Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Doris-Alina spune:
OUA UMPLUTE CU PESTE
INGREDIENTE:
4 oua ,o cutie cu ton ,o lingurita cu mustar ,o lingura cu unt ,zeama de lamaie ,o ceapa mica ,boia de ardei ,castraveti acri ,sare ,piper
MOD DE PREPARARE
Ouale se pun la fiert. Ouale fierte tari se curata si se taie pe jumatate. Uleiul se scurge din conserva, iar pestele se amesteca bine cu ceapa tocata marunt, mustarul, boiaua, untul, zeama de lamaie si cu galbenusurile de la oua, pana cand devine totul o pasta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou.
SFAT
Se serveste cu castraveti acri.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Chiftelute din dovlecel
Ingrediente
1 dovlecel (200g)
2 linguri cu varf de branza de vaci sau telemea sau cascaval
1 ou
3 linguri de faina
1/4 legatura de marar
1/4 legatura de patrunjel
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se dau prin masina de tocat/razatoarea mica/robot dovlecelul, branza, oul si verdeturile. Se amesteca cu faina. Compozitie are consistenta unei smantani mai groase. Se pun cu lingurita in uleiul incins sau se prajesc in tigaia de teflon fara ulei.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
anangel_lexi spune:
Bors-Flacau
Ingrediente
1 dovlecel mare taiat cubulete
2-3 cartofi medii taiati cubulete
500 g fasole verde
3-4 rosii mici taiate felii
1 l bors
1 leg leustean
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Se pune oala in care vreti sa faceti borsul plina pe 3/4 cu apa pe foc. Cand fierbe, se adauga legumele. Separat se pune borsul la fiert. Cand legumele sunt fierte, se adauga borsul fiert si apoi leusteanul tocat marunt. Se mai fierbe vreo 15 min dupa care se adauga sarea si piperul dupa gust. Se lasa la racit.
Mod de servire
Se serveste rece. Este delicios daca il serviti alaturi cu ceapa rosie.
I wish I were an angel...
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
Doris-Alina spune:
Ardei capia în otet
Ingrediente:
2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apă, 250 g zahăr sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunză de telină, 100 g hrean sau trei lingurite sămantă de mustar.
Mod de preparare:
Ardeii bine spălati se taie în jumătăti, pe lungime, se curătă de cotoare si seminte, apoi se cantăresc. Într-o cratită de 3 l, se pun otetul, apa si toate ingredientele, afară de hrean, si se acoperă cu capac. Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, cati incap, ca să intre bine în lichid, apoi se acoperă si se lasă să fiarbă 2-3 clocote. După aceea, se scot cu spumieră si se pun intr-o cratită, acoperiti, continuandu-se la fel pană cand se termină toată cantitatea. Se asează apoi în trei borcane de cîte 1 l fiecare sau într-un borcan de 3 l. După ce ardeii s-au asezat pană la jumătatea borcanului, se toarnă circa 1/2 din lichid, ca să intre bine printre felii; se completează cu ceilalti ardei si, la urmă, se toarnă tot lichidul, presărandu-l cu cate două felii de hrean, ca lichidul sa iasă deasupra. Borcanele se leagă cu celofan dublu si se asează în cămară. Ardeii nu vor fermenta, chiar dacă se lasă mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia să fie acoperite.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Zacusca cu dovlecel
Ingrediente:
7 kg gogosari, 2 kg vinete, 1 kg ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr bulion
Preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.
Mentiuni:
Iarna, se poate servi la tartine.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
T_Ioana spune:
PASTE CU PIEPT DE PUI SI USTUROI
Ingrediente:
-un piept de pui
-cateva ciuperci (preferabil ciuperci proaspete, champignoni, daca nu, merge si cu cele din conserva)
-o ceapa mica
-praf de usturoi
-oregano uscat
-patrunjel uscat
-sare
-ulei (preferabil de masline)
-parmezan/cascaval ras
-paste "penne" (aproximati cantitatea in functie de cate persoane vor manca si de cat de mult mananca persoanele repective)
Cantitatile de mai sus sunt pentru aprox. 3 portii (4 portii mai mici)
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa(aveti grija sa nu fie prea prajita), se adauga pieptul de pui taiat bucatele (eu il tai in bucatele de aprox. 1 cm) si se caleste putin pana se albeste dupa care se adauga ciupercile taiate felii subtiri si se calesc impreuna. Daca ciupercile nu lasa suficienta apa se mai adauga putina apa calduta, sare, oregano (in functie de cat vrea fiecare)si se lasa la foc mic pana sunt fierte carnea si ciupercile.Se pune praf de usturoi dupa gust - nu exagerat.
Separat se fierb pastele cu sare, se storc si se clatesc si cand compozitia este fiarta se adauga pastele(aveti grija sa preparati compozitia intr-o cratita mai incapatoare). Se amesteca bine de tot pastele cu restul ingredientelor si se pune parmezanul ras pe deasupra si se da la cuptor 5 minute (in cuptorul incalzit in prealabil) sa se incalzeasca pastele si sa se topasca parmezanul (sau cascavalul).
