patut din material textil vs patut din lemn
Raspunsuri - Pagina 2
CRIXIA spune:
As spune ca am ambele modele, dar cel textil sta de frumusete!
Patutul de lemn este foarte utilizat, pentru ca imi este incomod celalalt( are foarte joasa salteluta, nici nu ajung sa las copila, mai ales cand e adormita)
Avantajul patutului nostru din lemn sunt:
-salteaua se poate pune la trei nivele;
- foarte spatios, se rostogoleste bb(mai ales in somn) in toate partile;
- partile rigide unde se poate lovi copilul sunt acoperite cu aparatori;
- doua din gratii se scot si copilul a invatat sa coboare din el dupa ce se trezeste;
Dezavantaj:
- ocupa mult spatiu in camera;
- mai reuseste uneori sa se loveasca
As vrea sa spun ca nici in concediu nu l-am luat pe cel pliant!
Racushoarele Cristina
&
Alexia
PoZe
gio spune:
Buna,
Noi avem din material textil, Neonato Happy, sunt multumita de el.
Fetita a stat pana pe la 5 luni la etaj, iar dupa ce l-am coborat am luat o saltea din iarba de mare, asa ca nu sdta chiar asa jos. Nu e deloc instabil.
Referitor la intrebarea ta, cred ca si ABC design e bun, doar e firma nemteasca!Alegeti pe cel care are dimensiunile mai mari si pretul mai mic...
Avantajul principal e ca bb nu se loveste sub nici o forma, nici cand doarme si se foieste in patut nici cand se ridica si merge pe marginea patutului (cele de lemn nu au aparatoare pe margine si am o vecina care sia spart buza de cateva ori din cauza marginii patutului).
L-am luat cu noi peste tot, e drept ca in deplasari a dormit pe salteluta "originala" dar cateva zile nu conteaza.
Singurul dezavantaj e ca se ridica mai greu in picioare in patut, pt ca nu are de ce sa se tina, dar stiu un caz , un bb cu patut ca al nostru, care se ridica pe el de la 6 luni, asa ca...
Eu inclin spre cel textil, e drept ca nici nu am incercat de lemn, dar nu m-a tentat sub nici o forma.
kita spune:
In ceea ce prveste salteaua sunt sigura ca o sa cumpar de iarba, asa mi-a recomandat toata lumea.
Insa si aici sunt mai multe tipuri:iarba de deal, de cocos, de mare.
IN afara de firma Mondo Carp unde pe un site se preciza ca este saltea de iarba de deal (cam in jur de 700.000), nu am gasit firme producatoare de saltele de iarba de mare.
Voi stiti cumva care sunt acestea?
Saltea cu cocos am vazut cam la 1.500.000 lei la Cora sau Carrefour.
Kita si samburasul de 32 de saptamani
gio spune:
Noi am luat o slatea din Carrefour din iarba de mare, cred ca era 1200000 lei, dar nu MondoCarp, alta firma, pt ca acelea nu ne-au placut.
Dar nu trebuie sa o iei de acum, la etaj oricum nu o poti pune, noi am luat-o de-abia cand am mutat bebelusa "jos"..pai unde sa o fi tinut cateva luni..?
arboria spune:
Textil am avut si noi, tot cu 2 niveluri. Superincantata toata lumea!
Atat doar acest tip de patut este pentru primele luni de viata ale bebe-ului.
Cand invata sa se ridice singur in picioare (la 9 luni - 1 an), patutul asta devine extrem de nesigur.
Asa ca trebuie luata in calcul si posibilitatea cumpararii unuia din lemn...
in care copilu' sa nu vrea sa doarma, stim noi pe cineva! ![]()
si sa se mute direct in pat normal
Julia
"Lumea e o scena si toti oamenii sint actori" W.S.
ad_risnov spune:
Kita, Rares are acum 10 luni si patutul Neonato este f. rezistent la cat alearga bb in el (Rares deja merge de 2 saptamani).
Pana la 6 luni l-am tinut in etajul superior si n-a fost nici o problema cu salteaua originala (nu se curba deloc si bb a stat f.f. bine pe ea).
In ce priveste ridicatul in picioare Rares a reusit sa se ridice f. bine si in patutul asta.
Dar, alta chestiune f.f. importanta (cel puin pt. noi): cand creste bb nu mai sta asa de mult timp in pat. Pt. noi patutul este acum doar locul unde doarme si locul in care il pun pe bb cand vreau sa-l stiu cateva minute in siguranta, in rest colinda toata casa. Deci, pentru noi problema cu bb mare care darama patul nu s-a pus.
Adriana
si
Rares
(13.febr.2004)
Sarbatori fericite
!!!
gicutza spune:
Cine spunea ca in patutul de material textil nu invata copilul sa se ridice?
Va spun eu ca invata.. ba mai mult.
Piticul nostru, pe la 8 luni, s-a ridicat in picioare in patutul aflat la primul nivel, cel folosit si pe post de leagan, fara sa dea vreun semn in prealabil ca ar incerca sa o faca. Asa ca nu numai s-a ridicat, dar a si cazut din patut. Nu va spun ce a fost in sufletul meu in ziua aia, pt. ca asa cum spuneam, pana atunci nu daduse nici un semn ca ar putea sa se ridice in picioare in patut. Pana la urma a fost totul OK. Cu bebe, ca in rest nu prea. Am coborat la "parter", doar ca acolo nu-l mai puteam legana si deci nici el nu a mai vrut sa doarma. Am facut tot felul de improvizatii cu sfoara, am coborat primul nivel pana la cel de jos, dar in asa fel incat sa-l putem si legana, dar el sa nu mai cada, a invatat sa se ridice si asa, cand se trezea nu mai plangea ci se ridica direct in picioare si se apuca de chiuit (ca vezi Doamne ce baiat fortos e el
. Intre timp nu a mai vrut sa doarma in patut. Nu stiu cum a prins el drag de dormit in pat cu noi asa ca pana nu-l luam la noi in pat sa-l mangaiem pe cap nu doarme linistit.
Deci invata sa se ridice in picioare si in patut textil
.
Eu il prefer pe asta fata de cel de lemn, e transportabil, respirabil (daca pot spune asa, si iata ca pot
), il muti usor, il speli usor, il decorezi usor...
Nastere usoara si copilas sanatos!
Sa traim bine!
arboria spune:
quote:
Originally posted by ad_risnov
In ce priveste ridicatul in picioare Rares a reusit sa se ridice f. bine si in patutul asta.
Mey, da' io n-am zis ca nu se ridica. Dimpotriva, se ridica, de aia e periculos.
Uite www.gracobaby.com/catalog/product.aspx?modelNumber=9001ELA&productID=308&tab=recommended&CategoryID=12&subCatID=" target="_blank">aici. Asta e model mai nou, zice ca tine pana la 13kg (30lb), pe al meu scria parca o greutate mai mica.

Julia
"Lumea e o scena si toti oamenii sint actori" W.S.
vanessa ionescu spune:
ma bag si eu ca am doi baieti, deci doua experiente. acum 7 ani cand s-a nascut cel mare nici nu stiu daca exista patut de textil. acum cand l-am nascut per Cata ne-am repezit si noi ca parintii mai in varsta si am luat unui de la Oradea (comanda, internet, telefoane, toata nebunia), avea lumina de veghe, vibrator (graco), muzica si nu mai stiu ce nebunii. a stat flacaul o luna in el si l-am dat cadou. Nu sta salteau foarte dreapta (si am mai si cumparat o saltea mai groasa si mai buna). in plus, Cata a fost grasut si acolo unde statea el se facuse o mica groapa. In plus, partea de sus sta pana pe la 6,5 kg dupa care trebuie mutat la nivelul de jos. or, al meu avea 6,5 kg pe la o luna jumatate. o alta problema cu aceste paturi este ca, copilul pe la 8-9 luni incepe sa se ridice inpicioare si nu o poate face decat sprijinit in ceva iar acest ceva sunt gratiile. daca nu are nu are nici muschiuleti la picioare.
Nici ca tarc nu-l poti folosii ca este mai masiv si mai greu decat tarcul si nu poti sa-l strangi in fiecare seara si sa-l desfaci dimineata. si am uitat sa va spun ca am dat aproape 7 miliane pe el ca sa-l facem cadou. Asa ca am cumparat pat de lemn. Nici Cata nu sta ziua in el dar noaptea l-am invatat sa doarma acolo. Ziua doarme pe unde apuca, inpat la el sau la noi, dar noapote la el.
Recomand pat de lemn.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
cgaby spune:
si noi la stef avem ambele modele!!!
in patutul de lemn a dormit pana la 5 luni cand a inceput sa

.
asa ca, am cumparat din material textil!!!
a stat la primul nivel o luna, dupa care l-am mutat jos. s-a ridicat la 8 luni. nu am avut probleme cu el. are si fermoar de care se bucura mult acum pentru ca se poate urca si cobori singur in/din patut.
eu nu-ti spun care e mai bun. asta depinde de tine pe care vrei sa-l alegi.
nastere usoara si sarbatori fericite!!!
http://community.webshots.com/user/cgaby100