Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Buna,
va rog sa ma lamuriti si pe mine....am o displazie mamara veche de fo 6 ani, am luat diverse tratamente si nodulii s-au mai resorbit dar nu in totalitate...acum 7 luni am nascut si am alaptat bb 4 luni. Intrebarea mea e ce pilule anticonceptionale pot sa iau, care sa-mi faca bine (sau macar sa nu fie nocive in cazul de fata). Am inteles ca trebuie sa fie doar cu progesteron. As vrea niste sfaturi de la fetele care au fost sau sunt in situatia mea.
Multumesc mult.

Oana si Mara 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Draga Catalina,

Apelez si eu la sfaturile tale, am citit in principiu cam tot ceea ce ai scris pana acum la toate fetele. Esti o tipa de milioane!!!
Ne ajuti foarte mult.
Uite care este situatia mea: eu m-am stabilit la Viena. Aici, cu greu mi-am gasit un medic ginecolog.
Iau anticonceptionale de 4 ani(Mercilon), am 23 de ani si deocamdata nu mi-am facut nici un fel de test ca sa vad care a fost influenta pilulelor asupra organismului meu.
Am observat ca apetitul sexual mi-a disparut incet, incet, dar sigur si acum nu mai deloc si imi vine ciclul normal, ma tine trei zile, a patra nici un semn si in a 5-a seara, am o usoara sangerare(asta de cateva luni incoace).
Mi se pare ca am mai pus 2 kg...dar asta nu cred ca as putea pune neaparat in seama pilulelor.
Ideea este ca am spus toate chestiile astea noului meu ginecolog, iar el mi-a sugerat ca fie sa schimb pilulele si sa iau Microgynon 30, fie sa iau Nuvaring.
L-am intrebat daca ar trebui sa-mi fac teste si a spus(dupa un consult prin palpare) ca sunt sanatoasa si nu este nevoie.
Sunt destul de confuza...din cate am citit eu de la tine Mercilon este un anticonceptional cu doza scazuta de hormoni(generatia a 3-a), iar Microgynon cu doza mai ridicata(generatia a 2-a).
De ce mi-a prescris mie asa ceva??? De ce nu Jeanine, de ex.?
Asa ca i-am spus sa imi faca reteta pe Nuvaring. El mi-a spus ca nu ar fi efecte secundare, in sensul ca, concentratia de hormoni continuta de acest inel ar fi la jumatatea concentratiei celei mai usoare pilule. Dar, mie inca nu imi este prea clar.
Eu sunt o fire mai precauta, nu vreau sa schimb doar asa de dragul de a schimba, ci, vreau sa schimb si sa stiu ca voi avea aceeasi siguranta dinainte.
Eu as fi vrut sa schimb din motivul sexului...
Dar nici nu vreau sa am vreo surpriza neplacuta si sa trebuiasca sa schimb din nou si sa imi dau totul peste cap, imi e tare teama sa nu ma ingras!
Nu stiu ce sa fac!
Nu stiu daca sa ascult de el sau nu.
De asta as fi avut nevoie de inca o parere!
Si eu te-am admirat mereu pt raspunsurile la obiect si competente pe care le-ai dat si as fi vrut sa te rog mult de tot sa imi dai niste sugestii.
Iti multumesc mult si sper ca am fost destul de explicita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_dy spune:

Buna fetelor.Sunt nou venita pe acest site si am si eu o intrebare. Am nascut acum 5 luni prin cezariana si in prezent alaptez. Momentan nu ma aflu in tara si aici unde sunt e mai greu sa mergi la un medic ginecolog daca nu ai asigurare medicala. As vrea sa stiu ce anticonceptionale as putea lua. Pina sa ramin insarcinata am folosit Logest fara sa apara nici un efect secundar. Am citit despre Exluton dar vreau sa stiu daca il pot lua fara un control medical. Va multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Exlutonul intr-adevar este recomandat pe perioada de alaptare. In principiu daca ai luat Logest deci un anticonceptional care contine si un derivat de progesteron nu vad de ce nu ai lua si Exluton. Totusi un control minim ar fi indicat, de preferat de la ginecolog, daca nu macar de la un medic cu competenta in planning familial.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Fetelor, a luat vreuna dintre voi Exluton pt chisturi? Vreau sa stiu daca ati avut vreo problema de la el, daca ati avut spotting si cat v-a tinut. Intreb, pt ca am inceput sa-l iau de 3 luni, primele 2 n-am avut probleme, dar acum mi se-ntampla tot felul de ciudatzenii. Adica, am avut o scurgere maronie ciudata timp de 9 zile, iar inainte de asta ceva asemanator de o saptamana, cu o pauza de vreo 3 zile intre cele doua perioade. Prima scurgere am interpretat-o ca fiind menstra, pt ca mi-a venit in ziua in car asteptam rusii, dar a doua.... poate fi considerata spotting??? Ce ziceti?

