Placenta jos asezata

Placenta jos asezata | Autor: andutzy

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tutuoror!
Stiti cumva ce se poate intampla daca placenta este asezata cam jos? asa s-a exprimat ecografista azi. Ea a zis ca nu e o problema, ca se va ridica in timp, dar nu cred ca daca era ceva normal imi spunea treaba asta. ce consecinte poate avea?
In rest, bebelina mea este bine, triplu test a iesit ok.
De asemenea, eu ii simt miscarile lui bebe imediat sub burtica inflamata, nu unde este ea mai umflata. Daca stie cineva sa-mi raspunda, sunt ochi si urechi!

andutzy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Depinde in ce saptamana de sarcina esti. Si la mine la ecografia de la 12 saptamani placenta era jos inserata (praevia total, la 1 cm de col) si la fel mi-a spus si mie ginecologul ca se va ridica. Intr-adevar la ecografia de la 18 saptamani a ajuns la 4cm de col iar la cea din saptamana 28 la 7 cm de col.
Pune probleme doar daca este jos inserata dupa ce sarcina are 28 saptamani (poate fi indicatia de cezariana, pot apare sangerari, deci sarcina trebuie monitorizata cu atentie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

Am avut la inceputul sarcinii aceleasi temeri, dar in timp s-a ridicat. Deocamdata nu iti face griji. Mie mi s-a spus insa sa nu permit control genital; sarcina mi-a fost urmarita numai ecografic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Eu sunt in saptamana 19 de la um. am facut si control ginecologic pt verificarea colului, dar asta deoarece pana acum nu s-a vazut la eco ca e jos, sau doct mea nu a considerat ca e jos.
Azi am fost insa la alt ecografist, care mi-a zis asta. NU stiu ce sa cred!

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Stai linistita. De obicei se ridica odata cu cresterea uterului (imagineaza-ti un balon care se umfla ). Multi ecografisti cu mai putina experienta sperie mamicile in devenire cu placenta praevia si nu e cazul decat foarte rar. Oricum un diagnostic de placenta praevia poate fi pus doar in trimestrul 3 al sarcinii, pana atunci nu e relevant.

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu am avut toata sarcina placenta jos inserata, nu praevia, dar mai jos decat ar fi trebuit. Am fost putin mai atenta, am incercat sa evit statul mult pe scaun sau in picioare ca sa nu se exercite presiune pe col si acum sunt in saptamana 38 si totul e super OK. Cred ca trebuie sa astepti un diagnostic clar inainte sa te agiti si sa incerci oricum sa eviti efortul fizic, statul pe scaun (adica daca trebuie, sa nu stai la 90 de grade picioarele de spate ci sa stai pe spate la 120 grade, si in masina la fel), statul in picioare, scuturaturile... Cu putine precautii nu trebuie sa iti faci probleme. Toate aceste precautii le-am luat la indicatia medicului ginecolog si mi-au fost de folos.

Sarcina usoara si sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Subscriu la afirmatiile lui Lali. In plus...datorita acestei placente mai jos inserate ( dar nediagnosticate "praevia") bb meu nu se poate "intoarce" => este asezat in pozitie pelviana ( ss37). In rest totul este ok ( ma rog... cu unele "sacrificii" - ex.rap. sexuale e mai bine sa fie evitate ), bb se dezvolta cum trebuie , este deosebit de activ !...Probabil : cezariana, inca nu am stabilit...

& Vladutz (2,8) & Victorash (ss37)

PS Si Lali are un bb "pelvian"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu am avut placenta jos inserata, dar totul a fost super ok. Nu am avut nici un fel de problema din aceasta cauza !

Sarcina usoara in continuare !!!!!!

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput