Tuse care nu mai trece

Tuse care nu mai trece | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

Noi ne-am saturat de tuse... Adita al meu are 2 luni de cand nu mai scapam. La inceput a fost bolnav, ok, i-am dat Paxeladine si restul de medicamente ca facuse o viroza respiratorie cu componenta digestiva si a dat in enterocolita. L-am facut bine din asta dar, am ramas cu tuse. I-am dat iar Paxeladine, apoi am incercat Stodal, Mucosolvan si la final am luat sirop de muguri de pin. Intre timp i-am facut vaccin antigripal de la Avensis si azi ii repetam doza (ca trebuia sa-i facem si dupa o luna).
El nu tusea des, doar 1-2 ori pe zi, dar tusea. La inceput a avut tuse seaca, apoi s-a facut cu expectoratie, dupa care a inceput sa fie iar seaca. Dupa a2a tura de Paxeladine aproape ii trecuse dar a trebuit sa mergem la cresa.
Acum din nou tuseste, a inceput sa-i curga si nasul (cica e normal cand intra in colectivitate) si tuseste de mama focului. I-am dat si Multisanostol (suntem la a2a tura, cu pauza 3 saptamani) si nu stiu ce sa fac.
I-am pus si saculet cu sare pe piept noaptea cand doarme, i-am dat ceai cald cu lamaie si miere, nu mai stiu ce sa fac...
Aveti idee sa-mi spuneti cam ce as mai putea incerca ?
In gat nu mai are nimic (i-am dat dupa ce a mers la cresa cu Bioparox, un antibiotic local ca sa nu aiba probleme in gat) dar nu scapam de tuse.
A mai patit cine asa ceva ? Si daca da, ce sa fac ?
la toate mamicile si picii.

Annablue si Adita 1.11.2002

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai intreba si AdrianaH cam acelasi lucru. Diferenta era varsta si faptul ca bebe nu mergea la cresa. Am povestit si acolo. La noi a functionat cu Baby Wick.
Din ce povestesti tu, incep sa cred ca poate depinde si de copil. Medicul ce spune? Ca noua la control ne-a spus ca nu are nimic al plamani, lucru de care ma temeam cel mai tare. Tot de vreo doua luni tine si la noi.
Ceea ce ma enerveaza e ca nimic nu a functionat! Pana cand i-am dat cu balsam pe piept, si a dormit bine. Si am mai luat si capsule de Karvol (costa 12 mii 50 una) - se picura pe o batista si se lasa in apropierea copilului.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea76 spune:

Incearca un consult la un medic O.R.L.-ist, pentru ca ar putea fi polipi.
Noi asa am depistat polipii, dupa nenumarate tratamente contra tusei si am ajuns la operatie, dar de atunci nu mai avem nici o problema.
Oricum, numai medicul e cel in masura sa-ti recomande un tratament.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebito spune:

Am o0 prietena care a patit asa cu fetita :s-a imbolnavit mai precis racit a tratat-o cu medicamentele obisnuite si i-a trecut .A dus-o la gradinita (are 3 ani) si a inceput sa-i curga nasul si sa tuseasdca. Ei nasul i-a trecut dar tusea cu nimic nu vroia sa treaca .S-a dus la spital si a gasit-o cu pneumonie . Precizez ca in acest timp n-a facut febra nimic nimic numai tuse.A facut doua ture de perfuzii si a trecut imediat deoarece tratamentele bucale la ei nu prea dau rezultate in astfel de cazuri. Acum dupa vreo trei luni si la ea poate sa zica bingo am scapat.

mami lui denis 1 an si o luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodedi spune:

Baitul meu tuseste la fel si nu trece cu nimic, (chiar am auzit la Tv pe DW televiziune nemteasca, ca e mai sanatos sa dai copilului decat siropuri de tuse, lamai si portocale deoarece siropuri din cauza ca nu sunt toxice ministerul sanatatii din fiecare tara le lasa sa faca reclama ca daca rau nu fac nu e problema! Si cam aceleasi efecte le are si fara sa-i dai siropuri de tusa deoarece virusul trebuie sa-si faca ciclul in organism si apoi iese treptat), dar are perioade cand e putin rosu gatul si tuseste mai des, atunci ii Dau Tantum Verde sunt pastile de supt sau solutie pentru gargara cu pulverizator si pot sa va spun ca iarna aceasta inca nu i-am dat antibiotic deloc pe cand iarna trecuta in 5 lunji i-am dat 16 antibiotice si toate cu antibiograma, deci cu bacteria prezenta in gat!!! Ador tantum verde, practic desinfecteaza gatutul, si ii dau o tableta dimineata dupa ce mananca si nu mai bea sau manaca nimic 1 ora dupa ea si seara la culcare, are si putina anestezina deci amorteste putin gatul si nu mai tuseste dupa ea o vreme dar daca e mic si nu poate suge se poate pulveriza in gurita si e o solutie mentolata.

O prietna de-a mea a patit la fel cu baietelul tusea fara sa poata sa puna un tratament, si a flat de la doctor ca daca are acvariu in camera copilului unde doarme si sta sa se joace sa-l scoata imediat ca nu e sanatos, si dupa ce a scos acvariul a incetat si cu tusea.

O alta prietena are o fetita care toata perioada din mai pana in ianuarie a tusit si nu au gasit nici un remediu, nu avea streptococ nici bacterie nici virus, ci doar mucozitatile prea groase... asta se intampla de la 2.5 ani pana la 3 si ceva acum are 4.5 si nu mai are nimic tuseste doar daca raceste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Mai fetelor, m-ati speriat rau cu treaba asta cu pneumonia... Noi nu facem nici noi tuse, mancam destul de bine, noaptea dormim fara probleme, deci ar trebui sa fie ok.
Anca, tu crezi ca ar putea sa aiba ceva probleme asa grave avand in vedere ca i-am dat si sirop de multivitamine si vaccin ? Ca eu intelelsesem ca treaba cu Baby Wick era cand copilul nu doarme din cauza ca tuseste. ori, noi am trecut de faza asta. El doarme de la 9 seara pana la 7 dimineata neintors, maxim o data poate tuseste.
Doctora mi-a spus ca tusea ar putea fi o tuse recurenta, adica nu e ceva cu probleme (dar nu l-a consultat atunci, il consultase cand era bolnavior rau, ca trebuia sa-l bag in spital si n-am vrut). Si cand l-a vazut nu avea nimic in plamani, dar asta a fost acu' vreo luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by teodedi

Baitul meu tuseste la fel si nu trece cu nimic, (chiar am auzit la Tv pe DW televiziune nemteasca, ca e mai sanatos sa dai copilului decat siropuri de tuse, lamai si portocale deoarece siropuri din cauza ca nu sunt toxice ministerul sanatatii din fiecare tara le lasa sa faca reclama ca daca rau nu fac nu e problema! Si ca cam aceleasi efecte le are si fara sa-i dai siropuri de tusa deoarece virusul trebuie sa-si faca ciclul in organism si apoi iese treptat), dar are perioade cand e putin rosu gatul si tuseste mai des, atunci ii Dau Tantum Verde sunt pastile de supt sau solurie pentru gargara cu pulverizator si pot sa va spun ca iarna aceasta inca nu i-am dat antibiotic deloc pe cand iarna trecuta in 5 lunji i-am dat 16 antibiotice si toate cu antibiograma, deci cu bacteria prezenta in gat!!! Ador tantum verde, practic desinfecteaza gatutul, si ii dau o tableta dimineata dupa ce mananca si nu mai bea sau manaca nimic 1 ora dupa ea si seara la culcare, are si putina anestezina deci amorteste putin gatul si nu mai tuseste dupa ea o vreme dar daca e mic si nu poate suge se poate pulveriza in gurita si e o solutie mentolata.

O prietna de-a mea a patit la fel cu baietelul tusea fara sa poata sa puna un tratament, si a flat de la doctor ca daca are acvariu in camera copilului unde doarme si sta sa se joace sa-l scoata imediat ca nu e sanatos, si dupa ce a scos acvariul a incetat si cu tusea.

O alta prietena are o fetita care toata perioada din mai pana in ianuarie a tusit si nu au gasit nici un remediu, nu avea streptococ nici bacterie nici virus, ci doar mucozitatile prea groase... asta se intampla de la 2.5 ani pana la 3 si ceva acum are 4.5 si nu mai are nimic tuseste doar daca raceste!

Si noi am avut acvariu, in bucatarie il tineam. Pe fetita o aveam cu o tuse rebela de luni bune. Am scos acvariul si noi, dar nu mai stiu daca a avut si asta importanta in rezolvarea tusei, pentru ca a facut si tratamente cu Luivac, si alte leacuri...

Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Mamici de pitici, dar Adi al meu n-a mai tusit pana acum 2 luni cand a facut viroza aia intestinala. Si noi nu avem acvariu (vroiam sa ne punem unul in dormitorul nostru peste ceva timp).
Vilma, ce alte leacuri ati folosit ca sa scapati de tuse ?
Exista intr-adevar o tuse care continua mai mult timp dupa o boala cu tuse ?
Voi ce stiti ?
Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Si noi am avut pb cu tusea cu Ruty ( 3 ani si 5 luni ), dupa o viroza a ramas cu tuse ( vreo 3 luni ).
Am incercat toate siropurile de pe piata, dar nici un rezultat. In final am aflat ca tusea era alergica si am rezolvat-o cu Aloe Vera.
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Daca vrei sa incerci un leac babesc (care are efect dupa o saptamana, maxim doua) iti spun cum am scapat eu (aveam vreo 5 ani): in fiecare dinimeata si seara o cana de lapte de bivolita neagra cu o lingurita de miere...
Mare fiind mama ne dadea ceai de coji de nuca (partea lemnoasa) 2 linguri la 1 litru de apa se fierb 1-2 minute si se mai tin acoperite 5 minute... Se bea indulcit cu miere... Asta folosesc si acum pe mine si pe sotul meu cand ne apuca tusea...
Sanatate la copilas... pupici si SARBATORI FERICITE !!!

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Annablue, asa am patit eu cu Alex. Tusea doar, nu era racit, nu-i curgea nasul. Am fost la mai multi medici, toti imi spuneau acelasi lucru: nu are nimic. Tusea n-a cedat la nici un sirop de tuse, i-am dat nu stiu cate, inclusiv homeopate. La inceput tusea usor, de cateva ori pe zi. Dupa niste luni (cred ca vreo 6), a inceput sa aiba crize de tuse, mai ales noaptea, se inrosea la fata si isi pierdea respiratia. Era cumplit. Ca sa nu ma mai lungesc, avea tuse convulsiva (si a fost vaccinat contra ei). Tratamentul: ampicilina minim 14 zile. I-a trecut, dar o perioada a ramas cu o sensibilitate. Cum incepea sa tuseasca, ma apuca groaza. Tot umbland dupa siropuri de tuse, am gasit unul, homeopat (il gasesti la magazinele cu produse naturiste), se cheama COUGHAND (parca asa se scrie, o sa ma uit acasa si o sa corectez, daca este cazul). Pe prospectul lui scrie ca este si pentru tusea convulsiva. Eu il am in permanenta in casa si am avut cazuri in care tusea n-a cedat la Paxeladine, dar a cedat la el. Vorbeste cu pediatrul copilului.
Sanatate multa!

Claudia

Mergi la inceput