Nane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Vreau sa va intreb fetelor daca mai foloseste cineva patch-ului anticonceptional.Al meu se numeste Evra si mi-a fost recomandat de doctorita mea ca alternativa la sterilet Mirena.Eu il folosesc cam de doua saptamani si ma intrebam daca sunt si alte persoane care utilizeaza asa ceva, daca au avut experiente neplacute sau daca au auzit ceva in acest sens de la alte persoane. Ce se poate citi in prospect nu e prea diferit de orice alte anticonceptionale hormonale, dar ma intrebam dat fiind modul de utilizare particular daca nu poate avea si niste efecte particulare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna!
Am citit in mare ce se scrie pe aici, din lipsa de timp nu am putut cuprinde tot. Am si eu o intrebare.
Dupa ce am nascut am luat Exluton, pe la 6 luni deja nu mai alaptam, am mai luat folia inceputa de exluton si mai apoi o saptamana nu am mai luat nimic.Am crezut ca imi va veni mentruatia.Nu a venit, si am fost la farmacie sa cer altfel de anticonceptionale gandindu-ma ca Exluton nu imi vor mai fi potrivite.Am luat Rigevidon, desi eu vroiam Triregol, dar nu imi mai aminteam denumirea...le-am confundat, luasem cu ani in urma Rigevidon, apoi l-am schimbat cu Triregol, in fine, asta e mai putin important.Ideea este ca dupa aceasta saptamana de pauza am continuat sa iau folia de Rigevidon in speranta ca o data ce se trermina imi va veni si menstruatia.Acum tot stau si ma gandesc daca am facut bine si nu mi-am zapacit organizmul gandindu-ma ca aceste pastile imi vor regla menstruatia... Ce sa fac acum? sa continui sa iau? sa ma opresc si sa astept sa imi vina menstruatia?Nu am vorbit cu medicul ...am facut cam de capul meu...
Mai mult decat atat, nu vreau sa raman la Rigevidon...as vrea sa iau alceva, poate imi recomandati ceva mai bun.
Multumesc tare mult!

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Nu poti astepta pana la venirea menstruatiei ca sa iei anticonceptionalele, asta inseamna ca nu ai fi acoperita pentru o eventuala sarcina. Deci in acest caz se incepe folia oricand. Termina folia de Rigevidon si ar trebui ca in pauza de 7 zile sa-ti vina ciclu. In prima zi de ciclu iei anticonceptionalul la care te-ai decis in final. Daca vine ciclul inainte de a termina folia, termini folia, faci pauza o sapt si apoi iei noul anticonceptional si 2 saptamani dupa ce ai inceput noul anticonceptional te protejezi suplimentar.
Ti-as recomanda o vizita la ginecolog sau planning familial, altfel daca e sa alegi alege anticonceptionalele de ultima generatie: Yasmin, Jeanin, Logest.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

multumesc mult Diana, am sa merg si la medic, ma bucur ca m-ai linistit.

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Dragele mele,
Am postat si eu de ceva vreme si astept un raspuns. Din cate am inteles Catalina intra mai rar pe forum...dar, mai intra?
Chiar mi-ar fi prins bine sfaturile ei....sau ale altcuiva care se pricepe.
Nu vreau sa stresez pe nimeni, nu e nici o graba, doar vroiam sa stiu daca voi mai primi raspuns!
Va multumesc!

Mergi la inceput