Preparatul se serveste cald, presarat cu patrunjel uscat pe deasupra.
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Doris-Alina spune:
Menuet cu ardei
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde), 400g ciuperci taiate, 200g ficat de pui, 100g unt, 250g porumb fiert, 200g brânza vaci, 50g smântâna, 3 catei de usturoi, un vârf de cutit chimen, un vârf de cutit curry, un vârf de cutit busuioc, sare, piper
Timp preparare: 2 portii - 35 minute
Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie în jumatati sub forma unor barcute, apoi se umplu pe rând cu urmatoarele amestecuri:
1. Ficatul de pui se spala si se caleste în unt. Când este gata prajit, se amesteca cu blenderul sau se da prin masina de tocat, obtinându-se astfel o crema uniforma. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca apoi cu 125g ciuperci. Se aranjeaza cu lingura în doua dintre barcutele de ardei.
2. Brânza de vaci se amesteca cu smântâna, cu usturoiul tocat marunt, cu chimenul si cu busuiocul. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu cu ea alte doua dintre jumatatile de ardei.
3. Ultimele doua jumatati se umplu cu boabe de porumb amestecate cu ciupercile ramase, cu o nuca de unt, cu curry, cu sare si piper.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Dovlecei gratinati
Pregătire: 15 minute
Coacere: 20 de minute
Ai nevoie de: 3 dovlecei, 2 cepe, 2-3 cătei de usturoi, 100 g sunca afumata, 200 g smantana, 2 oua, 100 g cascaval, sare, piper.
Cum procedezi: Cureti dovleceii, ii tai cubulete si ii fierbi in apa sarata 5 minute. Ii lasi sa se scurga foarte bine si ii asezi intr-un vas termorezistent sau o cratita. Cureti ceapa si usturoiul, le toci, tai mărunt si sunca, le calesti impreuna si le adaugi peste dovlecei potrivind de sare si piper. Bati ouale cu smantana si cascavalul ras, torni amestecul peste dovlecei si sunca si dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute. E bun si cald, si rece!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Galuste din cartofi si gris cu visine
Pregătire: 20 de minute
Fierbere: 20 de minute
Ai nevoie de: 1 si 1/2 kg cartofi, 350 g făină, 2 ouă, 3 linguri gris, 150 g unt sau margarină, 400 g visine fără sâmburi, 2 linguri zahăr pudră, sare, 3-4 linguri pesmet.
Cum procedezi: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, îi cureți cât sunt calzi si îi dai prin mașina de tocat. Amesteci apoi pasta de cartofi cu făina, ouăle, grisul si 100 g unt si frământi până obtii un aluat. Pe o plansetă presărată cu făină, formezi un sul gros din care tai felii subtiri. În mijlocul fiecărei felii pui 2-3 visine fără sâmburi si formezi găluste. După ce le-ai făcut pe toate, le pui cu o spumieră în apă sărată clocotită si le fierbi, la foc mic, 5-8 minute. Le lasi apoi într-o strecurătoare să se scurgă. Între timp, rumenesti pesmetul în untul rămas si apoi tăvălesti gălustele prin acesta. În functie de gust, le presari (sau nu) cu zahăr pudră.
Sfat!
Ca umplutură poti folosi si fructe de pădure sau struguri negri.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Chiftelute de pui în sos de ardei
Pregătire: 30 de minute
Fierbere: 45 de minute
Pentru chiftelute ai nevoie de: 500 g carne de pui, 2 cepe, 1 felie de pâine, 1 ou, sare, 2 linguri ulei, 2 linguri făină, 200 g orez, 1 legătură pătrunjel verde.
Pentru sos ai nevoie de: 1 ardei gras rosu, 1 lingurită bulion, 1 si 1/2 linguri ulei, 2 cepe, 450 ml apă, sare.
Cum procedezi pentru chiftelute: Treci carnea prin masina de tocat impreună cu o ceapă curătată, apoi adaugi pâinea înmuiată în apă si presată bine, oul si sare după gust. Omogenizezi compozitia, apoi formezi chiftelute pe care le treci prin făină, le asezi într-o tavă unsă cu unt sau cu margarină si le dai la cuptor pentru 20 de minute.
Pregătesti apoi sosul: cureti ceapa si ardeiul, le tai mărunt si le înăbusi în ulei cu putină apă, dar ai grijă să amesteci din când în când. Adaugi bulionul, apa caldă, putină sare si lasi sosul să fiarbă pe foc mic 15-20 de minute. Când e gata, îl răstorni peste chiftelutele rumenite. Cureti ceapa rămasă de la chiftelute, o tai mărunt si o înăbusi în putin ulei cu apă. Adaugi orezul spălat, le înăbusi împreună, torni 4 căni de apă si lasi orezul să fiarbă pe foc mic 20-25 de minute. Când e gata adaugi pătrunjelul verde tăiat fin. Asezi orezul fiert pe un platou, iar în mijloc pui chiftelute cu sosul de ardei.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI