Greutate excesiva in sarcina
Poate va confruntati si voi cu asa ceva!
Nu mai stiu cum sa-mi controlez organismul care a luat-o razna pur si simplu. La 29 saptamani de sarcina deja m-am ingrasat 17 kg si continuu sa iau in greutate intr-un ritm ametitor (chiar si un kg pe saptamana)! Am plecat de la 55 kg si am ajuns la 72...Si mai am doua luni de sarcina! Si fac eforturi, nu mananc foarte mult, chiar seara nu mananc paine si nici foarte tarziu. Ma sperie gandul ca as putea ajunge pe la 80 de kg...brrrr!
Chiar nu se poate controla fenomenul?
Raspunsuri
adela20 spune:
Draga Ellinia, eu am experienta de la prima sarcina cand am luat 22 de kg. Am plecat de la 60 si am ajuns la 82!!! Degeaba ma abtineam de la paste, dulciuri paine, ca eu ma umflam vazand cu ochii. Mergeam zilnic pe jos , uneori aproape 5 km, degeaba! dupa nastere, la iesirea din spital ajunsesem la 76, am slabit in prima saptamana de stat acasa aproape 5 kg si apoi am stagnat la 70 un an. Cand Thomas a implinit 1 an, eu aveam 60 de kg! Revenisem, deci la vechile cote. Acum sunt insarcinata, am 21 de saptamani si am luat deja 9kg. Ce-i drept, am cam exagerat cu dulciurile acum. Deci...capul sus, incet-incet o sa revii la conformatia dinainte de sarcina. Acum cel mai important e bebe...el sa fie sanatos.
Nastere usoara.
Adela
si Thomas 
adrianafedorca spune:
mey fetelor si eu ma confrunt cu aceeasi problema, sunt in 21 de saptamani si am luat 6 kg, eu ma bucuram ca stau bine dar miercuri cand am fost la dr m-a certat , a zis ca trebuia sa iau max 4 kg , ca de acum se pune greul si o sa vad eu ce rau o sa fie, adevarul e ca am o pofta nebuna de dulciuri, am exagerat putin cu ciocolata si cu prajiturile, mananc cate 2 odata , dar am oprit si prajiturile , am inceput sa merg pe jos, sa vedem daca o sa fie mai bine, acu' nici sa mor de foame nu pot , si mi-e o foameeeeeeee as manca intruna, am descoperit un truc cum ma apuca foamea intre mese pap o portocala mareeeeee si trece foamea
pupici
Adriana si bebelinul 21 saptamani
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
korinna spune:
Eu am luat in ambele sarcini 30 kg.Efectiv ,orice mancam..tot ma ingrasam.In ultima parte a sarcinii luam cam cate 5 kg pe luna...
Asta era.Doc imi facea morala..tzipa la mine..degeaba.
Am nascut..si am tzinut regim de fiecare data..asa am dat tot la lok!
Mult succes!
cenia spune:
Pai, daca voi ati luat mult, eu am luat 9 kg la virsta de 23 de saptamini. Inseamna ca nu e prea bine! mie nu mi-a spus nimic doctorul de greutate, daor sa am grija sa iau maxim 15 kg, sunt destul de inalta 1,74 si 72kg pina acum! adevarul e ca nu te poti abtine ca ai un soricel in stomac.
didita spune:
draga ellinia, daca nu ai probleme cu tensiunea sau cu diabetul nu-ti face probleme! In timpul sarcinii nu e momentul de a face regim (ceea ce nu inseamna ca trebuie neaparat sa te indopi). Eu la amandoua sarcinile am luat 27 de kg si respectiv 25. Acum, dupa 15 luni mai am de pierdut 5 kg ca sa reajung la greutatea initiala. Am alptat timp de 12 luni si n-am tinut nici un fel de regim. Din fire nu sunt dlabuta (1.65m si 60 de kg!!!) Deci nu te mai simtii vinovata si las-o pe doctorita sa urle cat vrea. Mi-e cand mi-a zis sa fac mai multa miscare , i-am zis ca mi se pare obositor!!! N-a mai comentat. Am avut tensiunea si toate analizele bune tot timpul ca se si mira cu pot avea numai 13 cu 7 cand sunt umflata ca o balena!!!
In alta ordine de idei studii stiintifice au demostrat ca daca maam nu ia suficient in greutate (1 kg pe luna primele trei si 2 in celelalte luni cu variatii in functie de unde pleci) riscul de a face diabet (copii) mai tarziu creste cu 30%. Pentru ca perioada in care nu iei in greutate este asimilata de corp ca o perioda de foamete si diabeticii sunt mai rezistenti ca restul populatiei la foamete.
DianaR spune:
Ellinia, ti-ai luat tensiunea recent? Picioarele sunt umflate? Atentie luarea brusca in greutate este semn de preeclampsie. Dar nu e obligatoriu, multe femei retin foarte multa apa in ultimele luni fara a avea probleme cu tensiunea.
In alta ordine de idei eu am pus 20 kg, asta dupa ce la 7 luni am fost la medic si m-a certat ca luasem doar 9 kg! Mi-a dublat doza de viatmine si m-a pus sa mananc, ca bebe era micut. Degeaba m-am ingrasat apoi inca 11 kg, ca bebe tot slabut a fost si la nastere si si acum. La 7 luni de la nastere mai am 4-5 kg de dat jos.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 6 luni
Delia spune:
Eu am luat 25 de kilograme cand eram insarcinata cu Codrin, de la 59 la 84 iar apoi le-am dat pe toate jos.
Acum m-am ingrasat aproape 6 kg in doua luni 
asa ca sunt
si aper sa la dau pe toate jos dupa ce nu mai alaptez.
Sarcina usoara si
sanatos!
Delia si
Codrin
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by DianaR
Ellinia, ti-ai luat tensiunea recent? Picioarele sunt umflate? Atentie luarea brusca in greutate este semn de preeclampsie. Dar nu e obligatoriu, multe femei retin foarte multa apa in ultimele luni fara a avea probleme cu tensiunea.
Albumina in urina, luarea brusca in greutate, tensiune ridicata, edeme (maini si picioare umflate), toate astea la un loc te fac sa te gandesti la preeclampsie. Oricum, nu degeaba in ultimul trimestru trebuie sa mergi la control mai des, din 2 in 2 saptamani si in ultima luna chiar o data pe saptamana. Medicul trebuie sa te tina sub observatie.
Eu am luat 30 kg in sarcina (de la 55 la 85), aveam mainile si mai ales picioarele foarte umflate, dar tensiunea a fost mereu normala si analiza de urina a fost tot timpul buna, asa ca n-am patit nimic si am nascut si natural, deci am facut efort. De toate kg in plus am scapat in primul an dupa nastere.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
anky spune:
Ellinia,si eu m-am ingrasat 25 de kg la prima sarcina iar acum la a doua m-am ingrasat deja 13 kg.Asta este.Retentia de apa in organism e mare la mine,dar nu imi fac probleme.Voi da jos dupa nastere.
Anca DPN 08.05.05 si Bianca 02.02.2003
http://community.webshots.com/user/anky2100