Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 21
marinar spune:
Fetelor am si eu o intrebare pentru cele care au luat AC si au renuntat la ele: dupa cat timp de la renuntare ati avut CM???
LA mine e prima luna fara si sunt in ziua 9 de intarziere. In fiecare zi de intarziere m-a durut burtika.............. dar nimic. La voi cum a fost??? Poate citin raspunsurile voastre ma mai linistesc si eu.
multumesc
marinar
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
pistachio spune:
dragele mele, eu am luat un an yasmine si m-am simtit foarte bine, nu m-am ingrasat absolut deloc si n-am avut nici o problema, apoi, inca un an am trecut pe anticonceptionale-plasture care sunt si mai bune
! nu uiti sa le iei(pt ca se pune cate un plasture o data pe sapt pt 3 sapt si o sapt pauza cand iti vine CM)si ce sa mai vi le recomand!
intrebarea mea este: ar fii bine sa astept vreo 4-5 luni dupa ce le opresc ca sa raman gravida?
faptul ca le-am luat 2 ani poate avea vreun efect asupra copilului daca raman
prea devreme dupa ce le las(adica 1-2 luni?)
va multumesc pt raspunsuri anticipat!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anitasteven2001/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
mara2 spune:
buna ftelor
am citit toate mesajele si ce nedumerire am: spuneti: am fost l adr si mi-a recomandat ace tit pe anticonceptinale. intrebare: pe ce criterii il recomanda? se uita la tine si atat?
ptr ca mie cam asa mi s-a intamplat, mergand l amai multi dr, unii chiar de renume.am luat diverse anticonceptionale, la mare majoritate am avut cam toate reactiile adverse cuprinse in prospect....
dupa ce am nascut, acum vreo 2 ani, medicul care m-a urmarit pe perioada nasterii mi-a recomandat exulton.
si acum problema: sotul meu sta acsa cam 3-5 luni pe an. merg la buc, l adr anca municipal, ii zic povestea, nu mai alaptam de vreo cateva luni si imi recomanda ca metoda contraceptiva tot exulton, luat cu o zi inainte de a veni omu acasa... pana a doau zi dup ace pleaca , apoi pauza 3-5 luni si tot asa. nu pot sa spun ca am avut probleme, in sensul ca doar o data au aparut sangerari intre cm.
apoi am ajun la dr nayel de la cf 2 ptr o alta problema(anexita), i-am zis si de metoda contraceptiva si a zis ca e ok.
despre ambii dr am citit numai cuvinte de lauda pe forum, asa ca nu le pun la indoiala experienta medicala...
dar sapt trecuta, la eco mi s-a descoprit un chist de 4/2 cm. care e posibil sa se resoarba. stiu din "folclor" ca trat recomandat pt asa ceva e si trat cu anticonceptionale. de unde intreb iarasi: cum vi s-au recomadat voua ce sa luati? analize, anamneza sau cum?
in prezent fac un trat cu laser ptr anexita si ptr acest chist.... dar m-ar interesa si parerea voastra.
va multumesc
elenus210784 spune:
am si eu o intrebare: cat de mult conteaza varsta?
2 doctori mi-au recomandat 2 anticonceptionale diferite:yasmin(ginecologul) si logest(la planning).
am mai vb cu un alt dr care a zis ca e mai bun yasmin pt ca retine apa si nu ingrasa,dar ca are o concentratie mai mare de hormoni decat logest,adica 30 micrograme etinistradiol,pe cand logestul are 20 microcrame si ca avand in vedere ca sunt destul de tanara (22 ani) e mai bine sa iau logestul,cu concentratia mai mica.
asa sa fie?
voi ce stiti?
sau pot sa iau yasmin ca macar de el n-am auzit atatea chestii negative cum am auzit si citit despre logest
MONYMIRAS spune:
AS AVEA SI EU O PROBLEMA: AM AVUT SI AM IN CONTINUARE UN CHIST PE OVAR...PT CARE MI S-A DAT TRATAMENT LOGEST 6 LUNI..AS VREA SA STIU DACA POT SA FAC IN PARALEL TRATAMENT CU VITAMINA E SI MLADITE DE ZMEUR?? SE POT COMBINA ACESTEA??
mara2 spune:
ptr mony... parerea mea e ca da, poti sa le asociezi... ptr ca anticoncept, pe baza de hormoni, nu interactioneaza in nici un fel cu planetele.eu am o problema similara, iar la tratamentul cu antibiotice asociez si supozit cu carpicon si mi-ar placea sa iau si tinctura de coada soricelului,dar in mom asta nu am gasit la nici un plafar.
dar daca ai totusi dubii, intraba medicul ginecolog. probabil ca in privint aterapiei cu vitamine o sa iti zica ca nu e nici o probl(si eu am luat ceva cu vit e prescris de med ginec), dar mai mult ca sigur, la faza cu naturistele iti va zice ca e apa de ploaie(acum depinde de medic, dar cei cu care am avut eu de-a face cam asa au procedat).
sanatate....si poa ne mai auzim..
ffoxy spune:
Buna.
Am o intrebare, sper ca este cineva care ma poate ajuta. please :>
Nu am timp sa citesc tot ce ati postat la acest topic..
As vrea sa stiu cat costa un implant sub piele, unde se face si, daca cineva si'a facut deja, cat de bun este, daca are problme din cauza lui, etc..
Please :)
Multumesc.
megbeng spune:
si eu pe aici, tot cu probleme
..am luat 2 luni yasmine ..dupa a doua folie a venit ciclul normal, la vreo 3 zile dupa ultima pastila, dar de atunci (10 martie) nu a mai venit...incerc sa fac un copil...asa ca primul gand a fost ca am reusit, doar ca testul de sange nu zice acelasi lucru: hormonul de sarcina beta-HCg=0...deic nu e bebe inca..dar sunt in ziua 33!!! (inainte de pastile CM=28-29zile)
sa fie o dereglare, dupa doar 2 luni si astea cu yasmine, care-s cu cantitate mica de hormoni? ce experiente aveti voi pe tema asta?
"De ce te-oi fi iubind atata, iubire/ Vartej de anotimpuri colorand un cer/ Totdeauna altfel, totdeauna aproape/ Ca o frunza cazand. Ca o rasuflare aburita de ger" (Nichita Stanescu)
tzuchi spune:
Si eu tot cu probleme pe aici, dupa 3 luni de mercilon, timp in care toate bune si frumoase, in a patra luna, am inceput sa singerez foarte mult (7 zile ca o perioada normala) la mijlocul foliei; am continuat sa iau pastilele pina la capat, le-am terminat si ciclul nu a mai venit deloc. Tot astept dar degeaba! Off, pastilele astea, m-am tot ferit sa le iau si acu m-am dereglat de la ele! Mi-au ramas 5 cutii de mercilon, daca sunt doritoare care se inteleg bine cu ele, sa-mi scrie pm ca le dau cu cea mai mare placere!
megbeng spune:
da, si mie mi-a ramas o cutie de yasmin, daca are cineva nevoie, dati PM...
tzuchi, si eu am sangerat cu mercilon, acu vreo 4 ani cand am luat. da nu asa, ci DOUA LUNI NON-STOP! dr mi-a tot zis ca e ok, pana m-am saturat eu si am zis ca nu e ok :(
"De ce te-oi fi iubind atata, iubire/ Vartej de anotimpuri colorand un cer/ Totdeauna altfel, totdeauna aproape/ Ca o frunza cazand. Ca o rasuflare aburita de ger" (Nichita Stanescu)