Ati lasa Elvetia pentru SUA?...
Raspunsuri - Pagina 3
AlbaIulia spune:
Fetelor,
V-am rugat sa nu va suparati, am scris parerea mea, am locuit si eu in Europa ani buni(aproape atatia ani cat si in Canada) si pot compara. Daca de acolo plecam la serviciu dupa ora 5 PM eram stampilata in rosu, se considera ca stau prea mult. Aici daca lucrezi in weekend sau stai serile tarziu nu esti platit special (cum eram in Europa) ci se considera timp normal de lucru.
Iar in privinta gradinitelor, Ira te rog sa te informezi dar ceea ce scrii tu exista in Quebec si nu in Ontario unde locuiesc eu. Nu exista nicaieri in Ontario nici o gradinita cu 7 $/zi.
Iar Lorelei_19 ai trait vreodata pe continent american? Si eu cand am nascut am fost complet singura aici cu sotul carui i s-au acordat exact trei zile libere. Nu am avut familie aici pana a implinit fetitza un an. Nu a venit nimeni sa ma vada, pentru o asistenta medicala mi s-a spus ca trebuie sa astept pana la 6 luni, eu mi-am imbracat singura puiul si mergeam la pediatru in conditiile in care afara erau -16C. E usor sa te plangi si sa crezi ca in alte locuri e raiul pe pamant cand nu este de loc cazul. Si aici timpul de vizite sociale este redus la absolut minim.
V-am spus, am scris totul comparand traiul meu din Europa cu cel de aici. Am ales sa stau aici pentru ca munca mea este mai apreciata in America, ceea ce nu inseamna ca e mai usor. Am avut cunostiinte care au venit aici crezand ca e raiul pe pamant si s-au intors dupa approx 1 an.
Numai bine,
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
lorelei_19 spune:
Albaiulia, scumpo, n-am vrut sa fiu artzagoasa da parerea mea e ca situatia difera de la firma la firma. Daca in unele locuri de munca e normal sa faci ore suplimentare, la altele se uita chiorash la tine daca nu pleci la timp, au impresia ca vrei sa avansezi.
Singurul lucru de fapt pe care am vrut sa-l scot in evidenta, e problema cu limba. Si asta e valabila oriunde. DAca m-ai duce pe mine in Canada, ash innebuni! nu vorbesc nici engleza, nici franceza. Probabil ca si tie ti-ar fi greu intr-o tzara vorbitoare de lb germana, daca nu vorbesti limba.
Cristinel (tinatache), draga mamii, n-ash pleca din Elvetia pentru nimic in lume! Eu ma simt foarte bine aici si Elvetia e a doua patrie a mea! In plus sotzul meu e elvetian si unde am eu dificultati, ma ajuta el. Nu, n-ash pleca de aici.
In privinta Irenei, ai dreptate, asta am sfatuit-o si eu, sa se duca la Mutter-Kind Gruppe si sa invetze limba.
Mie una mi-ar rupe inima dac-ar pleca, eu tzin tare mult la ea, iar Bogdanel este finutzul meu. Please, dont goooooo, Ireeen
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
AlbaIulia spune:
Nici o problema Lorelei_19 ,
Nu am vrut sa supar pe nimeni. Am scris doar din experienta mea de viata din care mai mult de jumatate s-a petrecut in exteriorul Romaniei.
Am locuit ani frumosi in Franta chiar la granita cu Elvetia si Germania, lucrand in ambele tari germanice. In familia mea se vorbesc cursiv 4 limbi, decizia de a ne stabili in final in Canada( unde la inceput am locuit in Quebec, deci Ira stiu diferentele intre Quebec si Ontario) a venit dupa ce am pus in cumpana toti factorii care ne influentau viata, inclusiv pregatirea profesionala si capacitatile nostre. Nu inseamna ca e un loc perfect, sau ca e usor. De fapt nici un am gasit vreo tara perfecta pana acum. Dar avem aici posturi la nivelul carora nu am fi ajuns niciodata in Europa. Pentru aceast lucru insa am facut compromisuri.
Va doresc tuturor multa sanatate,
Ira spune:
quote:
Originally posted by AlbaIulia
Nici o problema Lorelei_19 ,
deci Ira stiu diferentele intre Quebec si Ontario
Va doresc tuturor multa sanatate,
AlbaIulia
Hello, buna, sanatate si tie, care sunt diferentele dintre Quebec si Ontario, poate ma mut si eu ?
(si uite asa se deturneaza un subiect )
Numai bine !
Mona_B spune:
quote:Mey, eu nu v-as sfatui sa va mutati in Europa...daca sunteti bine merci in SUA ori Canada.Aici sperantele sa mai gasesti un job multumitor sunt minime as zice chiar inexistente, cel putin in Germania.Cazul meu, desi cunosc f.bine limba si am si ceva experienta de lucru aici, mi-a fost imposibil sa mai gasesc un nou job.Germania e plina de someri, de celelalte tari nu stiu, dar eu una ma voi muta din Europa si nu regret deloc.
Originally posted by andreea-ana
Este greu de dat un sfat....eu personal, nu as lasa Europa ptr SUA, mai ales Elvetia
Andreea si Anaïs (1 an pe 26.04)
http://community.webshots.com/user/andreeaana
Mona_B spune:
quote:Subscriu!Cunosc cazuri cand strainii sunt exploatati la maximum, in timp ce nemtii isi luau libere ori de cate ori voiau...mai mult sau mai putin justificate.Nu mai vorbesc de barfitul Ausländerilor in pauzele de masa...si chiar replici de genul:daca nu-ti place, n-ai decat sa pleci sau...in prag de Entlassung, ca nu stiau cum sa abordeze problema:da-ti tu demisia!!!Cred ca putini sunt cei norocosi, eu personal n-am intalnit pe nimeni care sa nu se planga.Plus ca daca ati sti cat costa o casa de cumparat aici v-ati lua lumea-n cap:un minim de 500000 de euro, fara garaj, destul de mici, am vazut eu si sotul niste afise imobiliare, erau si mai luxoase, cam la 1.500000 euro.Preturile sunt valabile pt.Frankfurt.
Originally posted by helbi
[quote]Originally posted by tinatache
Cat despre munca, se munceste si aici mult dar, cel putin la sotul meu, este si apreciata. Orice minutel suplimentar se plateste sau se transforma in concediu. Din nou, nu e peste tot la fel.
E norocos sotul tau.........pe aici se munceste mult, dar fara bani suplimentari sau ore transf. in concediu........
Am facut precizarea asta, pt ca asa cum ai spus si tu, Cristina, nu e peste tot la fel, aici in Germania.
Ralu
Mona_B spune:
quote:Poate ai locuit in vremea cand in Europa lucrurile stateau mai bine, dar acum e nasol de tot, am cunostinte nemti ultra stresati de orele peste program si munca fara bani-zic ei-i weekenduri, somajul e in continua crestere, s-au cam taiat si ajutoarele sociale, dar pana nu vii aici sa traiesti prezentul pe pielea proprie nu te poti convinge si ramai cu nostalgia Germaniei a Europei in general, de altadata.Avem un prieten roman cu cetatenie canadiana care in urma cu patru ani s-a lasat ispitit de mirajul Germaniei si-a lasat Canada, acum isi da cu pumnii-n cap c-a facut-o lucreaza la Deutsche Bank in conditii f.bune, dar e sub mobbing in permanenta de catre colegii nemti, ridiculizat in permanenta ca nu vorbeste bine engleza pt.un cetatean canadian, viata sociala zero, in Canada avea destui amici.
Originally posted by AlbaIulia
Fetelor,
V-am rugat sa nu va suparati, am scris parerea mea, am locuit si eu in Europa ani buni(aproape atatia ani cat si in Canada) si pot compara. Daca de acolo plecam la serviciu dupa ora 5 PM eram stampilata in rosu, se considera ca stau prea mult. Aici daca lucrezi in weekend sau stai serile tarziu nu esti platit special (cum eram in Europa) ci se considera timp normal de lucru.
Iar in privinta gradinitelor, Ira te rog sa te informezi dar ceea ce scrii tu exista in Quebec si nu in Ontario unde locuiesc eu. Nu exista nicaieri in Ontario nici o gradinita cu 7 $/zi.
Iar Lorelei_19 ai trait vreodata pe continent american? Si eu cand am nascut am fost complet singura aici cu sotul carui i s-au acordat exact trei zile libere. Nu am avut familie aici pana a implinit fetitza un an. Nu a venit nimeni sa ma vada, pentru o asistenta medicala mi s-a spus ca trebuie sa astept pana la 6 luni, eu mi-am imbracat singura puiul si mergeam la pediatru in conditiile in care afara erau -16C. E usor sa te plangi si sa crezi ca in alte locuri e raiul pe pamant cand nu este de loc cazul. Si aici timpul de vizite sociale este redus la absolut minim.
V-am spus, am scris totul comparand traiul meu din Europa cu cel de aici. Am ales sa stau aici pentru ca munca mea este mai apreciata in America, ceea ce nu inseamna ca e mai usor. Am avut cunostiinte care au venit aici crezand ca e raiul pe pamant si s-au intors dupa approx 1 an.
Numai bine,
AlbaIulia
mbucur spune:
eu am lasat deja Elvetia ptr. SUA ...
Intr-adevar, nu e nici o loc perfect pe pamantul asta si daca e vreun loc perfect atunci e in RAI!
Camelia spune:
quote:
Originally posted by helbi
[quote]Originally posted by tinatache
Cat despre munca, se munceste si aici mult dar, cel putin la sotul meu, este si apreciata. Orice minutel suplimentar se plateste sau se transforma in concediu. Din nou, nu e peste tot la fel.
E norocos sotul tau.........pe aici se munceste mult, dar fara bani suplimentari sau ore transf. in concediu........
Am facut precizarea asta, pt ca asa cum ai spus si tu, Cristina, nu e peste tot la fel, aici in Germania.
Ralu
Inseamna ca si sotul meu e un norocos pentru ca si lui i se platesc orele suplimentare.Si nici nu-l exploateaza nimeni.Dimpotriva, daca merge in weekend la birou,i se spune ca weekendul este pt familie,nu pt munca! Si ca trebuie sa se mai si odihneasca pentru ca ei au nevoie de el sanatos, nu bolnav.Barfit sau dispretuit pentru ca nu e neamt?! Nici vorba! E singurul roman din firma (mai sunt cativa de alte natii),cei mai multi sunt nemti,insa toti sunt tratati in mod egal!
Nu mai spun cat ne-au ajutat la inceput,cand am venit aici.
Si ca sa raspund la intrebarea pusa de Iren: eu n-as pleca de aici,din Europa!Si pentru faptul ca daca brusc vreau sa plec in Ro, pot si maine sa ma urc in autocar sau masina si sa plec !Distantele sunt mult mai mici.Probleme cu limba,am avut si inca mai am si eu.Germana nu-i deloc usora!Insa in momentul in care incepi sa vorbesti cat de cat, vei vedea ca totul ti se pare altfel.
Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.
tinatache spune:
hm... Mona_B, sa nu exageram totusi... nu stiu ce romani cunosti tu dar eu am gasit multi care sa nu se planga... si am sa ma opresc aici ca nu e cazul, sub. lui Iren e cu totul despre altceva... ideea e sa nu exageram ca adevarul e intotdeauna undeva la mijloc.
Iren, tu ce mai faci? nu zici nimicuta? cum au fost sarbatorile?
Numai bine!
Cristina