Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Buna fetelor,
din pacate nu am timp sa intru mereu pe forum, dar cand se intampla nu as mai vrea sa ies.
Am citit toate cazurile, dar inca nu sunt lamurita ca trebuie sa fac.

La inceputul relatiei noastre am "patit-o" si fiind in primul an de facult amnadoi, ne-am speriat, am facut intrerupere, si de atunci eu nu mai am curaj sa am relatii neprotejata 99% (ca 100% nu se poate). Nu vreau sa mai trec prin asa ceva. Toate celelalte metode nu mi se par sigure, apoi sunt supersresata sa ma gandesc daca se intampla ceva sau nu. Oricum imi doresc foarte mult un copil dar situatia de la serviciu nu imi permite sa raman gravida cel putin inca vreun an. Asa am inceput sa iau pilule.

Am luat timp de 5-6 ani Microgynon, care mi-a priit foarte bine (intre timp am mai facut incercari cu Novinette, Triregol, dar nu au mers), insa acum vreo 4-5 luni deja nu mai puteam suporta durerile de cap si tensiunea din sani. Ma durea capul ata de rau ca imi venea sa urlu, iar sanii nici nu mai puteam sa-i ating (sotul suferea cel mai tare).
Am vb cu un medic ginecolog care mi-a zis ca e continutul prea mare de hormoni si sa-l schimb cu janine. O luna am luat Janine, dar totusi durerile de cap si sani nu au incetat. Nu mai spun ca mie mi se pare foarte piperat pretul (trei sute ci ceva de mii folia, fata de 1 suta si ceva Micogyn). Pana la urma am decis singura sa renunt o perioada la pilule. De 4-5 luni nu am mai luat nimic, am folosit prezervativul, pe care il uram enorm si durerile de cap au incetat. Ma dor sanii de la mijlocul perioadei pana la menstruatie, inca destul de rau.
As vrea sa incep sa iau din nou sa scapam de prezervativ, dar stau si ma gandesc: totusi nu ar trebui sa facem niste analize hormonale care sa indice care este cantitatea optima de hormoni pe care sa le contina pilulele? Eu nu am avut probleme cu ingrasatul de la Microgyn, iar Janine probabil ca mi-ar prii, ca in luna aceea cand le-am luat parca nu mi-a fost rau. Insa sunt ingrijorata de efectele pe care le au asupra sanilor, capului.. La un moment dat ma gandeam ca cine stie ca am la cap, pana mi-a zis dr ca s-ar putea sa fie de la pilule.

Nu stiu ce sa fac, pentru ca mie nu mi se pare totusi suficient sa te intrebe dr doar ce boli ai sau ai avut in familie, fumat, etc.
Si apoi ce fac incerc 2-3 tipuri sa vad care imi prieste? Nu ar trebui sa se prescrie mai exact? As lua din nou Microgyn dar am inteles ca unele femei pot face chiar emicranie (sau cam asa ceva) daca doza de hormoni nu e potrivita si imi scazuse atunci si apetitul sexual. Dupa ce le-am intrerupt mi-am dat seama.

Si acum stau si ma intreb ce sa fac cu sanii astia ca ma dor de nu mai pot si acum nu mai iau pilule, iar la un control prin palpare dr mi-a zis ca nu observa nimic anormal. Eu stiu ca in a 2 a perioada multe femei au dureri de sani, dar la o emisiune de pe realitatea dr de la Simptom Bucuresti zicea ca nu este normala ABSOLUT NICI O DURERE DE SAN, nici inainte nici dupa ciclu. Analizele care s-ar putea face la 27 de ani cati am eu, ar fi termografia, dar cica ar fi doar la Buc si n-am timp sa ajung acolo.

Poate sunt eu prea curioasa, dar ma enerveaza sa nu stiu ceva exact si sa incerc dupa cum imi prieste un medicament sau altul.
Poate ma sfatuiti.
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Buna fetele!
am postat aici un subiect despre Implanon,dar vad ca nu m ajuta nimeni
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48475

poate puteti sa ma ajutai mai mult voi,aici,pe acest topic.
multam mult

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_or_devil spune:

Buna fetelor! Am si eu o problema si va cer voua,ca sunteti mai experimentate, ajutorul! Vreau sa ma duc la mare la vara si exact in perioada respectiva trebuie sa-mi vina ciclul( iau Logest de 6 luni). Auzisem undeva ca daca nu fac pauza intre folii, nu imi vine ciclul luna aceea, dar voiam sa fiu sigura, de aceea va intreb p voi! Nu exista efecte secundare sau sangerari in timpul celei de-a doua folii, nici macar la inceput? Nu de alta, dar ar fi foarte neplacut, ca ma duc cu prietenul si...stiti voi! Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

A luat careva din voi TRICYCLEN*LO? Mi le-a recomandat astazi dr.
Nu am mai luat pana acum anticonceptionale dar din ce am citit pe net ar fi de ultima ora si printre cele mai bune.
Puteti sa-mi confirmati acest lucru? Ma refer la cazuri concrete.
Mii de multumiri anticipat,

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pandora spune:

Buna fetelor,

Indraznesc sa scot si eu capul printre voi pt prima data
si incep cu o intrebare:A luat vreuna din voi Laurina?Mi le-a recomandat dermatologul dar n-am gasit mai nimic de ele pe net.Doar o chestie cam ciudata:Laurina=cancerDestul de descurajant...Cred ca 6 luni cat mi-a zis el sa iau n-ar fi asa o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albi` spune:

Pandora, eu am gasit pe net, acum ceva timp, prospectul pastilutelor Laurina. Daca te intereseaza, ti-l trimit! Este in format .pdf, adica ai nevoie de Acrobat Reader pentru a-l putea deschide. Daca vrei, trimite-mi un PM cu adresa de mail.

Sper sa-ti fie de folos

Mergi la inceput

angel_or_devil, sa stii ca pot aparea sangerari usoare (spotting) daca nu faci pauza de 7 zile dintre folii. Totul poate, insa, sa difere de la persoana la persoana, pt. ca organismul poate reactiona diferit. Poti sa te simti absolut normal, sau poate aparea spotting-ul de care iti ziceam, sau tensiune in sani, dureri usoare de sani, menstruatia sa vina cu 1-2 zile mai devreme decat cand luai pastilele in mod normal (de exemplu: in mod normal terminai folia marti si prima zi de menstruatie era sambata; acum, cand vei lua 2 folii una dupa alta, daca termini pastilele marti, menstruatia apare joi sau vineri).

Eventual poti lua acum (nu in concediu) doua folii fara pauza ca sa nu risti sa ai spotting la mare

Oricum, sa stii ca nu este foarte recomandata aceasta "procedura" in care nu faci pauza de 7 zile, asa ca nu trebuie sa devina o obisnuinta !

Vacanta placuta iti doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pandora spune:

Albi', vreau ...dar la tine imi zice ca nu accepti mesaje private.Ti-l zic aici:anisimi2002@k.ro.

Merci mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cmn spune:

Buna fetelor,
Iau si eu anticonceptionale de 4 ani si am inceput cu diane 35(6 luni) pentru ca aveam niste microchisturi care nu mi-au trecut de altfel.Am luat marvelon,mycroginol, mercylon dupa aceea si le-am schimbat pentru ca imi era greata in fiecare seara.Am 2 interbari pentru voi: una ce sa mai iau ptr ca tot ce am luat a fost recomandat de doctor si a 2-a:de 6 luni mi-au aparut pe fata vinisoare sparte care sunt putin sesizabile dar sunt eu paranoica si mi-em frica sa nu se agraveze, in plus am descoperit ca mi-au aparut si pe picioare.Nu stiu dc au legatura cu anticonceptionalele sau nu sau cu viteza de coagulare a sangelui.Am fost la doctor si spune ca nu , ca se pot agrava de la soare dar nu sunt f sigura.Mai are cineva aceleasi simptome sau i-au trecut cuiva.Stiu ca se numesc taleaginatii.

Mergi la inceput

Cmn, eu cred ca ar trebui sa iti faci niste analize (bineinteles, pt. asta vorbesti cu Dr tau si ii ceri trimitere). Cred ca ar fi bine sa faci un set complet de analize in timp ce iei pastile, apoi sa faci o pauza de cateva luni, timp in care renunti la ele, apoi repeti analizele si vezi ce diferente exista. Probabil exista si ceva analize care sa te lamureasca in privinta coagularii sangelui, nu? Cred ca doar asa vei intelege exact ce modificari fac pastilele in corpul tau.

Parerea mea

Mergi la inceput