col scurt, contractii

col scurt, contractii | Autor: alda

Link direct la acest mesaj

Buna, eu sunt in saptamana 20 acum, adica avem 19 saptamani si 3 zile, la ultima ecografie s-a vazut colul de 3.1 cm si dr. a zis ca e cam scurt, dar inca nu e de serclaj, problema este ca mi-a zis sa urmaresc daca am contractii si eu nu stiu exact cum sunt, am inteles ca se intareste burtica si ai niste dureri ca la menstruatie, asa este? Trebuie sa simti in acelasi timp aceste doua simptome? Ca mie mi se mai intareste burtica uneori, dar fara sa ma doara ceva!

alda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Alda, cele doua simptome nu apar neaparat simultan-
Daca se intareste burtica e vorba de contractii dar slabe, daca apar si dureri similare celor de la ciclu se aplifica treaba si trebuie sa iei legatura cu dr. probabil ca-ti va recomanda antispastice, repaos la pat si..serclaj ca ultima solutie.
Succes si ai grija!

Raluca si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

si eu am avut contractii de acest gen tot timpul sarcinii. colul s-a deschis abia in ultimele saptamani. am stat o saptamana la pat si am facut injectii cu amestec litic, si din cand in cand mai luam pastile Nospa sau Scobutil si papaverina.
calmeaza.

Dana si Diana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Alda, medicul ar fi trebuit sa-ti dea deja ceva medicatie impotriva contractiilor. Cum au spus si fetele: Nospa, scobutil, as mai adauga duvadilan. In asemenea cazuri se recomanda repaus la pat. Parerea mea este sa-i ceri medicului o reteta aastfel incat sa ai la indemana medicamentele. Am trecut prin asa ceva si umbalm cu duvadilanul dupa mine. Cum simteam o usoara durere in zona abdominala, papam o pastila.
Nu uita: nu suntem la fel. Poti sa simti doar o usoara durere in partea de jos a abdomenului (intensitatea poate fi mai mare sau mai mica) poti simti cum se intareste burtica.... In general, orice senzatie de discomfort simtita in zona abdominala (partea inferioara) trebuie luata ca un semnal de alarma. Daca simti ca burtica te apasa pe vezica (o senzatie ca si cum ti-ar atarna burta prea jos), daca simti dureri in zona colului (ca si cum te-ar lovi bebe in zona aceea) acestea sunt semnale foarte serioase de alarama.

Ai grija de tine, nu face eforturi, lasa treburile casei pe seama altora (sot, mama, soacra, prietene.... da, prietene, ca de-aia le avem!), stai cat mai mult in pat, nu cara greutati, nu merge prea mult, nu sta prea mult in picioare. Statul pe scaun, la calculator este o pozitie nerecomandata in aceasta situatie.

Sanatate tie si lui bebe.

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Mie mi-a spus dr.Pop ca am colul de 2,5 cm si asta nu l-a speriat pe dr.meu(Puia)...Eu am 35 de saptamani!

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Ira, una e sa ai col scurt la 35 de saptamani (poate bebe se grabeste un pic.... doamne feri!) si alta sa ai colul scurt la 19 saptamani.
Chiar daca exista riscul unei nasteri premature la 35-36 saptamani, in acest stadiu nu se mai face serclaj. Se recomanda doar repaus la pat.

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Si eu am colul scurt intre 2 si 2,7 cm,greu de apreciat datorita faptului ca el e si pozitionat cu craniul in jos si apasa pe col;mi-a fos descoperit tot la 20 de saptamani ,am fost internata si doctorul m-a bagat pe tratament,m-a tinut sub supraveghere timp de 5 zile,colul este inchis si mi-a spus ca daca vreau imi face cerclaj dar ma sfatuieste sa raman pe tratament ca e mai bine si sa nu fac efort.Fac tratament cu nos-pa(3 pe zi) si duvadilan(2 pe zi-doza minima).Problema e ca duminica ma duc la control si daca mi se da in continuare duvadilanul nu stiu dac-l voi mai gasi.Inca din decembrie l-am gasit foarte greu si acum in ianuarie,dupa 5 ore de cautat l-am gasit la farmacia nr 1,unde mai avea doar 45 innafara de cele 60 de le-am luat eu de pe reteta.Multe farmaciste au zis ca nu se mai fabrica.Voi ce stiti?
iti doresc o sarcina usoara si cat mai putin efort fizic,iar daca lucrezi concediu medical...mie doctorul asa vroia sa-mi dea numai ca eu nu lucrez si nua fost nevoie.
Te pup!
Adina si Rares-Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alda spune:

Buna!
Multumesc tuturor fetelor pentru sfaturi, pana acum nu prea am avut dureri, burtica s-a intarit de cateva ori (2-3 ori in 2 saptamani), daca se ingroasa gluma, o sa merg la control mai devreme, sunt programata la inceputul lunii februarie, nu mai e mult pana atunci! Sper sa pot duce sarcina pana la capat fara mari probleme!

Multa sanatate si bbi fericiti!

alda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

buna fetelor!
Anisia ,eu am gasit zilele trecute duvadillan la farmacia de langa supermarketul nik-cotroceni.
Si eu am 24 saptamani si saptamana trecuta a trebuit sa-mi faca cerclaj pt ca in trei zile mi s-a scurtat colul la 1 cm- si asta fara dureri.
Nici eu nu faceam eforturi fizice dar stateam toata ziua pe scaun la calculator.Acum nu mai am voie decat sa stau in pat!
Va doresc sa nu aveti probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Buna fetelor!

Eu am luat Duvadilan toata sarcina(col scurt, contractii).Monica mi-a spus ca are ea niste Duvadilan de cind era insarcinata si urma sa ne intilnim sa mi-l dea.Dar surpriza!!!Nu am mai ajuns la intilnire fiindca mi s-au rupt membranele si am ajuns la spital(sapt 33).Dar asta este alta poveste...Asa ca am mai ramas si eu cu o cutie de Duvadilan(din rezervele proprii)care este in termenul de garantie(50-60 tablete)si care vi le pot da cadou.
Va pup
Diana

Mergi la inceput