Bebelusi de iulie-august 2004 (22)
Raspunsuri - Pagina 6
corianai spune:
Hehehe... ce reteta de lapte in piure?? pui putin sa alunece pe gatul omuletului... plus ca ii e mai familiar gustul si il acccepta mai usor. Si eu i/am pus la inceput,acum am renuntat, pun numai apa in care au fiaert si incep cu ulei de rapitza
roxana1974 spune:
Mie pediatra mi-a recomandat sa-i lungesc sucul de morcov cu ceai. Relativ la babana, ea constipa un pic, insa daca o lungesti cu ceai de musetel, poate e ok. Poti sa incepi sa-i faci piure de fructe, dar incepe cu cel din mar (parerea mea).
Daca ii pasirezi tare legumele (poate chiar sa le mixezi) nu se inneaca cu ele. Tot asa, la supa, pediatra mi-a zis ca pot sa-i dau de la inceput zeama amestecata cu putin morcov pasirat in ea, nu neaparat zeama clara. Am mai citit ca au fost fete care le-au dat de la inceput la bb-i supa cu legumele pasirate de la inceput si a fost ok, in fond legumele au fibra si ajuta la kki.
Serban
Dorsilia spune:
Corina, stiu si eu cum e cu laptele adaugat insa vroiam sa aflu la ce legume se preteaza sidaca eventual merge lapte cu banana, sau cu mar sau na, chiar cu dezagreatul morcov. Asta ma intere
corianai spune:
Lia eu stiu ca in principu laptele nu se combina cu fructe. In cartile mele zice ca fructele se dau ca desert dupa masa de legume sau separat. adica nu odata cu laptele. Vezi ce zic si fetele celelalte...
corianai spune:
Putin lapte amestecat cu morcov fiert nu cred sa fie problema. Cu sucul nu cred ca are sens sa il amesteci, doar urmaresti tocmai sa/l inveti cu alt gust... daca nu vrea morcov, incearca cu altceva, cica nu e bine sa insisti prea mult.
eli spune:
Fetelor, nu mai stiu unde am citit ca nu se pune lapte in legume sau fructe pentru ca se impiedica absorita fierului sau a calciului. Voi ce stiti despre asta?
roxana1974, e un scump Serbanel. sa-ti traisca. imi place mult poza cu albastrel.
Lia, nu mai insista cu sucul daca nu ii place. Sau poate nu stie sa pape cu lingurita sau sa inghita. Daca nu vrea acum morcov mai incearca peste cateva zile-o saptamana. Dai cateva lingurite sa se joace cu ele si poate invata sa le accepte in gurita. Corina parca a zis ca a functionat la Eva. Succes!
Mi-a adormit puiul la aprox 8 seara. Sper sa nu facem noapte alba ca abia ce reusisem sa-l culc in jur de 22-23.
Pupicei, fug sa fac ceva de papa.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27241" target="_blank"> Paul are nevoie de noi
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii "proaspete"
amironeanu spune:
Doamne ce fetita scumpa mi-ai daruit!
Eu stau la calculator si am adus-o si ea in camera cu mine. Sta in "fotoliul" ei, pe canapea, cu fata la mine si ascultam muzica impreuna. I-am pus tot felul de jucarii in brate, dar nu pare sa o interezese. Si la un moment dat mi-am ridicat privirea la ea si vad ca doarme. Nici pas nu a spus macar! O iubesc asa de muuuuuuuuuuuult!
Cred ca si voi patiti la fel. Dar, din cauza raceli, cred ca sunt mai sentimentala azi si imi tot vina sa dau apa la soricei
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
http://community.webshots.com/user/a_mironeanu
roxanaz spune:
Lia, nu e nici o reteta majora, pur si simplu am amestecat in 60ml lapte in biberon 2 lingurite de piure, l-a lins instantaneu. nu insista cu sucul daca nu vrea, incearca alt fel de suc - mar, portocala, ce ai chef sau ai prin casa. NU se da copilului banana inainte de 6 luni!!!! este alergen major, indiferent de ce va zis toate mamele si soacrele ca voi ati mincat de la o luna banana.
oricum, nici al meu nu a acceptat cu maaare placere vreun aliment nou (...in afara de faimosul piure de caise), dar am tot insistat, am ris pe linga el, fac ca trenu'....cint...circoteca intreaga.
Cori, nu cred ca e vreo problema sa amestecam cu un pic de lapte orice aliment nou, ptr ca asa le accepta mai repede.
azi i-am dat in supa si ceva piure de cartof, nici dupa asta nu e inebunit...a mincat ceva-ceva. mai continuam si maine. la noi laptele e de baza...daca-i lapte totul e super!
hahahahaahahaah Andreea, eu nu "patesc" din astea decit fooooaaaaarttteeee rar. adica daca sta in scaun singur chitzaie, chiuie si cinta de te asurzeste...inclusiv uitindu-se la mine, ma provoaca....asa ca sa stii ca fetita ta e foarte cuminte!
amironeanu spune:
Roxana1974 e asa de dulce Serban! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el.
De fapt toti pe care i-am vazut sunt niste dulci.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
http://community.webshots.com/user/a_mironeanu