Agitat de la Vigantol

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Noua ne-a spus pediatra lui Matei, precum si inca alti 2 medici, cum ca Vigantol sub forma de picaturi isi pierde in 21 de zile de la desfacerea sticlutei eficacitatea. Adica dupa 3 saptamani il dai degeaba.

Asa ca noi am trecut din a 2 a luna de viata a lui Matei la Vigantoletten si, mai tarziu, la Fluorvigantoletten. Acelasi medicament (aceeasi firma producatoare) dar sub forma de pastile care se dizolva f usor intr-o lingurita cu ceai sau apa.

Exista de 500 sau 1000 u.i.
Trebuie stabilit cu medicul, care il vede, dozajul.
Acum noi luam din spetembrie pana in aprilie 500 u.i/zi + cateva saptamani in care ia de 1000 u.i/zi.

Dar cand a avut o faza acuta de rahitism (pe la 5-6 luni) au fost si perioade scurte cand lua si 3500 u.i/zi.
Repet acest merga-dozaj i-a fost stabilit in urma analizelor specifice si urmarit cu alte analize pt a nu repara undeva si strica altundeva.

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Am mai auzit si eu de faptul ca Vigantolul si-ar piered valabilitatea intr-o luna de la deschiderea sticlutei, totusi nu este ciudata ca exista sticlute asa de mari, pe care scrie explicit ca sunt valabile minim 6 luni (din cate imi amintesc ziceau medicii ca intr-un an ar fi suficiente 2 sticlute de Vigantol).
Cresterea dozei la mai mult de 2-3 picaturi se face numai cu acordul medicului si numai in cazuri de rajhitism, iar dupa rezolvarea problemei se reia doza normala. Noi suntem la 3 picaturi pe zi la aproape 4 ani, Miruna a avut un episod foarte scurt de usor rahitism, rezolvat cam intr-o luna.
probabil depinde si de copil cum metabolizeaza produsul...

Sanatate,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Mie mi-a spus clar pediatra inca de la inceput sa schimb sticlutza de Vigantol la fiecare 2 luni ca isi pierde din eficacitate si ajunge sa il ia degeaba. Fata mea are deja 1 luna si jumatate asa ca peste 3 saptamani schimb sticlutza.

Pupici.

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi avem 1 an si 9 luni si luam, de cand ne-am nascut, 2 picaturi de Vigantol pe zi. Iar in prospect nu scrie nimic despre valabilitate din momentul deschiderii sticlutei (ca la picaturi de ochi sau la antibioticul care se prepara cu apa). Daca ar fi ceva, s-ar mentiona sigur in prospect. Asa ca noi consumam pana la ultima picatura...

Ingrid si Cristi 1 an si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Noua la 4 luni si jumatate (adica acum cateva zile) ne-a zis sa marim doza de la 2 la 3 picaturi pe zi pentru ca a venit iarna... dar nu a zis nimic despre schimbarea sticlutei dupa 3 saptamani...

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput