Sifilis!

Cine stie, rog mult sa-mi raspunda la cat timp dupa contactare se pozitiveaza sifilisul in sange la analiza?
Eu nu mai sunt om de marti de cand am aflat rez la analize, acum un an cand ne-am casatorit nu avea nici unul din noi nimic,... iar acum culmea!.. eu am iesit pozitiv iar el negativ!
Umblat aiurea cu altii - la mine exclus!
La el nici n-am ce comenta ca a iesit negativ!
Suntem impreuna de 5 ani, eu nu stiu ce sa mai inteleg! Simptome, nu... dar la analiza - DA! si numai la mine!
Raspunsuri

hitomi spune:
Cred ca cel mai bine ar fi sa repeti analizele imediat,poate chiar in alta parte .Se mai poate gresi .
Eu nu am avut probleme cu analizele ,dar o doctorita mi-a zis ca am chist ovarian de 6 mm,am plans o zi intreaga iar a doua zi de dimineata am mers la alt medic ,si culmea el a zis ca sunt sanatoasa la ovare ,avea cei drept aparatura mai performanta.
Asa ca nu-ti pierde speranta si mergi mai departe!
Pupici!

ariadna33 spune:
Linisteste-te!!!!
Daca sunteti de 5 ani impreuna si nu 'ai calcat stramb' de curand, ce ai tu ar trebui sa aiba si el!
Rezultatele sunt gresite. Unde le-ai facut? Eu am facut la Institutul Cantacuzino. Oricum, du-te luni si le repeta. I-ai spus si lui?! Daca n-ai fact-o, mai bine asteapta noile rezultate.

aysha spune:
La maxim 6 luni de la contact se reflacta in analize TPHA care este spirala sifilisului.
O precizare de mare valoare,SIFILISUL desi este categorisit ca o boala cu transmitere sexuala, NU SE|TRANSMITE DOAR SEXUAL.
Din aceasta cauza tu esti pozitiva si partenerul tau negativ.
Din pacate sifilisul nu se trateaza DEFINITIV.
Ceea ce trebuie sa faci este sa-l tii "adormit". Adica sa te testezi periodic de titrul TPHA si sa-l mentii sub 160.
Asta inseamna penicilina,2.400.000. unitati, dupa fiecare testare care arata titrul mai mare de 160.
De curiozitate,ce titru ti-a iesit ?
Esti insarcinata?
Ai de gind sa ramii?
Scuza-ma ca te intreb,dar daca cineva a citit tot ce se poate despre TPHA,pai atunci sa stii ca eu sint. Nu e modest din partea mea dar un caz in familie m-a adus la disperare si am consultat zeci de doctori si similaritati.
SIFILISUL contrar parerii generale nu este O BOALA A RUSINII.
Oamenii ar trebui reeducati ca si cu SIDA.

DianaR spune:
Anticorpii apar undeva la 2 luni de la contact. Atentie, VDRL pozitiv NU inseamna automat sifilis, nu este un test cu specificitate prea mare, exista multe rezultate fals pozitive la persoane perfect sanatoase. De asemenea exista persoane care prezinta in sange anticorpi anticardiolipina ce reactioneaza incrucisat dand reactii fals pozitive la sifilis. La aceste persoane (femei de obicei) exista si un sindrom de hipercoagulabilitate. Bolnavii de lupus de asemnea pot avea VDRL pozitiv fara a fi bolnavi de sifilis.
Pasul urmator este repetarea analizei, eventual un test RBW, dar care e tot nespecific si apoi efectuarea unui test specific pentru sifilis care pune diagnosticul de certitudine si elimina cazurile fals pozitive.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Tzuri spune:
Lachione , barbatul tau trebuie sa fie cel intelegator in cazul de fatza.Ceea ce a iesit in analizele tale ca pozitiv nu trebuie neaparat sa fie sifilis.Eu unul , fara sa te cunosc iti spun de pe acum.Nu ai.Sunt multi factori care determina pozitivitatea sifilis la analize.In primul rand , daca ai fi avut cred ca si barbatul tau s-ar fi "bucurat" de ea .Nu te impacienta.Noi romanii suntem prea increzatori si iertatori cu doctorii si mult prea dificili cu partenerul din cuplu.Sfatul meu este sa mergi la un virusolog sau virolog care sa ia un test de analiza complexa si tie si la barbatul tau.NU TE IMPACIENTA.Fii sigura ca nu ai.Dupa o asemenea analiza noi ar fi trebuit sa aducem in fatza instantei pe acele cadre medicale INCOMPETENTE care lanseaza asemenea rezultate.
Ei nu se gandesc la consecintele care urmeaza.Pur si simplu ei dau verdictul : sifilis.Dar nu e asa.La o sesizare de pozitiv , trebuie sa te cheme la un test suplimentar si amanuntit si pe tine si pe el la un laborator specializat.Astfel urmarind toate analizele se poate
spune POZITIV.Sfatul meu este sa mergi cu partenerul la un doctor de familie care sa va ajute sa treceti peste aceasta falsa alarma .Aveti grija de relatia voastra !
Si pentru doctorii din Romania : Domnilor si doamnelor doctori ! Bucurati-va cat mai puteti de naivitatea cetatenilor romani pentru ca sunt sigur ca intr-un an-doi vor incepe sa va cheme in fatza instantei judecatoresti si va vor cere socoteala pentru aceste teste aruncate la intamplare fara a socoti reactia lor in cadrul cuplului.
Si sper ca atunci sa va coste foarte foarte mult sau de ce nu vreun an doi de puscarie..Amin

lauricipani spune:
lachione, eu stiu asa: acum 2 ani facem teste tuturor angajatilor (la mine sunt produse alimentare) si descoperim 2 persoane cu sifilis. Un angajat nou in productie care nu facea decat sa puna etichete pe galeti si secretare care culmea este si cumnata mea.
Nu lungesc povestea insa sigur este ca cumnata mea nu avea sifilis. La aceste analize fratele meu a iesit negativ si ea pozitiv ceea ce era imposibil!!!( erau de un an si ceva impreuna) De aceea au refacut analizele si a iesit negativ. Nu mai vorbesc de plans si stres si "ne despartim". Au fost momente groaznice pana au luat rezultatul. Baiatul din productie avea cu toate ca si acolo era o dilema. Sotia lui avea bb de 2 luni. Rez: sotia a luat sifilis din spital cand a nascut!!!!!
Eu zic ca daca ti-a iesit poz si la el negativ este imposibil. Asta este parerea mea. Ar fi bine daca ai putea sa te duci in alta parte si sa ceri analiza fara sa spui nimik despre precedent. Sa vedem ce spun si altii.
Cel mai bine este sa te duci la boli infectioase asa cum am spus eu adica la Babes si nu mai sta.
Pup puiu mic
laurici

Kariris spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Laurici am repetat analiza si la Babes si in alte lab din Bucuresti, toata saptamana trecuta asta am facut zi de zi. Incepand de azi incep sa vina si rezultatele. Azi o sa le am de la Babes.
Acum fug la politie sa rezolv cu busitura de la masina .
Va pup pe toti si va multumesc inca o data.
Sunteti niste adevarati OAMENI!
PS Cu sotul nu am nici un fel de probleme este alaturi de mine si la propriu (24 ore din 24) si la figurat - ma sustine si nici nu-si pune problema ca as fi umblat aiurea. Doar ca noi nu intelegem cum naiba eu am si el nu?
Va pup si poate o sa va dau o veste buna azi, cine stie... sau poate una rea...

lauricipani spune:
lachione, io am intrebat 2 persoane din care una este medic ginecolog si alta cadru medical si mi-au spus acelas lucru: daca unul din voi nu a avut si a facut tratament sunt doua posibilitati, ori analiza gresita ori un medicament care atunci cand il iei arata sifilis pozitiv!!!!
Mai mult de atat vreau sa te asigur ca ori ce ar fi se trateaza!!! Io oricum nu cred ca ai asa ceva si te rog cand primesti rezultatele sa ne scrii si noua.
Pupi mult!!!
laurici

aysha spune:
Laurici,
stii cumva si ce medicamente fac VDRL pozitiv? Sau ce component/chimical?
Si daca da pe ce durata a fost luat sa produca acest rezultat?
Ea ar trebui sa faca TPHA care e concluziv pentru ca arata titrul VDRL.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."