Lapte la punga sau la cutie ?
Raspunsuri - Pagina 2

Delia spune:
Codrin a baut Humana pana la 1 an si trei luni (dupa mine i-as fi dat pana la doi ani).
Apoi am inceput discutiile cu pediatrii: majoritatea recomanda laptele pasteurizat deoarece riscurile sunt mai mici, nu conteaza ambalajul.
La noi au urmat doua luni de Dorna cu care nu s-a inteles foarte bine si intr-un final am hotarat sa ii iau lapte de la vaca.
Nu a fost o alegere usoara dar eu ma bucur ca am facut-o, il fierb 35 de minute cel putin si gata.
Codrin a suferit si de rahitism si acum nu mai are nimic iar eu il recomand cu incredere daca aveti posobilitatea unei surse sigure de procurare.
Din cate stiu eu la copilul mic se da lapte integral este mai sanatos. Delia si
Codrin

sirod spune:
Ii dau lapte la punga, il primeste bine, cel la cutie l-a refuzat.L-am baut eu si nu mi-a placut, parca era lapte praf.
Am experimentat si lapte de vaca, a fost foarte bine pina la un moment dat cind laptareasa a schimbat ceva la lapte(o fi luat de la altcineva sau a schimbat hrana animalelor...nu stiu ce s-a intimplat) si Oti a inceput sa acuze zilnic dureri de burtica, a inceput sa aibe scaune dese si moi...si am renuntat.De cind bea lapte la punga e ok.
DORIS cu bb la purtator

gio spune:
Personal, prefer o formula de continuare, pt ca e imbunatatita cu fier-calciu, pe cand laptele de vaca din comert nu am nici o garantie ce contine. Fetita bea Parmalat Prima Crestere, il prefer pt ca totusi nu e imbunatatit cu fructe, cereale, ca alte formule de crestere si nu e praf, deci mai usor de folosit.
Dr ne-a spus ca e alegerea noastra, dar sa fie pasteurizat si pana la 2 ani integral, pt ca au nevoie pt crestere , dupa 2 ani degresat pt ca atunci creste riscul obezitatii.
Pupici,
Gio si Taisia
poze noi cu taisia de mos nicolae

Ioana77 spune:
Am intrebat azi pediatrul si a zis ca in nici un caz nu scimbam laptele inainte de un an si ca discutam la vaccin, adica peste 2 luni.
Ioana,
mama Arturicilor YANN &
PHILIP
_28.01.2004_

otau spune:
quote:
Originally posted by gio
dupa 2 ani degresat pt ca atunci creste riscul obezitatii.
Pupici,
Gio si Taisia
Draga mea, cum sa dam copiilor peste 2 ani lapte degresat? Eu cred ca o alimentatie necorespunzatoare plina de dulciuri, fainoase si mancare tip fast-food poate duce la obezitate nicidecum laptele gras. Baiatul meu bea lapte din cel mai gras si nu e deloc obez si nici nu are tendinte.
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

ione spune:
Noi bem acum Fulga, dar trebuie sa ma gindesc si la alta varianta mai economica, in conditiile cind beau fiecare cite 750 ml/zi.
Ionela, Maria & Elena 26 mai 2003

viopet spune:
Draga Ioana, laptele de vaca este INTERZIS pina la virsta de 1 an din 3 considerente majore: are prea multe proteine de proasta calitate (este cazeinos, in timp ce laptele de mama e albuminos), grasimile nu contin acizi grasi nesaturati in proportie corespunzatoare, astfel incit mielinizarea fibrei nervoase nu se va produce asa cum trebuie si sarurile minerale sint prezente in cantitate mare.
Dupa virsta de 1 an, poti sa-i dai lapte de vaca, de preferat LaDorna albastru (pretul ridicat ar putea fi singurul inconvenient)!

iuliana spune:
Aici, incdepind cu 1 an, se recomanda lapte integral 4%...din cel mai gras (chiar lasa si smintina la suprafata). Grasimile din lapte sint necesare dezvoltarii creierului. Se recomanda pina la 2 ani si e alegerea parintelui daca vrea sa-i dea copilului si dupa.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

gio spune:
quote:
Originally posted by otauquote:
Originally posted by gio
dupa 2 ani degresat pt ca atunci creste riscul obezitatii.
Pupici,
Gio si Taisia
Draga mea, cum sa dam copiilor peste 2 ani lapte degresat? Eu cred ca o alimentatie necorespunzatoare plina de dulciuri, fainoase si mancare tip fast-food poate duce la obezitate nicidecum laptele gras. Baiatul meu bea lapte din cel mai gras si nu e deloc obez si nici nu are tendinte.
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
Nu spun eu, ci Capraru, in cartea Mama si copilul.Normal ca fainoasele, fast food-ul contribuie la obezitate.