Agitat de la Vigantol

Agitat de la Vigantol | Autor: paxela

Link direct la acest mesaj

Dupa ce ia cele doua picaturi de Vigantol puiutul meu de numai 3 saptamani devine agitat
Pot spune ca in rest am avut noroc de un copil cuminte, si nu stiu ce sa ii fac cand se agita asa. Nu poate sa adoarma, daca adoarme se trezeste la orice zgomot, e marait.
Starea dispare dupa cateva ore si redevine linistit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu stiu daca e de la Vigantol, insa Matei (ieri a facut un anisor) a luat initial 2 pic, apoi 3, apoi 4 si tot asa ca acum, de cateva luni ia 8 picaturi zilnic si nu am observat nici o schimbare in comportamentul lui.

Sa nu cumva sa fie colicile ca in perioada asta incep.

Pupici si sanatate maxima!

Claudia si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Vigantolul nu agita. Sunt colicile care ii dau starea de anxietate. Verifica si cu medicul pediatru pt siropel Sab Simplex care ajuta la calmare (sau Gripe Water si a aparut acum in farmaciile Help Net un sirop de plante, de la ErbaVita, se numeste Colic Baby si e f bun are varsta de administrare de la 0 ani)

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irugescu spune:

noua doctorul ne-a recomandat doar 4 picaturi pe zi ...si avem deja 2 ani si 4 luni!!!
Oare este bine/
Ca am vazut ca ununii dintre voi au ajuns la 8 picaturi!!!
Pana la urma cate picaturi trebuie?
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

nu cred ca nu e de la Vigantol pentru ca se intampla dupa ce il dau , am incercat la diferite ore si doar dupa ce il ia e agitat

Alexa si bebe Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

paxela am intrebat 2 medici pediatri si raspunsul a fost imposibil, dupa ce au ras. Intreaba si tu medicul pediatru, nu contest ca se intampla ceva cu bebelusul, dar nu are cum sa fie de la vigantol. Schimba sticla de Vigantol. Da-i imediat dupa sau amestecal cu cateva picaturi de apa. Poate senzatia de uleios ii da o stare de iritare.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Dragilor,
inainte de orice recomandare, fie ea si din partea unui medic, de ce nu cititi si prospectul produsului?
Acolo scrie ca pot aparea efecte secundare in caz de hipersensibilitate la vitamina D3 si ca este posibila cresterea calcemiei si calciuriei peste valorile normale. Cresterea marcata si sustinuta a calcemiei se poate manifesta prin simptome acute (tulburari de ritm cardiac, greata, voma, simptome psihice, tulburari de constienta) si cronice (pierdere in greutate, formare de calculi renali, calcificari renale, calcificari ale tesuturilor moi, inapetenta, sete intensa, poliurie). Tocmai de aceea este important sa fie administrat in doze corespunzatoare.
Sugarilor, in profilaxia rahitismului 1-2 picaturi/zi (500U.I./zi)incepand cu a doua saptamana de viata. In cazuri speciale, de ex.nascuti inainte de termen - 4picaturi (1000U.I./zi)
In tratamentul rahitismului si osteomalaciei - 5 picaturi de 3 ori/zi - pana la vindecare.
Sugari cu spasmofilie - de 3 ori/zi cate 10 picaturi
In tratamentul hipoparatiroidismului si a pseudohipoparatiroidismului se recomanda 10.000 - 20.000U.I. pe zi, cu recomandarea efectuarii calcemiilor la fiecare 3-6 luni, adaptandu-se dozele, functie de acestea.

Asadar,
paxela, este posibil ca agitatia sa fie un efect secundar, insa intre vitamina D3 injectabila (doza de shoc) si Vigantol, probabil ca cel din urma este de preferat daca micutul ar avea hipersensibilitate la vit D3.
irugescu, daca puiul este fara carente de calciu, 4 picaturi sunt suficiente pentru profilaxia rahitismului.

Mergi la inceput

Inca ceva paxela,
verifica in carnetul de vaccinari, daca la iesirea din maternitate nu a primit doza injectabila de vit.D3, din cate stiu eu, doza respectiva este sufiecienta pentru o luna intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Magda, de la doua picaturi de viagntol zilnic nu creste asa brusc si mult calcemia sa-i dea simptomele pe care le-ai enumerat.
Dozele soc de vitamina D injectabile se trec in carnetul de vaccinari? Asa sa fie?, mie nu mi se pare normal ca doar nu e vaccin, pe de alta parte asa e mai usor de urmarit profilaxia rahitismului. Cred ca mai degraba scrie pe biletul de iesire din spital.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DianaR

Magda, de la doua picaturi de viagntol zilnic nu creste asa brusc si mult calcemia sa-i dea simptomele pe care le-ai enumerat.
Dozele soc de vitamina D injectabile se trec in carnetul de vaccinari? Asa sa fie?, mie nu mi se pare normal ca doar nu e vaccin, pe de alta parte asa e mai usor de urmarit profilaxia rahitismului. Cred ca mai degraba scrie pe biletul de iesire din spital.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Scumpa mea,
cresterea calcemiei peste valorile normale, este posibila, nu din cauza celor doua picaturi de Vigantol, ci in caz de hipersensibilitate la vitamina D3 - asta este reactia organismului.
In caz de hipersensibilitate, nu este nevoie de o doza mare de substanta - vezi testele de intoleranta la antibiotice, de exemplu.

In ceea ce priveste carnetul de vaccinari, s-ar putea sa ai dreptate, in orice caz, trebuie sa apara undeva daca a facut D-ul injectabil in maternitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Vin si eu cu o intrebare, apropo de Vigantol. De ce se dau 4 pic ?! la profilaxia rahitismului ? Sau 8 pic ?!... Ca noua nu ni s-a dat mai mult de 2 pic. si anul trecut si acum cand avem 2 ani. E vorba de copii cu probleme, inceput de rahitism ? Ca m-am speriat, eu stiind ca nu e voie sa-i dai mai mult de 2 pic. ca apar probleme din cauza de prea multa vit D3...
Noi nu am avut probleme, nu am luat nici Ca in plus, am fost un bb grasun (4,5 kg) si sanatos. Oare de aia nu ne-a dat dr. mai multe pic. sau e vorba de cazuri speciale ?
Cine ma poate linisti si pe mine ?

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput