Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Am o mica-mare problema si va rog sa ma ajutati.Dupa nastere am luat Mercilon timp de doi ani. Deoarece aveam dureri pelvine mari, am mers la medic si dupa echo dr mi-a spus ca mi s-a spart un chist ovarian. Mi-a schimbat Mercilonul cu Yasmin. Am luat Yasmin 14 zile, dupa care am plecat undeva fara pastile si le-am intrerupt. Dupa doua zile mi-a venit ciclul. Ce sa fac acum? Sa incep un nou blister de Yasmin din a 5-a zi de ciclu sau din a 8-a, asa cum se face lunar? Sa fac pauza o luna si sa-l iau dup-aia? Nu stiu ce sa fac...dati-mi, va rog, un sfat!!!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by angel_or_devil

Buna fetelor! Am si eu o problema si va cer voua,ca sunteti mai experimentate, ajutorul! Vreau sa ma duc la mare la vara si exact in perioada respectiva trebuie sa-mi vina ciclul( iau Logest de 6 luni). Auzisem undeva ca daca nu fac pauza intre folii, nu imi vine ciclul luna aceea, dar voiam sa fiu sigura, de aceea va intreb p voi! Nu exista efecte secundare sau sangerari in timpul celei de-a doua folii, nici macar la inceput? Nu de alta, dar ar fi foarte neplacut, ca ma duc cu prietenul si...stiti voi! Va pup!

Chestia cu pilulele luate a la long (adica fara pauza) n-o stiam. Io procedez altfel (am facut-o de multe ori, pentru ca situatia o cerea): intrerup pastilele mai devreme (pe la jumatatea sau chiar aproape de sfarsitul foliei), ciclul imi vine si el mai devreme si dupa aia continui normal pilulele dintr-o noua folie. De exemplu, io am nunta la vara, si io intai am arvunit localu si p-orma mi-am calculat ciclul; ar trebui, daca e sa respect folia in intregime, ca pe 14-15 sa-mi vina ciclu, iar eu pe 17 am nunta. Asa ca voi intrerupe pastilele maii devreme cu o saptamana, ciclul imi va veni si el mai devreme c-o saptamana si-am scapat de stres. Acelasi lucru o sa-l fac si-n luna urmatoare, ca tre sa plecam in grecia in honeymoon.

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_mirela spune:

Olguttza,dupa ce intrerupi anticonceptionalele este posibil sa ramai insarcinata imediat,adica fix luna urmatoare(este controversata ideea cu pauza de 3,respectiv 6 luni pana sa ai bebe)hotaraste-te daca vrei bebe,nu mai lua pilulele pana la nunta ,si ramai insarcinata chiar in luna de miere.ce poate fi mai frumos?
(nu am inteles ce ai vrut sa spui despre prezervative)
mai bine mai tarziu decat niciodata...
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by radu_mirela

Olguttza,dupa ce intrerupi anticonceptionalele este posibil sa ramai insarcinata imediat,adica fix luna urmatoare(este controversata ideea cu pauza de 3,respectiv 6 luni pana sa ai bebe)hotaraste-te daca vrei bebe,nu mai lua pilulele pana la nunta ,si ramai insarcinata chiar in luna de miere.ce poate fi mai frumos?
(nu am inteles ce ai vrut sa spui despre prezervative)
mai bine mai tarziu decat niciodata...
Mirela

Imediat nu cred ca se poate... Stiu ca pilulele, luate o perioada indelungata, isi mai fac efectul inca 2-3 luni dupa intreruperea lor (substantzele hormonale se gasesc inca in organism). Bebe vreau, dar nu acum! Iar sa termin cu pastilele inainte de nunta nici nu se pune problema!! Am ciclu neregulat si ar fi dezastru...si la nunta si-n luna de miere.
Despre prezervative voiam sa spun urmatorul lucru: se spune ca, dupa intreruperea pastilelor in asteptarea unei sarcini, este bine ca, timp de 4-6 luni dupa asta, sa se foloseasca alta metoda de contraceptie (de exemplu, prezervativul), pentru ca, cica, copilul ar suferi unele malformatzii tocmai din cauza anticonceptzionalelor. Chiar am o prietena care, la-nceputul anului terminat-o cu pilulele, pana la 1 mai a folosit prezervativ, iar acum...e curioasa sa vada daca a prins .

Cununia noastra
Nunta
Pozici
Zenga

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Fetelor,
ia vreuna din voi Tri-cyclen.lo???
Mi-a recomandat dr. si eu nu am luat niciodata pana acum nici un fel de anticonceptionale. Dupa primele pastilute pe fata mi-au explodat o multime de cosuri, o fi normal, asa se intampla la inceput, pana se obisnuieste organismul?
Ce referinte aveti despre aceasta pilula, am citit prospectul dar as vrea si o parere mai "personala"...

