Bebelusi de iulie-august 2004 (22)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mda, o sa mai insist cu morcovul in viitor, trec la mar maine. Banana o mai aman, n-are nici 5 luni copilu, nu risc.

Citesc acum in cartea lui Montigniac si zice ca sucurile de fructe nu sunt chiar ok, ca provoaca aciditate pt ca au fost separate de coaja deci mare aport de vitamine nu exista, vitaminelee fiind distruse de aciditatea ce o declanseaza in stomac. Nu stiu ce sa cred....pulpa ar fi mai sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lia, nu te supara pe mine, dar nu cred ca e cazul sa te ghidezi in alimentatia copilului dupa regulile Montignac. iar asta cu faptul ca nu mai au vitamine ca sunt despartite de coaja e cam timpenie....acumularea de nutrienti se face la 80% dintre fructe in pulpa, nu in coaja - plus ca nu exista vreo legatura intre aciditate si lipsa de vitamine sau lipsa cojii. aciditate provoaca majoritatea fructelor, dar asta nu e un impediment decit in anumite cazuri. asa ca lasa-l pe Montignac ptr curele de slabire si tu ia alte carti de "documentare".
PS: uleiul sau alte grasimi ca cele din produsele lactate (NEdegresate) sunt utile ptr ca la virsta asta copilul are nevoie de colesterol, mielinizeaza axonul neuronal.

Mergi la inceput

Roxa, cum sa ma supar? doar ne sfatuim....

Cat despre ulei, stiu ca se pune jumate de lingurita de ulei de masline sau ulei de floare presat la rece in supica la final, insa despre lactate....la vasrta asta ce lactate papa bebelusii nosdtii in afara de laptele de mama sau laptele praf??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu era vorba de virsta asta strict - ci de ce ziceam acum citeva zile cu privire la lactatele degresate. iar uleiul ala se pune intr-adevar. (hehe, ii mai si da un pic de gust la zeama aia chioara...)

Mergi la inceput

dar de la ce varsta este indicat sa se dea lactate nedegresate, iaurt natural, ca m-au ametit astia cu reclamele la "Danonino, ca sa cresti mare", sau Danone cel cremos cu unchiul Geo....si de la ce varsta este absolut necesar aportul de grasimi pt mielinizarea axonilor atunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Mie imi zise asistenta sa nu pun uleiul in apa in care fierb ci in piure direct. Poate unde eu nu ii dau sa bea zama, numa cat amestec cu legumele storcoflite...

Mergi la inceput

eu am ciit ca la final, dupa ce se opreste supa din fiert si se pasireaza ce alegi acolo, se adauga uleiu

Mergi la inceput

CE ZICETI?

Pireu cucurigu (dupa 4 luni)

100 g de fasole verde proaspata
1 ou
1 lingura cu iaurt
putin patrunjel
o bucatica de unt de dimensiunile unei alune

Fierbeti un ou tare. Faramitati fin o treime din galbenusul oului fiert.
Fierbeti fasolea in baie de aburi (20 de minute).
Amestecati galbenusul faramitat, fasolea fiarta si 4 frunze de patrunjel, zdrobiti melanjul obtinut, apoi adaugati lingurita de iaurt. Serviti pireul garnisit cu untul.

POFTA MARE !!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Fetele interesate de BONUS v-am trimis PM cu modelul de cerere facut a.i. sa nu poata refuza firma.

Dupa ce m-au sunat sa-mi spuna cami dau bonus,azi m-au sunat sa ma invite la petrecerea de sfarsit de an.Nici nu stiu ce sa fac,parca m-as duce ca ies tare misto petrecerile si tare as avea nevoie de putin relas,dar parca nu ma lasa sufletul sa-l las pe pitic fara mine.Nu stiu ce sa fac!!!! Voi ce ati face????
Si colac peste pupaza ma anunta ca primesc si bonus de sfarsit de an.Sa le dea Dumnezeu sanatate ca tare prind atatia bani la sfarsit de an,dar stiu eu ce urmaresc ei....

Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Mergi la inceput

daca ai pe cineva de incredere cu cine sa lasi copilasul poti merge linistita.

Si la noi la firma saptamana viitoare e chef de sfarsit de an insa noi chiar nu avem cu cine sa-l lasam pe Danut, deci nu vom merge

lia

Mergi la inceput