cea mai buna carte citita anul acesta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Pe langa beletristica eu mai citesc Constitutia plus alte carti de specialitate cum ar fi : drept administrativ, Arend Lipjhard, drept civil, etc:) Apoi urmeaza literatura de baie. Acolo citesc: Lumea non-A de Van Vogt, Lexiconul Hakerilor de L. Ivaner, bilete de autobuz, instructiunile de pe cutiile de detergent, pasta de dinti, si tot ce imi pica in mana cand creste presiunea . Mai bag si cate o carticica despre cum sa convietuim, carti despre copii cum e sa fii insarcinata si tot felul de prostii, insa beletristica e locul intai.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

chiar nu voiam sa aflu ce carti citit cand . Ma gandeam sa vedem ce carti preferati in alte domenii decat specilaitatea pe care o aveti. Poate ati dat peste o carte faina de istorie, sociologie, antropologie, calculatoare, comunicare, psihologie, religie sau mai stiu eu ce. Dar nu tot ce va pica in mana, ci cartile care, daca nu v-au facut sa vedeti o alta fata a lucrurilor, macar v-au pus pe ganduri. Unde am postat eu, am incercat sa bifez cartile cu un asa efect pentru mine, sunt sigura ca si voi ati dat peste astfel de comori :)

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Cartile lui Paulo Coelho
Mi-au placut la nebunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pt deoki.Intre eternitate si tmp de Ilya Prigogine.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

"Codul genetic" de John Case

Acum am inceput "Codul Da Vinci" si e posibil sa fie cam pe aceeasi directie. Va spun dupa ce termin si Codul.

Sa traim bine!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

Pt deoki.Intre eternitate si tmp de Ilya Prigogine.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Care ce zice, Sabina? Bitte, fa-ma sa-mi fie pofta, ador asta

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Descintec,eu, momentan,pot preciza numai ca am gasit in engleza cartea"The loom of the language"by Frederick Bodmer,pe amazon.com.Pentru alte titluri si autori voi mai gugali.
Vorbitoarelor de limba germana le pot da titlurile cartilor pe care le detin si ,bineinteles,daca le intereseaza.

Mergi la inceput

Julia, cred ca nu m-am facut bine inteleasa. Ar fi interesant sa vorbim despre cartile care ne-au mers la suflet. Altfel, recenzii despre carti interesante putem gasi pe net sau in alte parti cu sutele. Asa ca, daca este vreo carte care te-a facut sa te binoclezi asa , vino aci si povesteste.

De exemplu, cartea aia de care ziceam pe prima pagina, Demascarea secolului, e despre ultimele descoperi in domeniul neurostiintelor. De cand cu metodele imagistice, tomografia, RMN functional, magnetoencefalografia si altele pe care nu le tin minte, se pot vizualiza centrii ai creierului (si conexiunile dintre ei) care se activeaza in diferite situatii. Pe baza acestor cercetari psihologia incepe o noua etapa ca disciplina, bazata pe cercetare stiintifica, nu pe modele "aeriene" de tip freudian. Auziti cica, depresia e, in buna masura, de natura genetica :) Azi, Eminescu ar scapa teafar la minte cu o pastila de Zoloft din cand in cand. Asa, l-au otravit luandu-i depresiile drept sifilis si tratandu-l cu mercur.

Civilizatia postumana o gasiti recenzata, cred, si pe net. Excelenta. Despre natura umana si ce ar insemna clonarea, ingineria genetica pentru ea. Ce se intampla daca oamneii, pe langa ca fac putini copii, traiesc tot mai mult. O carte despre cum ar putea sa arate viitorul destul de apropiat. Am observat ca Intunecimea sa, Cristian Tudor Popescu, care se pare ca a citit cartea, da cu ea in public de fiecare data cand are ocazia. Numai eu l-am auzt de trei ori, in trei emisuni diferte, pomenind-o in teacat, printre bombanelile lui imbufnate

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Crina, e carte f. grea....intr-un fel!Eu fac un doctorat despre memorie si timp.Cartea asta abia am inceput-o , trateaza problema fizicii si a filozofiei stiintei, e plina de formule....
Dar iti da o cu totul alta perspectiva asupra timpului.
hai ca eu greu sa ma fac inteleasa...mai ales ca n-am mai citit de mult din ea.Acu am de compus....pupi.

Sabina si Sofia Galagia

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Ce ziceti de G. Bachelard? Eu il recitesc cu pasiune. Psihanaliza focului

Mergi la inceput