Lapte la punga sau la cutie ?

Lapte la punga sau la cutie ? | Autor: Ioana77

Link direct la acest mesaj

Stiti cumva care lapte este mai indicat pentru bebei: la punga sau la cutie. Am citit la un moment dat (din pacate nu mai retin unde) ca ar exista o diferenta intre ele si ca cel indicat pentru bebei ar fi cel la punga.

De la ce varsta ati trecut copii pe lapte de vaca?

Multumesc anticipat,

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_______________28.01.2004_______

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna Ioana!
Pentru Maria doctorita mi-a recomandat sa incep cu laptele de vaca dupa un an si sa-i dau Dorna albastru (e mai putin gras), adica la cutie. Asa ca Maria a baut numai lapte la cutie, incepand de la un an, mai intai Dorna albastru, iar apoi (dupa cateva luni) si cel rosu. Cu Ioana am de gand sa procedez la fel.

Multa sanatate Arturicilor!
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu stiu ca copiii au nevoie de grasimea din lapte pentru fibra nervoasa.

Noi ii dam lapte la cutie: Dorna, Fulga, Milli, sau chiar si ne-UHT, Cedra. Ii dam lapte integral (3% grasime)

De regula ii dam Fulga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Noi ii dam mandarinei si lapte la cutie si la punga. Ea il prefera pe ala mai gras insa nu exageram. Ii dam LaDorna albastru si mai rar rosu. I-am dat si Sole si Parmalat prima crestere. Laptele la punga il fierbem 10 minute dupa ce da in clocot. Sa nu iei Marion pt ca miroase urat.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Pana la 2 ani copiii trebuie sa bea lapte si iaurt nedegresat, asa cum spunea si lavi. Au nevoie de colesterolul din aliment epentru fibra nervoasa asa ca lasati alimentele degresate. Laptele din punga contine mai putine chimicale, de aceea se si fierbe. Eu nu i-as da lapte la cutie o vreme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu l-am alaptat pe Vladut pana la 6 luni. As fi vrut mai mult dar n-am mai avut de unde. Pana la 1 an i-am dat Nan (pentru ca avea fier).
Dupa 1 an i-am dat lapte la punga. Luam din cel mai gras. Il fierbeam chiar daca pe punga scria ca nu necesita fierbere. Copilul meu l-a tolerat f. bine. Si acum tot lapte la punga ii dau. Prefer Oke gras (cel din punga mov).
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar mi se pare ca aruncam bani aiurea pe lapte la cutie. O scrie acolo ca e exceptional dar oare sa credem asta? O cunostinta de-a mea a venit cu copilul (5 ani) din Grecia. S-a interesat ce lapte sa-i dea si i-a fost recomandat La Dorna. Dupa cateva zile copilul a fost deranjat foarte tare la stomacel. Medicul care l-a consultat a spus ca de vina este laptele La Dorna, ca nu e asa bun dupa cum se spune.
Dupa cum vedeti, cati medici, atatea pareri.

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_gia spune:

Eu cred ca la 1 an poti linistita sa-i dai lapte de vaca.
Intr-adevar sunt formulele de la 1 la 3 ani, se zice imbunatatite cu fier, vitamine, dar de ex pentru mine a fost stresanta prepararea laptelui praf-chiar fiarta apa de la robinet mi se pare infecta, ce apa plata sa folosesc...etc.
Si oricum, Alex, la un moment dat n-a mai acceptat laptele praf, iar siropele cu vitamine îi dau mereu.
Eu îi dau lui Alex La Dorna rosu. Nu m-am gindit sa-i dau lapte la punga, dupa experienta care am avut-o cu laptele de vaca adus de la tara. Probabil din cauza poluarii din zona, am observat o depunere a doua zi, dupa ce-l fierbeam.
Asa ca m-am oprit la Dorna, zona mi se pare OK, si macar am siguranta ca este un lapte "curat".
Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

La cutie! Gen Brenac, Cedra, Milli, grasime 3%
Noi ne ferim de cele UHT ( LaDorna), doar in deplasari sau cazuri speciale.

Racushoarele Cristina& Alexia
PoZe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Eu i-am dat de la un an lapte la punga fiert fara probleme,de la 1an si jumatate i-am dat de vaca,imi aducea cineva de la tara si l-a tolerat iarasi bine.La cutie nu-mi permiteam decit rar.Dar minca si cereala si fructe si legume si ciorba asa ca hrana lui era completa cred(si acum la fel)Nu i-am dat Dorna niciodata.

Mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Astept sa faca un an apoi foarte probabil ii voi trece pe lapte de vaca.

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu i-am dat lui Dragos de la 1 an lapte de vaca la punga,grasime 3 %.Il fierb intotdeauna.Asa ii dau si acum,bea peste 1 litru de lapte pe zi,uneori bea aproape 2 litri(are 2 ani jumate).

Alina & Dragos (2,5 ani)
pozici
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput