Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Raspunsuri - Pagina 11
silvi_2005 spune:
Paste cu legume
Avem nevoie de : o mana de paste , Penne Rigata de la Barilla am pus eu , o jumatate de morcov mare, o jumatate de dovlecel tzuchinni, 2-3 ciuperci ( eu am pus aromate chinezesti rehidratate daca nu gasiti in Romania puneti pleurotus sau hribi, galbiori orice dar mai aromate ca si champinioanele ) , o lingura ulei de masline, un varf de cutit de ghimbir , putina sare, piper, putin busuioc la sfarsit ( daca va place) .
Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam 5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3 minute. In 7 maxim 9 minute legumele sunt suficient de facute si raman al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza putin gatitul. Cand sunt gata legumele adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc.
Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia. Pofta buna !
silvi_2005 spune:
Somon cu sos de sofran si orez
Avem nevoie pentru 2 portii de 4 bucati de file de somon, o ceapa mica, o lamaie, 400 ml supa , 75 ml smantana, 1 lingura amidon, sofran, sare, ulei de masline .
Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin.
Dupa ce a clocotit putin condimentam cu sare si piper si adaugam smantana si sofranul. Mai lasam sa clocoteasca putin si adaugam amidonul, daca este din cel simplu trebuie dizolvat cu apa, eu am pus maizena de la knorr care se pune direct si nu mai trebuie dizolvat, il recomand cu caldura.
Separat prajim in putin ulei somonul condimentat dupa preferinte, eu il fac cu sare, piper proaspat macinat, un amestec de condimente pentru peste, care are si ceva acrisor in el si nu mai trebuie sa pun lamaie. Se intoarce la aproximativ un minut si nu se lasa sa fie facut de tot pentru ca mai sta si la cuptor . Dupa ce il prajim il asezam cu grija intr-un vas termorezistent.
Turnam peste sosul facut si eu am mai pus in plus cateva boabe de piper colorate.
Se pune in cuptorul preincalzit la 250 de grade si se lasa 10 minute. Eu l-am servit de data asat cu garnitura de amestec de trei feluri de orez. Reteta spunea sa se puna lamaie peste el, eu pentru ca am folosit acel condiment de peste acrisor nu am mai pus.
silvi_2005 spune:
Piept de sos curry si legume
Pentru trei portii am folosit 300 grame de piept de pui, 2 fire ce ceapa verde o jumatate de ardei mare verde, un morcov mare , 2 linguri ulei de masline , sare, piper .
Am mai folosit o pungulita de 125 de grame de orez pe care l-am fiert separat si un borcanel de 250 ml de sos curry.
Preparare: Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le lasam sa se faca la foc mic acoperite cu un capac, pret de 8-10 minute cat sa nu fie prea moi legumele.
Dupa aceea adaugam sosul de curry si mai condimentam daca este cazul, este bine sa nu punem foarte multe condimente la inceput pentru ca sosul de curry este condimentat si el. Se serveste impreuna cu orez fiert, este o mancare aromata si delicioasa, o puteti de asemenea prepara si cu alt fel de legume si cu carne de vitel sau porc.
andru_mami spune:
Prajituta Fanta
6 oua (separate)
100 ml ulei(sau unt topit)
1 praf copt
6 linguri de zahar
2 linguri cacao
4 linguri faina
galbenusurile se bat cu zaharul
se adauga faina,cacao si praf de copt,uleiul si albusurile spuma
se pun la copt intr-o tava
acesta este blatul
Crema
250 gr branza de vaci(eu am pus si mai multa ca sa fie mai gros stratul de crema de branza)
1 pachet unt
150 g zahar
se freaca untul cu zaharul,cand devine spuma se adauga si branza(sanu fie zemoasa)
se pune peste blatul racit si ambele se mai dau la rece...
Glazura
1 l fanta (de portocale e cel mai bun)
2 plicuri de budinca de vanilie
4 linguri de zagar
se pregateste budinca ca in instructiuni .sigur,folosind fanta in loc de lapte
dupa ce se mai raceste putin se adauga aceasta glazura peste crema de branza...
se lasa sa se raceasca si se taie rece...
pofta buna!
POZE
Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR
cu fluturasul Andrei (23.08.2007)
IuliaCiornei spune:
am vazut printre mesaje retete cu sofran. am cautat in magazine acest condimente si nu reusesc sa-l gasesc. imi puteti spune de unde il cumparati voi? multumesc
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
VIOIKA76 spune:
SUFLE DE BROCCOLI
450g broccoli proaspat sau congelat
200g cascaval ras
3 oua
100g smantana
1 lingura margarina/unt
1 lingura faina
100ml lapte
1 lingurita rasa de vegeta
un praf de piper
In apa fierbinte si usor sarata punem broccoli la fiert pentru 10 minute.Intre timp facem un sos alb:topim untul/margarina ,adaugam 1 lingura faina,apoi stingem cu lapte si presaram vegeta si piper.Scurgem buchetelele de broccoli fiert si le amestecam cu sosul alb.Bati albusurile spuma,pui pe rand galbenusurile si adaugi totul in compozitia racita de broccoli,impreuna cu cascavalul ras si smantana.Ungi un vas yena cu unt/margarina,il tapetezi cu pesmet si dai sufleul la copt la foc moderat pentru 25 minute.Dupa ce sa copt, il tai romburi si il decorezi cu putin ketchup.
adeze spune:
Daca incercati reteta asta, pregatiti-va pentru cea mai buna crema de usturoi posibila!
Este o pasta de usturoi specific libaneza (Toum) pe care o puteti folosi cam la orice.. este delicioasa pt fripturi, legume.. excelenta chiar si pt shaorma facuta in casa:D
Ingrediente:
1 kg de usturoi
1/4 litri de ulei
2 lingurite suc de lamaie sau 1 lingurita acid citric
sare
pentru variatie, eu cateodata mai pun si o lingurita de usturoi pudra
preparare:
Curatati usturoiul si ferbeti-l in apa fiarta timp de 5 minute. Scoateti usturoiul din apa si apoi mixati-l in piureu (preferabil cu un blender).
Adaugati uleiul, sucul de lamaie sau acidul citric si sarati putin si amestecati bine tot.
Nota bene: ca sa aveti o crema de usturoi nu foarte agresiva la gust, fierbeti usturoiul putin mai mult timp, cel putin 10 minute.
Sursa: [url=http://retete-dietetice.net]retete[/url] dietetice