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Olguttza-cunosc pe cineva care a ramas in prima luna dupa ce a intrerupt pilulele, iar acum are un baietel superb...ideea cu pauza este ca in perioada in care iei pilule ovarul nu mai elibereaza ovulul, iar cand intrerupi pilulele este ff posibil sa elibereze mai multe ovule.

Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Am luat anticonceptionale inainte de a ramane insarcinata , timp de un an ca sa imi pun ovarele la repaus. Am sindromul ovare polichistice , care a inceput sa se manifeste din ce in ce mai acut. La un moment dat chiar ma banuiau de o menopauza precoce ( am 32 de ani). Dupa o caruta de analize si investigatii, in urma carora am constatat ca de cvea vreme ( ani) nu mai am ovulatie, tratamentul pe care mi l-au recomandat de la Parhon a fost administrarea anticonceptionalelor. Culmea coincidentei ca , la fel ca si prima data , mi s-a recomandat Marvelon ( de la Microgynon nu mi-era bine, mi se umflau picioarele iar de la Novinette- pe care le-am luat cateva (2-3) luni la un an dupa ce am nascut m-am uflat ca un balon!)Acum nu am voie sa ma ingras deloc( am contraindicatie din cauza analizelor , care sunt infiorator de proaste). Asa ca mi-e o teama !!!! Cine mai ia Marvelon- ce reactii secundare ati avut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciana12 spune:

Fetelor, va rog, lamuriti-ma si pe mine cu o problema. La 7 luni dupa cezariana mi-a venit ciclul. Am inceput sa iau exluton, dar 3 zile(nu consecutiv) am uitat sa iau pastilele. Mi-a venit ciclul intarziat dupa 1 luna jumatate (cu 1 seara inainte de ciclu iar am uitat pastila). Acuma, dupa 1 saptamana jumatate de la ultima menstruatie, iar sangerez. Inainte de sarcina luam logest si chiar daca uitam sa iau pastila, nu se intampla nimic deosebit, vad insa ca cu exlutonul sunt probleme. Eu continui sa alaptez. Intrebarea este, e de vina alaptatul sau faptul ca am uitat pastilele sa le iau? Si mai am o intrebare, intre folii se face pauza 7 zile, sau iau in continuu? Am terminat pachetul de exluton, trebuie sa iau altul in continuare? Cu multumiri anticipate,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

ciao
@luciana 12 - de ce nu ai mai luat Logest??? de ce ai schimbat pe exluton daca iti era bine cu logest?
@daisy - nu prea stiu despre tri-cyclen mare lucru , dar pot sa iti spun ca faza cu cosurile am avut/o si eu de la vreo cinci tipuri de anticonceptionale, nu le mai stiu denumirea
Singurul care e bun pentru mine la ora actuala si pe care il iau de 5 ani este LOGEST, dar si la asta atunci cand combin cu alt medicament de exemplu - ampicilina fac o reactie alergica de zici ca am pojar pe fata , gat si piept.
Doctorii mi/au spus ca asta este ... organismul meu altfel reactioneaza si sa nu le mai combin.

andanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imdelicious spune:

Hello fetelor!!!Sunt noua pe aici:)si am doar 18 ani si sunt ffff interesata de aceasta metoda de contraceptie...ANTICONCEPTIONALELE! Eu iau de 3 luni Yasmine,nu am avut probleme,doar ca mi-e cam teama,luna asta am facut tratament de vreo 7 zile cu Klacid antibiotic si Gentamicina injectabil.Am cautat peste tot de efectul antibioticelor orale concomitent cu anticonceptionalele.Un sexolog zice, de exemplu ca doar unele antibiotice care trateaza tuberculoza si epilepsia scad efectul..apoi am cautat pe www.farmaline.ro la prospect si au mai aparut cateva antibiotice ce interactioneaza,si anume ospen,amoxicilina,penicilina(Klacidul nu interactioneaza).Apoi am luat agenda medicala in mana si am gasit ca intr-adevar,antibioticele folosite in tratarea bolilor gen tuberculoza,epilepsie si "antibioticele cu spectru larg".Klacidul,slava Domnului,nu scade efectul pentru ca contine doar claritromicina..Of...denumiri peste denumiti...
Voi ce stiti legat de tema asta??
Si inca o intrebare,am auzit ca Postinor2 deregleaza ciclul..insa daca sunt luate anticonceptionale e posibil sa deregleze,mai ales ca am luat o singura data Postinor2 si nu mai am de gand sa mai iau:)
Astept raspunsuri..Mersi

Mergi la inceput