Mamici de mai - iunie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Buna dimineata.

Vad ca va ganditi numai la mancare si la concedii...Idem si la mine
Chiar nu mai are nimeni chef de munca la serviciu!?
Rusinica...

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

babygirl- pentru concedii medicale normale e destul de nasol
75% din ultimewle 6 luni lucrate
daca vrei sa ti iei risc maternal 75% din ultimele 10 luni lucrate ( asta daca ti ai anuntat angajatorulOUG 96/2003 privind protectia maternitatii)
pre si post natal in tottal e de 126 zile obligatoriu 42 zile dupa ce nasti- cu aceste zile poti jongla dar sa iti repet tb sa ai obligatoriu 42 de zile dupa, altfel nu poti intra in CIC
Cresterea si ingrijirea copilului este de aproximativ 7.829.000 lei pentru fetele care intra in cic dupa 01.01.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

babygirl - in concluzie CIC nu -l afectezi dar in schimb prenatalul si postnatalul da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Terminati cu fasolea, ca m-ati innebunit .
Va zic eu altceva: ieri am mancat ciuperci la gratar cu cascaval deasupra. Na, sic. Si am ciocnit cu lapte!.
Mai sunt 5 zile pana aflu ce sex are mormolocul! Numai la asta ma gandesc.

In ceea ce priveste cheful de munca: let's get serious! De unde chef de munca? Abia astept sa vina Craciunul! Interviurile de evaluare a performantei au avut loc, in ianuarie o sa-mi predau activitatile cui o sa se hotarasca sa i le predau. Din februarie, imi iau zborul sub o forma sau alta.

Andreea si Thomas/Emma de 17 saptamani (19 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Loreeen, asteptam vesti de la tine, ma bucur ca a fost o alarma falsa!

Fetelor, va multumesc mult pt. grija. Eu as putea sa reintru in c.i.c. pt. Maria si maine, nu ar trebui sa-mi iau medical. Imi convine si ca plata, pt. ca am intrat in c.i.c. inainte de 2004, cand se calcula 85% din media veniturilor ultimelor 6 luni. Nu sunt genul pt. care cariera e pe primul loc, dar pur si simplu nu pot sa stau acasa acum.

Babygirl, asa cum ti-a zis si Mercedes, ai avea de pierdut la concediu de maternitate, dar c.i.c.-ul e fix. Si ai grija, cu cele 42 de zile de postnatal, fara de care nu poti beneficia de indemnizatie pt. c.i.c.

Sa stiti ca am pus-o si eu pe mama sa-mi faca fasole , cu toate ca inainte nu prea imi placea. Dar ce ti-e si cu Internetul asta!

Problema hainelor o am si eu. Am o singura pereche d epantaloni cu care ma imbrac. O sa imi mai iau ceva, dar nu am nici o tragere de inima. Ma gandesc sa mai astept putin, sa mai creasca bb. Ce ma fac! M-au apucat toate superstitiile! Pt. Maria am cumparat tot dinainte. Am inceput cumparaturile in ziua in care am aflat ca e fetita. Acum, imi e si frica sa ma uit prin magazine la hainele de bb-i mici. Le ocolesc cu privirea. Sper sa imi revin si de la anul sa intru in febra cumparaturilor pt. bb .

Va pup
Cornelia (17 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Multumesc, Cornelia si Mercedes!

Adina / 14+ / Vladareanu- Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Buna burtici.
Am fost ieri la medica de familie si mi-a dat adeverinta pentru program prescurtat o sa ma interesez acum pe aici pe la personal sa vad daca ma lasa sa am asa un program de boier
Se pare ca durerile mele de cap se datoareaza tensiunii mici, 9 cu ceva ca nu mai tin minte. Si daca ar sti doftora ca io ma tratez cu cate o cana de cafea de cand mi-am dat eu seama ca asa nu ma mai doare nimic ar inebuni. Ca auzi ce remediu imi da 'mneaei: o cescutza miiiiiiiica mica de cafea slaaaaaaaba slaba si cu muuuuuuult lapte. Hellllllaaaauuu! Pai nu-mi ajunge nici de-un neuron!
Nici mie nu-mi sta capul la munca ci la concediu. Am inebunit de tot vreau sa-mi vad casuta terminata cat mai repede si mor de necaz ca nu pot sta acasa ca sa smotruiesc eu insami. In stilul asta mama soacra si femeia de la curatenie vor aseza lucrurile cum se pricep ele mai bine dar nu cum vreau eu asa ca voi sfarsi prin a le rearanja de una singura.
Crissi, pai daca ai sti tu pe ce motocicleta ma dau io de cand sunt insarcinata...ca la mine nu e nevoie de fasole, numai putin progesteron in plus face toti banii.
Am ajuns la concluzia ca sunt o vaitacioasa si ca sa intaresc asta vin cu o problema: desi nu am pus pe mine nici un kg de cand am ramas, pentru ca aveam destule in plus, ma simt tare urita in salopeta asta. Parca sunt un butoias. Nici macar burta nu mi-e mai evidenta ca sa zic ca am asa un motiv vizibil ca sa ma imbrac asa urit...
Pupici, aveti grija de burtici!

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Fetelor, vad ca va tot bate gandul sa va luati concediu medical.. Pai ce m-ai asteptati? Mie mi-a dat medicul de familie 2 saptamani in nov si-mi mai iau 2 in decembrie, adica de sarbatori, ca noi nu avem liber de la servici. Daca va puteti inchipui.. Salariul nu cred ca il va afecta foarte tare. Oricum, n-am eu cine stie ce salariu.
Si apropos de haine.. azi am constatat cu stupoare ca abia ma mai inchei la blugi (si au talie joasa!) si ca mai au un pic si-mi pocnesc! Ajutor!!! Nici nu stiu ce sa ma fac. Jur ca nu mananc exagerat, mananc normal, ca si inainte de sarcina. Fructe mananc din plin, dar astea n-ar trebui sa ma umfle! Si e inca devreme.. Mi-e tare frica. Vad ca voi nu prea va plangeti de kg in plus. Eu cred ca am luat vreo 2-3. Daca ar fi dupa mine, as baga o cura de slabire drastica acus..
Si hainele de gravida nu-mi plac. Cel putin ce-am gasit pana acum. Mi-am luat si eu o salopeta de la magazinul de gravide, dar am senzatia ca arat ca intr-un sac in ea. Ce ne facem???!!

10+

Andreea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Eu deja am intrat in concediu ....la serviciu - adica la noi lucrurile s-au cam asezat si pana la anu' prin februarie putem dormi linistiti . Sefii ma protejeaza cat pentru 2

De dimineata m-am urcat cu frica pe cantar - spre surprinderea mea nu am luat decat juma'de kg in ultimele 2 sapt. Ma asteptam la mai mult.

andreea.a - baga-ti mintile in cap ca nu e vreme de cura de slabire acum !

JOI LA ORA ASTA VOI STI SEXUL LUI BB !!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna mamici si multi pupici la burtici.
si eu cu hainele stau prost si vineri am fost la o nunta nu va spun cum aratam ca un balonas ,dar tati ca sa ma faca sa ma simt bine mi-a zis ca sunt cea mai frumoasa,parca eu nu vedeam ca sunt muma padurii dar m-am simtit mai bine.
si la mine sunt zile cand am burta ca zici ca sunt in luna a 5 si cand parca nu sunt insarcinata.Si acum intrebarea ati cumparat ceva la bebeci sau numai eu sunt cu capul ca deja m-am apucat sa-i varuiesc camera chiar daca nu stiu inca ce e.La hainute inca nu m-am orientat dar sper sa nu ma apuce dacat dupa februarie sper.

marilena

Mergi la inceput