patut din material textil vs patut din lemn

patut din material textil vs patut din lemn | Autor: kita

Link direct la acest mesaj

Ar cam trebui sa-mi incep cumparaturile pentru bebita, asa ca imediat dupa ce trece euforia de sarbatori, purcedem si noi la cumparaturi, insa trebuie sa stim si ce.

Imi doresc niste pareri de la mamici care au folosit unul din tipurile de patut de la noi din tara.

Am inteles ca patuturile din material textil sunt utile atunci cand vrei sa pleci si de acasa (la parinti, sau la vara la tara), insa atunci cand cel mic incepe sa se agite sunt sanse sa se dezmembreze, sa se rupa. In plus, dupa indepartarea chitului de etaj, este incomod sa iei si sa pui copilul in patut, aparand si din acest motiv dureri de spate la mama.

Patuturile din lemn, fiind cu zabrele, o prietena mi-a spus ca a folosit aparatori numai pe trei parti, cea de a patra parte lasand-o libera, sa mai vada copilul din pat si PENTRU O MAI BUNA AERISIRE, si a avut neplacuta surpriza sa gaseasca copilul cu piciorusul bagat printre zabrele, speriindu-se ca putea sa si-l rasuceasca rau, S-ar putea sa fie numai o spaima, inutil aparuta..

Astea sunt datele care pana acum, nu ma determina sa nu inclin balanta in favoarea vreunui model, insa astept argumente Pro si Contra.

Kita si Samburasul ei vioi de 32 de saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu am ales din material textil pentru ca mi s-a parut util. Nu neaparat ca-l voi handrali, dar pentru mai tarziu cand bb va sta in picioare sau se va putea juca nestingherita in tzarc. Faza cu durerile de spate ... eu cred ca oricum vor fi. Am ales patutul si pentru ca mi s-a parut mai sigur, in sensul ca nu are barele de lemn, ci un fel de sita, deci se aeriseste, dar nu-si prinde picioarele, mainile printre gratii. Saltea noua se poate face si la comanda, asa ca nu-mi fac griji pentru momentul in care vom cobori un etaj .

Leoaicele Daria & Giulia (16 august 2004)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Si eu tot unul din material textil am luat pentru ca, pe langa cele spuse de Daria, mi s-a parut si ceva mai ieftin decat cel de lemn; pe langa faptul ca folosirea lui ca tarc este mai judicioasa deoarece este mai inalt decat daca folosesti patutul de lemn cu gratii pe post de tarc. Mai are un avantaj, etajul superior poate fi folosit pe post de leagan, daca nu adoarme copilul altfel (si nu o mai doare spatele pe mama cu puiul in brate).

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Arturucii au fiecare cate un patut textil cum il numesti tu.
Avantaje:
- pot vedea ce se intampla in camera
- se vad unul pe altul
- sunt f aerisite
- au fermoar pe lateral deci se pot urca singuri in pat
- le pot lua in deplasari fara sa mai imi fac griji und vor dormi

Cand vei scoate nivelul intermediar bb va fi suficient de mare si nu te va mai chema de o mie de ori la el. Dureri de spate, daca e sa ai, vei avea. Plus ca bebe va sta in picioare si nu iti va fi greu sa il ridici.

Sansele de dezmembrare exista la orice patut..
Arturicii la 7 luni s-au ridicat in picioare in aceste patuturi.

Eu ti le recomand pe acestea.

Totusi cand alegi, daca vei lua textil, ai grija la urmatoarele:
- chingile de fixare a nivelului intermediar sa fie foooarte late. (la noi unul din patuturi e cu chingi subtiri si nu a fost deloc ok)
- de preferat sa aibe fermoar lateral

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Eu am amandoua tipurile de patut. Cel tip tarc l-am luat cand am plecat in concediu si a avut o perioada in care a vrut sa doarma numai in el. Cel din lemn pt mine a fost mult mai util: are grilajul din lemn care se poate cobori, e mult mai spatios si in el a invatat Tudor sa se ridice in picioruse, tinandu-se de gratii. In ceea ce priveste accidentele care pot aparea (gen intratul picioruselor intre gratii)le-am evitat cu aparatoarele. Iar pretul...Cel din material textil a fost aproape dublu fata de celalalt (e de firma).
Adeal, mamica eroina a lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Am uitat (sa-mi fie rusine)iti doresc nastere usoara si sa aveti un BB-u sanatos si frumos asa cum l-ati visat.
Adela, mamica eroina a lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Kita,
Si noi avem tot patut textil, Neonato Happy. Eu am optat pentru genul asta de patut din mai multe motive:
1. bb nu se loveste de margini, bare cand incepe sa se ridice in picioare, deci este ok din punctul asta de vedere.
2. este usor de transportat in calatorii (se strange cat o geanta de voiaj)
3. il poti folosi si pe post de tarc cand bb creste
4. este f. usor de mutat din loc (ca sa cureti sub el, sa-l duci in alta camera)

Eu una nu as fi luat patut de lemn.

Nastere usoara iti doresc si un bb sanatos!!!

Adriana si Rares

(13.febr.2004)

Sarbatori fericite!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Si eu am ambele tipuri de patut.
Dec din material textil,zic eu,e mai bun in primele luni de viata.Eu am avut unul cu 2 nivele,astfel incat,in primele 3 luni a dormit pe primul nivel.Dupa 3 luni,am luat nivelul jos si a ramas tarc.L-am luat cu noi in excursii si ne-a fost foarte util.In plus,bb nu s-a lovit de marginile patului..De pe la 9-10 luni a avut patut din lemn.A ajutat-o sa se ridice in picioare.

Pupici si nastere usoaar si bb sanatos!

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Eu am patut de lemn, dar se vede treaba ca a fost cumparat de sotul, cat eram eu in maternitate, zabrelele nu se lasa in jos, sunt fixate.
Noi nu l-am folosit decat o luna de zile. Acum, baietelul nu sta deloc in patut, asa ca face parte din decor.

Nastere usoara si un bebe sanatos!

Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Sotul meu a vazut prin magazine un patut textil de la firma ABC design si i-a placut. Intr-adevar mi-a spus ca avea si un fermoar pe una din laterale.
Pe internet am vazut cum arata cel de la neonato si ar fi cam la acelasi pret cu cel de la ABC, deosebirea privind calitatea la cele doua firme nu siu in ce consta.

kita si samburasul ei vioi de 32 de saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Si eu fac parte din categoria celor care le au pe amandoua.
La noi acasa, la buc avem patut de lemn cu zabrelele care se lasa. Inca este pe primul nivel pentru ca Eric nu da semne cum ca s-ar ridica deocamdata. Are saltea Relaxa care este mai tare si il incurajeaza sa se rasuceasca singur.
La Cta la ai mei, unde venim foarte des si cateodata stam de ordinul saptamanilor, avem unul din material textil de la Hauck. Si pentru asta avem saltea Relaxa. Dar mie una nu imi place!!! Salteaua se curbeaza facandu-se ca o covata si ii este greu sa se rasuceasca. Chiar pot sa va povestesc ca atunci cand avea 3 luni acasa, in patutul lui era ca Hopa Mitica - cand pe burta cand cu fata in sus!! Dupa ce a venit la Cta pentru 3 saptamani in celalt patut nu s-a mai rasucit pana acum vreo luna. Parca nici nu se rasucise vreodata!!!
Poate nu am nimerit eu patutul de voiaj care trebuie!!! Nu stiu!!
Un alt avantaj al patutului de lemn este ca poti folosi acele aparatoare de pat care sunt in culori vesele, deschise, cu diferite desene de animalute pe ele cu care Eric, cel putin are adevarate discutii. Iar culorile deschise, din cate stiu eu, sunt foarte bune pentru somnul lin al bebelusului.
Bafta in alegeri si sa dea Dumnezeu sa ai cel mai sanatos, norocos, frumos si destept copilas din lume!!!!!!!

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput