Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Aici se vor posta doar retetele (complete, corecte - dupa modelul din carte), fara replici sau comentarii din partea membrilor. Comentariile vor fi sterse fara nici un fel de avertisment.
Cine are intrebari sau vrea mai multe informatii despre reteta respectiva le va posta la un topic existent deja sau va deschide unul nou.
Orice intrebari sau nelamuriri se vor rezolva aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37772
Spor la treaba!
Raspunsuri
adriana_mihnea spune:
Prajitura Brath - postata
Timp de preparare: 2~3h
Complexitate: 1-2
Ingrediente
Blatul : 6 oua
140 g zahar
140 g nuci macinate
1 lingura si jumatate de faina
1 praf de copt
Crema :250 g unt,2 galbenusuri
200 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat(sau un virf de vanilina)
7 linguri cafea concentrata(ness)rece
150 g nuci prajite si taiate(nu macinate)
Glazura: 200 g zahar pudra
2-3 linguri cacao
3 linguri margarina
3 linguri apa
zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Mod de preparare
Blat:
Se bat galbenusurile cu zaharul pina cind cresc si se albesc,se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema:
Untul se freaca cu zaharul ,se adauga 2 galbenusuri,vanilia,nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).Crema se amesteca pina devine spumoasa si se dauga nucile.Se intinde peste blatul racit.
Glazura:
Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita)Se lasa sa dea un clocot ,apoi se ia de pe foc,se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste si se intinde peste crema.
Mod de servire
Se taie in patrate sau romburi.
Reteta scrisa de palmyrah2002
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19970
Este bine asa?
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
roxanaz spune:
FRIPTURA DE VITA CU SOS DE CEAPA - postata
TIMP DE PREPARARE: 90'
COMPLEXITATE: 1
INGREDIENTE:
aproximativ 1,5 kg antricot de vita, 2 cepe mari, de preferinta rosii, ulei, un pahar de vin alb, mirodenii, sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Cepele se taie pestisori foarte fin. Se aseaza in tava de cuptor potrivita pentru marimea bucatii de carne formind un pat. Deasupra se aseaza bucata de carne, se presara cu sare, piper si mirodenii, se unge cu ulei si deasupra se toarna paharul de vin alb. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins pentru 45 de minute. Dupa ce timpul s-a scurs se intoarce carnea pe partea cealalta, se acopera din nou cu folia si se mai lasa la cuptor inca 30 de minute. Se scoate din cuptor, se feliaza in felii groase de 1,5 cm, se pun la loc in tava sau in vas Jena in care se poate servi. Sosul se pune in blender si se omogenizeaza, apoi se toarna peste feliile de carne si se mai dau 15 minute in cuptor pentru a se rumeni.
MOD DE SERVIRE
Se serveste cu piure de cartofi sau cartofi natur.
adriana_mihnea spune:
Prajitura Mady - postata
Timp de preparare: 2~3h
Complexitate: 1-2
Ingrediente
Blatul:
1 pachet unt
200 gr zahar
200 gr nuci macinate
1 lgta praf de copt
140 gr faina
6 albusuri spuma
Crema 1:
Intre timp: se freaca 6 galbenusuri cu 200 gr zahar pana devine crema.
Cand prajitura este aproape gata (se prinde crusta), se scoate si se intinde deasupra crema de galbenusuri. Se coace in continuare pana se usuca.
Crema 2:
2 oua
8 lg zahar
2 lg ness sau cacao
1 pachet de unt (sau 1 cub Rama)
Mod de preparare
Blat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga nucile macinate, praful de copt stins si faina treptat. La sfarsit se adauga albusurile pale-pale. Se unge o tava si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit.
Crema 2:
Se fac la bain marie pana se ingroasa, iar cand s-a racit se pune untul care ar trebui frecat inainte pentru a iesi apa din el.
Se poate adauga si nuca.
Daca doriti, puteti rade si ciocolata peste crema 2.
Mod de servire
Se taie in patrate sau romburi.
Reteta scrisa de adriana_mihnea
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34809&whichpage=2
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
roxanaz spune:
Prajitura cu mere si scortisoara - postata
Timp de preparare: ~ 60 minute
Complexitate: 1-2
Ingrediente:
o cana faina, 2 lingurite praf de copt, 250g zahar, un pachet unt, 4 lingurite scortisoara macinata, un plic zahar vanilat, 4 linguri de lapte, 4 oua, 2 mere mari sau 3-4 mici.
Preparare:
Se incinge cuptorul la 170 grade Celsius. Faina se amesteca cu praful de copt. 200g unt se taie bucatele si se bat cu 200g zahar pina se omogenizeaza bine. se adauga alternativ cite un ou, faina si laptele (un ou, faina, o lingura de lapte, batind cu mixerul pina se omogenizeaza). Rezulta un aluat moale. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tarta cu diametrul de 26cm. Se toarna aluatul inauntru. Merele se spala si se taie felii, se elimina miezul si semintele. Feliile se aseaza deasupra aluatului in cercuri concentrice. Se amesteca restul de zahar (50g) si zaharul vanilat u scortisoara. 25g unt se taie bucatele mici si se aseaza deasupra prajiturii, apoi se presara jumatate din amestecul de zahar si scortisoara. Se la cuptorul incins pentru 40 de minute. Se controleaza daca prajitura e coapta (cu scobitoarea). Se presara deasupra restul de zahar cu scortisora si ultimele 25 g unt taiate bucatele mici, se da la cuptor pentru inca 5 -10 minute.
Se raceste in forma si se taie felii.
adimercedes spune:
TIRAMISU
Ingrediente:
- 500g de piscoturi intregi
- 6 lingurite de cafea ness granule
- 1 cana de apa calduta
- 1/2 cana de lichior de cafea sau esenta de rom
- 4 oua, separate
- 2x250g branza crema Philadelphia
- 1/2 cana de smantana cremoasa, putin sarata (poate fi de casa) sau frisca nebatuta
- 1/2 cana de zahar pudra
Metoda:
1. Intr-o farfurie adanca se combina cafeaua, apa si lichiorul.
2. Intr-un bol se bat ouale cu mixerul, pana se intaresc. Separat, se bate crema Philadelphia vreo 2 minute sau pana e moale si cremoasa. Se adauga galbenusurile, smantana si zaharul si se continua amestecarea pana se incorporeaza. Se toarna albusurile usor prin crema obtinuta.
3. Se inmoaie usor, pe rand, jumatate din piscoturi, unul o data, pe ambele parti in mixtura de cafea si se pun intr-o tava de 25x30 cm. (Piscoturile sa se imbibe cu cafea pe ambele parti, insa sa nu se inmoaie si sa se rupa.) (Daca vi se termina mixtura de cafea, mai faceti inca o tura, in functie de cate piscoturi mai aveti de inmuiat.) Se intinde peste ele jumatate din crema de branza. Se repeta cu piscoturile ramase terminand cu crema de branza. Se obtine asa: 1 strat de piscoturi, un strat de branza, un strat de piscoturi, un strat de branza. Se da la rece (camara sau frigider).
Se serveste pe farfurii de desert. Inainte de a se servi se pudreaza cu cocoa sau ciocolata rasa.
Pofta buna!!!
"Where there's a will, there's a way!!!"
gabreluta spune:
FRIPTURA DE PUI CU SOS DE CIUPERCI
Ingrediente pentru 4 portii
4 pulpe de pui
500g ciuperci
ulei
1 lingurita mustar
1 legatura marar
1 ceapa
4 cartofi
200 ml samantana
50 ml vin alb
sare, piper alb.
Preparare:
Pulpele de pui se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se prajesc in ulei. Separat se fierb cartofii in apa cu sare. Pulpele se scot din tigaie, se asaza intr-o tava si se pun la cuptor pentru ase patrunde si ase pastra calde. In uleiul ramas se calesc ciupercile taiate felii si ceapa maruntita. Se toarna smantana subtiata cu putina apa, mustarul si vinul alb. se amesteca bine cu marar tocat fin. Pe platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii fierti si deasupra sosul de ciuperci.
POFTA BUNA
lz_cecilia spune:
PRAJITURA FANTA
Blatul:
- 7 oua
-100 ml.ulei
-7 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-2 linguri de cacao
-1 praf de copt stins
Se freaca galbenusurile cu uleiul care se adauga treptat ca la maioneza, se adauga cacao, praf de copt. Cele 7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Se amesteca toate, iar la sfarsit se adauga 6 linguri de faina. Se pune in tava unsa si tapetata.
Crema1:
1/2 kg branza dulce de vaca se freaca foarte bine cu 200gr. margarina(Rama), zahar dupa gust. Cand e gata se pune coaja razuita de la o lamaie.
Peste blatul racit se pune crema de mai sus.
Crema2:
-1/2 litru suc Fanta de portocale se pune la fiert cu 2 budinci de vanilie si 3 linguri de zahar(se face exact ca o budinca). Cand e gata se ia de pe foc si asa fierbinte se pune peste crema1 de branza.
Pofta buna!!!
mieke spune:
Adriana ,prajitura sau checul acela cu visine arata nemaipomenit.Trimite-mi si mie reteta te rog.Si tortul diplomat arata bine,eu am o reteta de tort diplomat cu brinza de vaci dar nu prea ma dau in vint dupa ea.Mersi anticipat
axa_io spune:
TORTIGLIONI CU VERDETURI
Ingrediente ptr. 3 – 4 persoane
350 g de tortiglioni
30 g mazare congelata
20 g porumb fiert (si cel in cutie e f. bun)
100 g bacon afumat
30 g unt
1 ceapa
2 linguri de ulei (pref. de masline)
sare, piper, patrunjel
Taiati fin ceapa, lasati.o sa se inabuseasca in unt si dupa aceea bagati mazarea. Dupa 20 de minute, bagati porumbul fiert. Pune.ti sare, piper. Taiati in cubulete baconul, prajiti.l in 2 linguri de ulei si adaugati tot in sos.
Fierbeti pasta in apa sarata si nu o clatiti cu apa rece, cind e gata, scurge.ti pasta de apa si adaugati sucul, pe foc mestecati tot punind patrunjel. Serviti fierbinte.
axa_io spune:
Am o intrebare, pot posta retete italienesti? Toate probate de mine binenteles sau chiar si inventate. Am citeva si ptr copii mici, 0-3 ani, vazind ca am un bb mic, le pot pune? Daca da, imi spune.ti unde? Multumesc frumos. Ioana.