Despre contraceptia hormonala (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Am si eu o problema... poate s-a mai discutat asta dar sincer, nu am timpul necesar sa caut!
Inainte sa raman insarcinata am luat, ani buni, Microgynon si mi-a fost mai mult decat ok.
Acum am terminat cu alaptatul si as vrea sa reiau contraceptia hormonala.
Intrebarea ar fi: pot sa iau tot Microgynon sau imi tebuie altceva? Am nascut prin cezarina, poate sa influenteze si asta alegerea???

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Buna dimineata
As dori si eu o lamurire. Am luat timp de aproape 2 ani Coral 21. Dar nu se mai importa. Mi s-a recomndat de la o farmacie Rigevidon iar la alta Microgynon sau Logest. Ma intereseaza care se apropie mai mult de Coral. Rigevidonul are 28 pilule pe cand Coralul avea doar 21. IAr despre Mycrogynon stiu ca e mai scump.
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Catalina,

Si mie doctorul ginecolog, dupa consultatia de dupa nastere, mi-a recomandat Exluton ca si contraceptie impotriva sarcinii. De ce spui "multdiscutatul" Exluton ? Are contraindicatii importante ?

Astept mesajul tau cu multa nerabdare,

july mic cu bebe Alex

quote:
Originally posted by cataghe

quote:

Ce anticonceptional pot lua dupa ce voi naste avind in vedere ca vreau sa si alaptez?

Bobita, 36 sapt si mamica lui Mariutza iubita

Muuuuult discutatul Exluton.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

julyjuly & Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Am avut o experienta tare neplacuta cu Yasmin anul trecut. Mi-a fost recomandat de ginecoloaga ca fiind un anticonteptional f. usor suportat de organism. La mine insa a avut efecte groaznice. A inceput prin efecte asupra musculaturii. Pur si simplu ma trezeam noaptea si simteam muchii picioarelor zvicnind involuntar. Apoi in fiecare zi ma simteam de parca purtam pantaloni uzi, de parca as fi iesit din mare. Dupa aceasta am inceput sa ma palpitatii (la inima). M-am speriat. Aceste contractii musculare involuntare sint primele simptome ale unei boli mult mai grave ALS (sau Lou Gerig's disease). Este boala de care sufera Steven Hawkins, astronomul englez care e imobilizat in carut de 20 ani, numai ca in mod normal omoara omul in 5-7 ani. Dupa o luna de astfel de simptome mi-a trecut prin cap ca ar putea fi de la anticonceptionale si am citit prospectul de la Yasmin. Acolo se spune cu litere marune ca nu e indicat pt. personele cu afectiuni ale ficatului-rinichiului. Nu stiam ca sufar de asa ceva. Am cautat apoi pe Internet si am gasit ca Yasmin creste nivelul potasiului in singe, crestere care de regula e bine suportata de organism. O crestere prea mare a nivelului de potasiu duce la spasme musculare, inclusiv spasme ale muschiului cardiac. Nu am mai luat Yasmin si simptomele au disparut. Nu exista anticonceptionale fara efecte secundare. Sfatul meu este sa citit bine prospectul si sa intrerupeti la cea mai mica reactie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papusadefata spune:

buna fetelor .eu am luat anti-diane35,am luat cam 2luni cand am observat ca ma ingrasa enorm..eram slabuta acum sunt..mor..si pe urma am incercat si laurine si novynette nu sunt bune pt mine...nu imi priesc ce sa fac??/..help please:P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BabyDoll spune:

salut, e prima oara cand intru pe acest site si mi se pare super... dar am si eu o nelamurire... iau rigevidon de un an jumatate, ultimile 2 pastile (a 3-a si a 4-a) nu le-am luat, si as vrea sa stiu daca le opresc de tot dupa cat timp, sau cand pot ramane insarcinata, daca am contact sa zicem la 2 zile... va rog sa-mi raspundeti ptr ca sunt foarte nerabdatoare... multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

BabyDoll,

bine ai venit printre noi!

Din cate stiu eu nu este indicat sa opresti administrarea de anticonceptionale in mijlocul unei folii, pentru ca produce anumite dezechilibre hormonale in organism. Este de preferat sa astepti sa termini folia...
Cat despre protectia dupa 2 zile, ar trebui sa citesti prospectul sau cel mai bine sa-ti intrebi medicul...

si sanatate maxima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BabyDoll spune:

bine, sa zicem ca mai astept... am luat aseara dupa 3 zile de pauza pastila si tot ieri au inceput sangerari... ce ar trebui sa fac, sa iau acum in continuare, sau sa incep sa termin si sa iau o folie noua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pistachio spune:

buna,ma numesc anita si eu am alta problema...am luat anticonceptionale 8 luni dupa ce l-am avut pe fiul meu alex si de o luna nu mai iau dar nici menstruatia nu mi-a venit cum ar trebui...mi-e teama ca sunt din nou....dar daca sunt mi-e teama ca anticonceptionalele ar putea avea efect asupra copilului!voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Iaca ma bag si eu aici sa-mi dau cu pererea:

Babydoll, eu nu prea pricep ce vrei tu, daca vrei sa opresti anticonceptionalele sa ramai gravida, atunci oprestele, mai ales ca ai facut deja o pauza serioasa si ai si menstruatie. Poti ramane gravida in orice moment dupa ce opresti anticonceptionalele.
Daca totusi nu vrei sa le opresti, atunci continua folia sarind peste pastilele uitate si foloseste o masura suplimentara (diafragma, crema spermicida, prezervativ) 14 zile de acum incolo.

Pistachio, fa-ti un test de sarcina si fa o vizita si la ginecolog. Daca esti gravida, e totul in regula, anticonceptionalele pe care le-ai luat inainte de a ramane insarcinata nu influenteaza in vreun fel sarcina daca ea exista intr-adevar.

Papusadefata, R. Cata si Danateo, vizitati un cabinet de planning familial. Acolo veti primi sfaturi competente despre contraceptie si veti fi supuse si unui minim control medical necesar inainte de aplicarea metodelor hormonale de contraceptie.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput