cea mai buna carte citita anul acesta
Sunt o “devoratoare” de carti. Sau mai bine zis am fost, pt. ca in ultimii ani, axandu-ma mai mult pe profesie si pe carti de specialitate, am fost nevoita sa “o las mai moale” cu beletristica. In acest week-end am cercetat arhiva DC-ului si am gasit niste topice care mi-au placut f. mult, tratand subiectul “literatura” ; mi-am facut si o lista cu cartile pe care voi le-ati recomandat si pe care as vrea sa le citesc si eu.
Cum pofta vine mancand, as vrea sa completez si sa actualizez listuta, intrebandu-va ce carte v-a placut cel mai mult, din cele pe care le-ati citit in acest an, eventual cu o scurta justificare.
Incep eu, gandindu-ma mai ales la ceea ce am reusit sa citesc la inceputul anului, inainte de nasterea piticului; as spune ca mi-a placut cel mai mult “Povestea vietii mele”, de regina Maria a Romaniei; sunt memoriile ei pana la incheierea primului razboi mondial, redate atat de frumos, incat par a semana intr-adevar cu o poveste. Mi-au deschis apetitul si pentru alte carti referitoare la monarhia romana, dar si la personalitatile acelor vremuri apuse.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!
Raspunsuri
lilanda spune:
Ia sa fac eu o listustuta cu cartile care mi-au placut tare citindu-le anul asta!!!
- "Drumul spre Paradis" de Vargas Llosa ( nu stiu daca e tradusa in romaneste)
- "Parfumul", Patrick Süskind
- "Novecento", Alessandro Barico, si
- Elisabeth Costello, JM Coetzee (care iarasi, am inteles, ca nu-i tradus la noi)...si Doamne cite carti bune au aparut in ultima vreme!!! :-))
pozulici
AlbaIulia spune:
Hai sa fac si eu o lista cu cartile in lb romana pe care le-am (re)citit recent:
Orasul cu salcami - M Sebastian
Patul lui Procust - C. Petrescu
Adela - G. Ibraileanu
Lorelei - I.Teodoeanu
Morometii - M Preda
Mi-au placut aceste carti si le-am savurat cum nu am facut-o in toti anii de liceu cand erau lecturi obligatorii...aici le-am citit cu adevarata pasiune!
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
Teodora D. spune:
Dupa ce i-am cautat in zadar in librarii, tocmai i-am cautat si pe google si am constatat ca nu au fost tipariti la noi William Boyd, Marian Keyes, Rayuela lui Julio Cortazar si alti cativa cu care mi-ati facut pofta. Ma duc sa vad si de Philip Roth...
CORNELIAP33 spune:
Anul acesta, mi-au produs o mare bucurie:
Casa spiritelor -Isabele Allende
Elogiu femeilor mature - Vizinczey Stephen
Padurea norvegiana -Haruki Murakami
Jurnal Intim - Marin Preda,
cu precadere prima dintre ele
Cornelia si bb Rares
Irimell spune:
Pentru ca nu pot sa aleg doar una, o sa pun pe acelasi nivel doua carti care mi-au placut la fel de mult: "Geisha of Gion" de Mineko Iwasaki si "Povestea vietii mele" de Rudolf Steiner.
Spor la citit in 2005!!!
Sarbatori minunate tuturor!
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
carmenutza spune:
cea mai buna pe anul asta a fost fara indoiala Nostalgia lui Cartarescu.
Carmen si bb Maya Alexia
Poze cu Maya
LYADA spune:
Furtul unei natiuni a lui Tom Gallagher - am devorat-o in 4 zile, sper ca am ramas cu ceva...(a fost recomandata in emisiunea lui Stelian Tanase). E vorba despre istoria (mai ales cea recenta) Romaniei vazuta de un britanic foarte documentat si obiectiv. Si eu stau prost cu timpul din pacate.
descintec spune:
Philip Roth - Pata umana (hihihi, am o obsesie, stiu )
Fukuyama - Civilizatia postumana
Dragos Carneci - Demascarea secolului sau Ce face din noi creierul
Stanislav Grof - The holotropic mind
Sapte dintr-o lovitura!