Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Retete testate pentru cartea de bucate!!!

(3 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 12

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
OUA UMPLUTE CU PESTE

INGREDIENTE:
4 oua ,o cutie cu ton ,o lingurita cu mustar ,o lingura cu unt ,zeama de lamaie ,o ceapa mica ,boia de ardei ,castraveti acri ,sare ,piper

MOD DE PREPARARE

Ouale se pun la fiert. Ouale fierte tari se curata si se taie pe jumatate. Uleiul se scurge din conserva, iar pestele se amesteca bine cu ceapa tocata marunt, mustarul, boiaua, untul, zeama de lamaie si cu galbenusurile de la oua, pana cand devine totul o pasta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou.

SFAT
Se serveste cu castraveti acri.



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI
Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Chiftelute din dovlecel

Ingrediente

1 dovlecel (200g)
2 linguri cu varf de branza de vaci sau telemea sau cascaval
1 ou
3 linguri de faina
1/4 legatura de marar
1/4 legatura de patrunjel
sare, piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se dau prin masina de tocat/razatoarea mica/robot dovlecelul, branza, oul si verdeturile. Se amesteca cu faina. Compozitie are consistenta unei smantani mai groase. Se pun cu lingurita in uleiul incins sau se prajesc in tigaia de teflon fara ulei.


DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI
Mergi la inceput

anangel_lexi



9614 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui anangel_lexi Adauga semn de carte la raspuns Trimite anangel_lexi un Mesaj Privat  Reply with Quote
Bors-Flacau

Ingrediente
1 dovlecel mare taiat cubulete
2-3 cartofi medii taiati cubulete
500 g fasole verde
3-4 rosii mici taiate felii
1 l bors
1 leg leustean
sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se pune oala in care vreti sa faceti borsul plina pe 3/4 cu apa pe foc. Cand fierbe, se adauga legumele. Separat se pune borsul la fiert. Cand legumele sunt fierte, se adauga borsul fiert si apoi leusteanul tocat marunt. Se mai fierbe vreo 15 min dupa care se adauga sarea si piperul dupa gust. Se lasa la racit.

Mod de servire
Se serveste rece. Este delicios daca il serviti alaturi cu ceapa rosie.

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ardei capia în otet

Ingrediente:
2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apă, 250 g zahăr sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunză de telină, 100 g hrean sau trei lingurite sămantă de mustar.

Mod de preparare:
Ardeii bine spălati se taie în jumătăti, pe lungime, se curătă de cotoare si seminte, apoi se cantăresc. Într-o cratită de 3 l, se pun otetul, apa si toate ingredientele, afară de hrean, si se acoperă cu capac. Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, cati incap, ca să intre bine în lichid, apoi se acoperă si se lasă să fiarbă 2-3 clocote. După aceea, se scot cu spumieră si se pun intr-o cratită, acoperiti, continuandu-se la fel pană cand se termină toată cantitatea. Se asează apoi în trei borcane de cîte 1 l fiecare sau într-un borcan de 3 l. După ce ardeii s-au asezat pană la jumătatea borcanului, se toarnă circa 1/2 din lichid, ca să intre bine printre felii; se completează cu ceilalti ardei si, la urmă, se toarnă tot lichidul, presărandu-l cu cate două felii de hrean, ca lichidul sa iasă deasupra. Borcanele se leagă cu celofan dublu si se asează în cămară. Ardeii nu vor fermenta, chiar dacă se lasă mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia să fie acoperite.

DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Editat de - Doris-Alina on 19/08/2005 08:20:28
Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Zacusca cu dovlecel

Ingrediente:
7 kg gogosari, 2 kg vinete, 1 kg ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr bulion


Preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.

Mentiuni:
Iarna, se poate servi la tartine.


DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI
Mergi la inceput

T_Ioana



2918 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite T_Ioana un Mesaj Privat  Reply with Quote
PASTE CU PIEPT DE PUI SI USTUROI


Ingrediente:
-un piept de pui
-cateva ciuperci (preferabil ciuperci proaspete, champignoni, daca nu, merge si cu cele din conserva)
-o ceapa mica
-praf de usturoi
-oregano uscat
-patrunjel uscat
-sare
-ulei (preferabil de masline)
-parmezan/cascaval ras
-paste "penne" (aproximati cantitatea in functie de cate persoane vor manca si de cat de mult mananca persoanele repective)
Cantitatile de mai sus sunt pentru aprox. 3 portii (4 portii mai mici)

Mod de preparare:
Se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa(aveti grija sa nu fie prea prajita), se adauga pieptul de pui taiat bucatele (eu il tai in bucatele de aprox. 1 cm) si se caleste putin pana se albeste dupa care se adauga ciupercile taiate felii subtiri si se calesc impreuna. Daca ciupercile nu lasa suficienta apa se mai adauga putina apa calduta, sare, oregano (in functie de cat vrea fiecare)si se lasa la foc mic pana sunt fierte carnea si ciupercile.Se pune praf de usturoi dupa gust - nu exagerat.
Separat se fierb pastele cu sare, se storc si se clatesc si cand compozitia este fiarta se adauga pastele(aveti grija sa preparati compozitia intr-o cratita mai incapatoare). Se amesteca bine de tot pastele cu restul ingredientelor si se pune parmezanul ras pe deasupra si se da la cuptor 5 minute (in cuptorul incalzit in prealabil) sa se incalzeasca pastele si sa se topasca parmezanul (sau cascavalul).
Preparatul se serveste cald, presarat cu patrunjel uscat pe deasupra.



Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Menuet cu ardei

Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde), 400g ciuperci taiate, 200g ficat de pui, 100g unt, 250g porumb fiert, 200g brânza vaci, 50g smântâna, 3 catei de usturoi, un vârf de cutit chimen, un vârf de cutit curry, un vârf de cutit busuioc, sare, piper

Timp preparare: 2 portii - 35 minute

Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie în jumatati sub forma unor barcute, apoi se umplu pe rând cu urmatoarele amestecuri:
1. Ficatul de pui se spala si se caleste în unt. Când este gata prajit, se amesteca cu blenderul sau se da prin masina de tocat, obtinându-se astfel o crema uniforma. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca apoi cu 125g ciuperci. Se aranjeaza cu lingura în doua dintre barcutele de ardei.
2. Brânza de vaci se amesteca cu smântâna, cu usturoiul tocat marunt, cu chimenul si cu busuiocul. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu cu ea alte doua dintre jumatatile de ardei.
3. Ultimele doua jumatati se umplu cu boabe de porumb amestecate cu ciupercile ramase, cu o nuca de unt, cu curry, cu sare si piper.



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI
Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dovlecei gratinati

Pregătire: 15 minute
Coacere: 20 de minute

Ai nevoie de: 3 dovlecei, 2 cepe, 2-3 cătei de usturoi, 100 g sunca afumata, 200 g smantana, 2 oua, 100 g cascaval, sare, piper.

Cum procedezi: Cureti dovleceii, ii tai cubulete si ii fierbi in apa sarata 5 minute. Ii lasi sa se scurga foarte bine si ii asezi intr-un vas termorezistent sau o cratita. Cureti ceapa si usturoiul, le toci, tai mărunt si sunca, le calesti impreuna si le adaugi peste dovlecei potrivind de sare si piper. Bati ouale cu smantana si cascavalul ras, torni amestecul peste dovlecei si sunca si dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute. E bun si cald, si rece!



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Portofoliu INES

POZE CU NOI
Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Galuste din cartofi si gris cu visine

Pregătire: 20 de minute
Fierbere: 20 de minute

Ai nevoie de: 1 si 1/2 kg cartofi, 350 g făină, 2 ouă, 3 linguri gris, 150 g unt sau margarină, 400 g visine fără sâmburi, 2 linguri zahăr pudră, sare, 3-4 linguri pesmet.

Cum procedezi: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, îi cureți cât sunt calzi si îi dai prin mașina de tocat. Amesteci apoi pasta de cartofi cu făina, ouăle, grisul si 100 g unt si frământi până obtii un aluat. Pe o plansetă presărată cu făină, formezi un sul gros din care tai felii subtiri. În mijlocul fiecărei felii pui 2-3 visine fără sâmburi si formezi găluste. După ce le-ai făcut pe toate, le pui cu o spumieră în apă sărată clocotită si le fierbi, la foc mic, 5-8 minute. Le lasi apoi într-o strecurătoare să se scurgă. Între timp, rumenesti pesmetul în untul rămas si apoi tăvălesti gălustele prin acesta. În functie de gust, le presari (sau nu) cu zahăr pudră.

Sfat!

Ca umplutură poti folosi si fructe de pădure sau struguri negri.






DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Portofoliu INES

POZE CU NOI
Mergi la inceput

Doris-Alina



6262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Doris-Alina  Trimite mesaj yahoo luiDoris-Alina Adauga semn de carte la raspuns Trimite Doris-Alina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Chiftelute de pui în sos de ardei

Pregătire: 30 de minute
Fierbere: 45 de minute

Pentru chiftelute ai nevoie de: 500 g carne de pui, 2 cepe, 1 felie de pâine, 1 ou, sare, 2 linguri ulei, 2 linguri făină, 200 g orez, 1 legătură pătrunjel verde.

Pentru sos ai nevoie de: 1 ardei gras rosu, 1 lingurită bulion, 1 si 1/2 linguri ulei, 2 cepe, 450 ml apă, sare.

Cum procedezi pentru chiftelute: Treci carnea prin masina de tocat impreună cu o ceapă curătată, apoi adaugi pâinea înmuiată în apă si presată bine, oul si sare după gust. Omogenizezi compozitia, apoi formezi chiftelute pe care le treci prin făină, le asezi într-o tavă unsă cu unt sau cu margarină si le dai la cuptor pentru 20 de minute.

Pregătesti apoi sosul: cureti ceapa si ardeiul, le tai mărunt si le înăbusi în ulei cu putină apă, dar ai grijă să amesteci din când în când. Adaugi bulionul, apa caldă, putină sare si lasi sosul să fiarbă pe foc mic 15-20 de minute. Când e gata, îl răstorni peste chiftelutele rumenite. Cureti ceapa rămasă de la chiftelute, o tai mărunt si o înăbusi în putin ulei cu apă. Adaugi orezul spălat, le înăbusi împreună, torni 4 căni de apă si lasi orezul să fiarbă pe foc mic 20-25 de minute. Când e gata adaugi pătrunjelul verde tăiat fin. Asezi orezul fiert pe un platou, iar în mijloc pui chiftelute cu sosul de ardei.



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Portofoliu INES

POZE CU NOI
Mergi la inceput
Pag. din 12 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com