Trezitul brusc noaptea

Trezitul brusc noaptea | Autor: oana0204

Link direct la acest mesaj

As dori sa ma ajutati, daca se poate. Sotul meu se trezeste uneori brusc noaptea, se uita foarte mirat in jur, parca nerecunoscand locul in care se afla, cateodata chiar ma priveste si pe mine mirat.
Viseaza, vorbeste in somn, iar apoi nu isi mai aduce aminte nimic a doua zi. Am observat ca acest lucru se intampla mai des atunci cand este mai stresat. Culmea, in viata de zi cu zi nu este un barbat chiar stresat, ne intelegem foarte bine.
Ce se intampla cu el? Exista remedii?

Oana D
Foto

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

eu cand sunt stressata vorbesc bine de tot in somn. cand m-am angajat, am avut o perioada foarte grea la inceput si vorbeam noaptea in engleza, povesteam chestii de la servici, cum m-am mai linistit, mi-a trecut. o data sau de doua ori mi s-a intamplat sa nu stiu unde sunt cand ma trezesc, pentru ca schimbasem locul si aveam peste 20 de ani!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

sotul meu se trezeste si de cateva ori pe noapte nestiind unde se alfa..

Oana D
Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgia2 spune:

Si eu ma trezesc noaptea. Intr-o vreme eram ca ceasul desteptator - ma trezeam din ora in ora. Norocul meu ca adorm destul de repede la loc dar...numai odihnit nu poti sa fi. Din cite am inteles se datoreaza stresului.Activitatea fizica ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Vorbitul in somn, etc, etc. sau despre parasomnii la:
www.talkaboutsleep.com/sleepdisorders/parasomnias_intro.htm
Eu am probleme asemanatoare cu fetita (terori nocturne, vorbit in somn) si este mult mai bine cand se odihneste suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Initial creeata de oana0204

As dori sa ma ajutati, daca se poate. Sotul meu se trezeste uneori brusc noaptea, se uita foarte mirat in jur, parca nerecunoscand locul in care se afla, cateodata chiar ma priveste si pe mine mirat.
Viseaza, vorbeste in somn, iar apoi nu isi mai aduce aminte nimic a doua zi. Am observat ca acest lucru se intampla mai des atunci cand este mai stresat. Culmea, in viata de zi cu zi nu este un barbat chiar stresat, ne intelegem foarte bine.
Ce se intampla cu el? Exista remedii?

Oana D
Foto

Oana v-ati mutat cumva recent? Intreb pt ca si eu cand am parasit tzara si m-am mutat aici aveam cam aceleasi manifestari, ma trezeam brusc si nu intelegeam unde sunt, si imi trebuia mult sa inteleg unde sunt, il intrebam pe sotz de cateva ori speriata: unde suntem? unde suntem aici? a cui e casa asta?
Serios vorbesc, asta se intampla cam in fiecare noapte...cu timpul mi-a trecut, dar tot asa am tinut-o un timp, noapte de noapte imi sculam sotul sa-l pun sa-mi explice unde suntem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Slajke, eu m-am mutat recent.. sotul meu este aici in 6 ani.. Este in mediul lui ca sa zic asa...

Oana D
Foto

Mergi la inceput