Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Angelina, Catalina a plecat cu familia definitiv in SUA iar aceasta s-a petrecut de cateva saptamani. Ma gandesc ca deocamdata pana se aranjeaza acolo nu va avea timp sa intre pe forum. Poti sa incerci adresa de email, poate si-a mentinut-o activa.

Acum, din experienta mea cu Mercilon. Luam Marvelon, iar dc la care mergea mi-a sugerat sa schimb pe Mercilon ca are o conc mai scazuta de estrogeni. Dar ca la tine, sau mai rau, menstruatia mea s-a redus drastic pana la o simpla sangerare de o zi. Atunci mi-a sugerat sa revin pe Marvelon pentru ca raportul estrogen/progesteron din Mercilon nu era cel potrivit pentru mine.
Acum, ai 2 solutii, sa mergi pe Microgynon (identic Marvelon) sau sa iei Logest, care are un raport asemanator cu Microgynonul dar la concentratii hormonale mai mici (anticonceptional de generatia a 3-a). La mine a facut minuni, in sensul ca nu am avut nici un fel de efecte adverse (cu Marvelon mai aveam dureri de cap, dureri de sani, greata) si menstruatia a fost absolut normala.
Despre Nuvaring nu stiu mare lucru, deci nu te pot ajuta cu vreun sfat.

Sper ca ti-am fost de folos.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Am parcurs in fuga aceste pagini si din cate am inteles toata lumea foloseste "pastilute orale" care de multe ori dau reactii adverse sau se mai suprapun si cu un antibiotic si atunci trebuie masuri suplimentare.sunt si spermicide locale care se pot folosi de ex.ovule Pharmatex sau mai nou ContraceptM care sunt foarte bune si nu dau reactii adverse decat bineinteles daca e vorba de rani pe col sau alte complicatii locale.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by andreea_tx

Am parcurs in fuga aceste pagini si din cate am inteles toata lumea foloseste "pastilute orale" care de multe ori dau reactii adverse sau se mai suprapun si cu un antibiotic si atunci trebuie masuri suplimentare.sunt si spermicide locale care se pot folosi de ex.ovule Pharmatex sau mai nou ContraceptM care sunt foarte bune si nu dau reactii adverse decat bineinteles daca e vorba de rani pe col sau alte complicatii locale.

andreeat

multam de sfat...dar cred ca suntem suficient de mature sa ne alegem singurele metoda contraceptiva...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

DianaR, iti multumesc frumos pt. sfaturi. Din pacate, a trebuit sa ma hotarasc si cumparasem deja Nuvaring-ul. Acest ring are o concentratie foarte scazuta de hormoni(jumatate din concentratia celei mai slabe pilule), dar din pacate e dezavantajul ca trebuie sa ti-l introduci in vagin, si nu stiu exact cum se simte...
Dar va voi spune de indata ce il probez.
Anca Tanasica...asa ma gandeam si eu!Tare dulce...:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinna spune:

Ei, Anca, mai sunt si gasculitze ca mine care citesc site-ul asta. Personal,imi prinde bine orice informatie. desi am 22 de ani, nu am luat inca anticonceptionale, dar din tot ce am citit m-a luat groaza. nu vreau sa ma ingras , sa am cosuri, sau altfel de probleme...dar inteleg ca nu stii decat daca probezi pe "pielea" ta...cred ca e inutil sa intreb daca a avut cineva probleme serioase cu Laurina...
As fi in schimb curioasa daca este vreo problema sa ai viata sexuala "neregulata"; (ma vad cu prietenul meu cam odata la trei luni si atunci doar pt 2-3 saptamani- deci am parte de niste pauze destul de lungi); am fost la ginecolog si mi-a spus sa incep sa iau abia inainte de a veni in tara. eu totusi vreau sa stiu daca ar avea un efect aiurea aceasta "necontinuitate" a vietii sexuale, dupa ce incep sa le iau.(stiu ca poti lua contraceptive chiar daca nu ai viata sexuala,stiu ca hormonal organismul se schimba cand ai parte de sex, dar totusi eu am o situatie "fifty-fifty")

sper sa nu imi sara nimeni in cap,cum i-ati sarit andreei.poate pentru voi e naiv ce am intrebat dar merita sa imi satisfac si eu o curiozitate. you never know what you can find out...
v-am pupat si momente dulci alaturi de prichindeii vostri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Adinna,parerea mea este ca odata ce nu ai viata sexuala regulata nu trebuie sa te indopi cu aceste pastile.Ramane la alegerea ta.Cum spui si tu fiecare organism reactioneaza in alt fel dar e imposibil sa nu aiba o reactie adversa cat de mica.ca ne mai sare cineva in cap cateodata nu conteaza de aceea e deschis acest forum fiecare sa scrie ce doreste si sa-si impartaseasca parerea personala nimeni nu e obligat sa asculte parerea celuilalt.daca crede ca e de importanta informatia respectiva o citeste daca nu muta mai departe.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Buna fetelor,
Spuneti-mi va rog daca vi s-a intamplat sa va doara sanii in timp ce luati anticonceptionale. Eu iau Logest de sapte luni, am facut o luna pauza si totul a fost ok pana acum. Ciclul mi-a trecut de o saptamana, dar sanii ma dor de vreo patru zile.
Sanatate va doresc,

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinna spune:

andreea, in principiu sunt de aceeasi parere cu tine.nu sunt genul care se indoapa cu pastile. DAR, in privinta riscului de a ramane insarcinata, ne-au trecut fiorile de vreo doua ori, iar eu la varsta asta nu imi permit sa am un copil oricat de innebunita sunt dupa prichindei.am folosit evident si alte metode de protectie, dar tind sa cred ca exista si optiuni mai placute.
oricum, din cate ai lasat sa se inteleaga, nu am de ce sa ma panichez in privinta pastilutzelor.
mersi frumos si va doresc la toate numai "efecte secundare POZITIVE" :)))
pupi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mangi74 spune:

Sunt disperata imi doresc atat de mult un copil si nu se intampla nimic va rog din inima sa ma ajutati,va multumesc ptr atentie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Cam tarziu am descoperit io subiectul asta...
In fine, problema mea e urmatoarea: am luat mai bine de 6 ani (cu oarecari pauze) Rigevidon, care, pe la sfarsitul anului trecut mi s-a spus ca nu se mai importa in Romania (am fost disperata!); am trecut pe Triregol, pe care-l iau, deci, de mai bine de 5 luni, si care mi-a cam pus peste 8 kile pe mine (iar io am nunta peste 2 luni!!). Evident, vreau un copil, drept pentru care m-am gandit asa: in iulie am nunta, in august mergem in honeymoon si tot in august vreau sa opresc pilulele. Am citit aici ca nu e nevoie sa se recurga apoi la prezervativ (timp de "x" luni dupa intreruperea anticonceptionalelor), iar de-abia dupa aceea sa fiu apta pentru a ramane insarcinata. Si in cazul unui uter retrovers este valabil lucrul asta? Am 28 de ani si 2 avorturi la activ (acum 6, respectiv 4 ani).

http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput