Buna ziua,sotia mea este insarcinata in 20 saptamani,a facut testul
" caini si pisici " la inst. Cantacuzino si la rezultatul toxicologic
iau iesit urmatoarele rezultate:IGM negativ ( 0,750) si IGG pozitiv (0.523) ptr toxolasmoza.Mentionez ca a a auzut pisici acasa , acum nu le mai are.Intrebarea este cat este de grav si ce este de facut
daca IgM iesea pozitiv, atunci era grav, pentru ca acest lucru ar fi aratat o infectie recenta si ar fi trebuit tratata. IgG indica faptul ca sotia ta a fost infectata in trecut, avand prezenti anticorpii depistati de acest test 
Stati linistiti, este important ca IgM-ul sa fie negativ.
Leta 33+
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Risc pentru sarcina (avort spontan, malformatii fetale) exista doar daca infectia se produce in timpul sarcinii si doar pentru sarcina respectiva, nu si pentru urmatoarele. Faptul ca IgG este pozitiv dar IgM este negativ arata ca a trecut prin boala candva si nu mai exista nici un pericol pentru sarcina prezenta sau urmatoarele. Sotia ta poate sa se joace linistita cu pisicile (nu ca mine care am fugit de el toata sarcina ca am avut Ig G si IgM ambele negative
) Si mie imi plac pisicile, si a dracului parca si ele ma placeau pe mine atunci...
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 6 luni
Important este ca IGM sa fie negativ ceea ce inseamna ca nu exista in prezent infectia cu virusul toxoplasmei.
Faptul ca IGG este pozitiv este chiar mai bine pentru ca inseamna ca sotia a avut candva acest virus iar acum are imunitate in sarcina.
Acelasi rezultat l-am avut si eu si m-am intrebat de unde naiba l-am putut lua. Dar mi-am adus aminte ca am copilarit la curte in mare prietenie cu pisica si mai ales cainele.
Numai bine,
Lulu