Tuse care nu mai trece

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pe fata mea a ascultat-o la plamani, cica n-are nimic.
Cu polipii astia - alte semne nu mai sunt? Eu stiu, sa respire greu, ceva...
Ea N-ARE absolut NICI UN ALT SIMPTOM!!!
Ce sa ii fac? De doua ori am dus-o la medic si mi-a zis ca n-are nimic, initial o dusesem la altcineva care mi-a dat un tratament zbanghiu....
Cica n-are nimic, da' ea tuseste! Cum vine asta?

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Incercati sa cresteti umiditatea ! ( umidificatoare , vas cu apa/calorifer, vas in care fierbeti apa + menta lasat sa se evapore in incaperea respectiva ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Multumesc mult pentru sfaturi, voi incerca sa vad ce putem face folosind informatiile de la voi. Culmea e ca, cica la cresa fi-miu NU TUSESTE ! Am intrebat ambele educatoare si mi s-au jurat ca nu tuseste cat e acolo. Atunci cand il iau insa incepe sa tuseasca. Am auzit ca poate sa fie de la aer mai rece (ca la cresa e f. cald fata de afara sau chiar la noi in casa).
De azi nici macar nu ne mai curge nasul... Dar a tusit de cateva ori si de la siropul ala natural de patlagina si muguri de pin (si altele) vad ca are expectoratie.
Am auzit de echinaceea si propolis, cica face bine. Voi ati incercat si asta ?
Cat despre chestia aia homeopata, eu stiu ca existau niste bomboane chinezesti care parca se numeau COUGHEND. Despre astea ar fi vorba ? In varianta sirop. Ca daca da, stiu ca sunt bune, ca si eu am luat cand eram mica.
Despre ceai de cimbru a auzit cineva ? Mi-a zis cineva ca cica curata f bine de secretii. Sa incerc ?

Pupici la pitici si mamici ! Si sarbatori fericite la toata lumea !

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Am luat cartea lui Maria Treben "Sanatate din farmacia Domnului" si ceaiul de cimbru nu este recomandat in caz de tuse sau secretii ale aparatului respirator... Totusi este foarte bun ceaiul de podbal - tussilago farfara (sau altfel numit brustur alb sau galbinele sau gusa gainii sau rotungioare) - pentru cei cu tuse rebela si raguseala chinuitoare se recomanda sa bea de mai multe ori pe zi ceai fierbinte de podbal amestecat cu miere. De asemenea este de mare ajutor o ceasca de ceai de urzici pentru viroze si infectii bacteriene, la secretii abundente ale aparatului respirator. Acest ceai se bea fara zahar si nu e rau la gust.

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by annablue

Mamici de pitici, dar Adi al meu n-a mai tusit pana acum 2 luni cand a facut viroza aia intestinala. Si noi nu avem acvariu (vroiam sa ne punem unul in dormitorul nostru peste ceva timp).
Vilma, ce alte leacuri ati folosit ca sa scapati de tuse ?
Exista intr-adevar o tuse care continua mai mult timp dupa o boala cu tuse ?
Voi ce stiti ?
Multumesc !

Ceai de coji de nuci cu miere de albine, siropul care se lasa din ridichea neagra scobita in care s-a pus miere, Baraka, calciu cu vitamina A+D3, sirop de patlagina, pin si propolis (expectorant), Becotyde (spray)...aaa, a urmat in vara un tratament de vreo 2 luni cu antialergice (cred ca pentru desensibilizarea mucoasei bronsice, imi dau eu cu parerea).
Si Anca tusea la variatii de temperatura, tusea la aer uscat, la enspe chestii, si tot in crize noaptea.

Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

cind ne loveste tusea ne tratam cu sirop cu extract din frunze de iedera in caz de tuse expectoranta dar nu siciitoare (in germania se numeste unul din ele sinuc) sau cu sirop de iedera, cimbru si radacina de lemn dulce (muc-sabona )pt tuse siciitoare si oarecum expectoranta; mai exista si globuli homeopati de plusatilla care si-ua facut si ei treaba; acu tocmai ce am venit de la docu ca de doua luni tocma ce nu mai tusisem...plus picaturi saline in nas si aer umed in casa;
sanatate puilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allice spune:

Am trait si noi 6 (sase) luni de tuse.... Am tot batut usile doctorilor (si aici asta nu e usor), copilul sanatos, numai ca tuseste. Ne-am mutat din apartamentul in care stateam, in altul mai mare, mai bine aerisit (mai scump), cu mochetele spalate si a facut cam in aceeasi perioada si un tratament cu 2 tipuri de inhalatii si penicilina V.In cele 6 luni mai facuse doua tratamente, dintre care unul cu antibiotic... Eu inca raman la ideea ca ceva din vechiul apartament il facea sa tuseasca. La fel, la gradinita nu tusea. Aici, oricum, lumea nu se prea alarmeaza de curs nasul sau tuse in primul an de colectivitate. Spun ca in al doilea an nu va mai fi la fel. Voi vedea. Ceea ce vreau sa-ti spun este ca trebuie sa vezi daca nu ai in casa ceva care sa-i provoace o reactie alergica. A! Baiatului meu acum ii curge nasul de 2 saptamani si nimeni in afara de mine nu e ingrijorat... Asa e in colectivitate... Eu in apartamentul din Ro m-am luptat cu mucegaiul. Il omoram intr-un colt, il descopeream in altul. Si n-aveam cine stie ce mobila si le miscam mereu si faceam curatenie... Sanatate multa bebeului si sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Doctorul poate sa raspunda.

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Sarbatori fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

De ieri lui Adi nu ii mai curge nasul , e uscat, desi are ceva secretii nazale (dar uscate) deci se pare ca e spre bine. De tusit mai tuseste de cateva ori pe zi, azi fiind sambata o sa-l urmaresc indeaproape. Are tuse expectoranta dar nu mult cantitativ (adica se "rupe" in gat dar nu atat cat sa se innece) si eu cred ca e de bine.
M-am gandit la ce a zis Allice si s-ar putea sa fie si de la mucegai, ca noi ne-am m utat de o luna in casa noua (unde e frig ca nu merg tevile blocului, sunt infundate si astia nu vor sa le desfunde) si din cauza ca tocmai, noi avem umiditate, dar avem si termopane, am descoperit ingrozita ca a aparut un colt de mucegai. Ce sa-i fac, ca e vorba de un perete de la un balcon care e subtire, desi izolat, si in camera noi am spart zidul balconului si e mai frig ca nu avem caldura ca lumea la calorifer. Stie cineva ce sa dau sa nu mai apara mucegai ? Ca de aerisit aerisesc de 2 ori pe zi f. bine...

Sanatate multa la toti piticii si maicile lor !

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

eu pentru mucegai spal cu apa, detergent si clor (Ace). trebuie perseverenta si aerisit des. am auzit ca exista o solutie speciala impotriva mucegaiului dar nu stiu cum se cheama si de unde se ia, poate stie altcineva??

Mergi la inceput