
Acum, la cea de-a doua fetitza, alt ginecolog mi-a spus ca am cervicita. Recunosc ca dupa nastere, de cand am iesit din spital nici nu m-am mai dus la ginecolog, mi-e urat, mai ales ca doctorul este barbat. Am incercat sa merg la o femeie, dar am mai multa incredere in el.
vickic spune:
Mmaq:
Cervicita este o inflamatie a cervixului, adica cervixul reactioneaza imediat la o infectie genitala si se inroseste, se umfla. Daca infectia e cu HPV (sau cu chlamydia) pe cervix apar celule anormale, asa numita displazie cervicala, care poate duce (in timp si in cazul infectiei cu anumite tulpini de HPV) la cancer.
Dar tu nu trebuie sa-ti faci griji. Probabil ca ai o rana pe col destul de mica, daca doctorita ta nu s-a impacientat. Poti sa faci niste analize suplimentare si neaparat testul PAP (care detecteaza si HPV).
Eu sint patita; am mers la primul control ginecologic (la o doctorita!) acum 7 luni, dupa ce imi incepusem viata sexuala de aproape doi ani. De ce nu m-am dus atita timp? De rusine (mai ales de doctori barbati
) si pentru ca am fost plecata mult din Ro. Iar cervicita nu are de multe ori simptome(si in cazul meu!). Ei, am aflat ca aveam infectie cu HPV, o cervicita serioasa si am facut conizatie in august dupa ce am trecut prin miinile a vreo 4 doctori (barbati
)
Morala:
Aveti grija de voi si mergeti fara sfiala la doctor!
Si Craciun Fericit!
Vic