indemnizatie
Buna ziua!
Am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.
Lucrez in invatamant din anul 2002 fara in trerupere doar ca fiind
suplinitoare am avut mereu contract de munca pe perioada determinata, din 1septembrie pana anul urmator in 31 august.
La fel si in acest an scolar am contract pana in 31 august 2005.
Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la sfrsitul lunii iulie 2005, as dori sa stiu cum si daca benefiez de concediu de maternitate si de indemnizatie de maternitate pe 2 ani in cazul in care nu mai reusesc sa imi prelungesc contractul de munca din 1 septembrie.
Si cum trebuie sa procedez?
Va multumesc anticipat.
Raspunsuri
GabrielaG spune:
O sa beneficiezi si de indemnizatia de maternitate si de cea pt cresterea copilului. Pana in luna august, inclusiv, o sa iei banii de la scoala si mai departe de la Casa de Pensii.
Sarcina usoara,
Gabriela si baietii
amaelena spune:
Daca expira contractul cu Insp. Scolar in timpul concediului de maternitate (prenatal sau de lauzie), casa teritoriala de pensii va plati doar restul concediului. La expirarea lui va veti pierde calitatea de asigurat si nu mai puteti beneficia de CIC.
Ideal ar fi sa prelungiti contractul cu Insp. Scolar.
Toate cele bune.
Inspirata spune:
Mamico fara frica raspunsul la intrebare ti-l pot da functionarii de la casa de pensii din judetul in care locuiesti.
Unei mamici din Iasi care a postat un subiect cu aceeasi tema i s-a raspuns ca nu i se va plati indemnizatie crestere copil de catre Casa de Pensii.Du-te si tu la Casa de Pensii din orasul tau si intreaba iar daca primesti raspunzi pozitiv posteaza sa vada si mamica din Iasi.Inclin sa cred ca vei primi un raspuns pozitiv.
manupop spune:
Eu stiu din expeienta pe care am avut-o:sunt profesoara si am lucrat ca suplinitor pana in 2003 cand am intrat in concediu de maternitate(prenatal)-in noiembrie 2003.pana in vara m-a platit de la scoala si cand mi s-a terminat contractul la 1 sept 2004 am fost platita de casa de pensii deoarece am lucrat cel putin 10 luni inainte.
prin urmare vei beneficia de indemnizatie cu conditia ca sa duci cartea de munca la casa de pensii -ca sa te preia ei,asta cu o luna inainte de a primi banii de la ei(eu am dus cartea de munca in sept si in oct am luat banii pe sept de la casa de pensii).o specificare:in fiecare luna trebuie sa completezi o declaratie cum ca sotul tau nu beneficiaza el de indemnizatie ,dar asta ti se va spune de acolo.