Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (96)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bebelusii de cateva zile n-au colici, Onitza. Colicii apar mai tarziu, nu asa devreme. Sunt gazele care ii fac sa se schimonoseasca asa. Stomacelul si intestinele lor sunt pentru prima data puse la incercare in noul mediu extrauterin si normal ca ei strang din picioruse si la cel mai mic partzuletz.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor, va pup si va urez noapte buna si linistita alaturi de bb-eii vostri, ne recitim maine

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Monica, Alex era in repriza de somn de la pranz. A dormit de la 11 la 2, ma rog cu vreo 3 reprize de alaptare (sau calmare cum sa le zic pt. ca nu suge mult in timpul unui astfel de somn, dar se trezeste plangand si scancind si nu-l las sa planga ca sa nu se trezeasca de tot), asa ca de-aia am avut timp liber pt. forum...

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

fetelor, scriu si eu dupa atita timp. in primul rind va urez tuturor bbici sanatosi si voiosi si le felicit pe cele care au nascut onitza, miche, andreap, fulguletz...eu nu mai am timp sa scriu, cind doarme david incerc sa dorm si eu ....vreau sa va spun ca sunt terorizata de ideea de a ramine fara lapte, de aceea incerc sa ma hranesc bine sa beau mult si sa dorm cit de cit. in primele zile la spital nu am avut lapte, i-am dat supliment, acum ii dau numai sin , desi am uneori temerea ca nu se satura....el are tendinta de a suge intr-una, motiv pt care i=am dat suzeta.cind l-am alimentat la cerere a fost cumplit pt mine. el ar fi mincat intr-una, eu eram stoarsa, obosita, cu sanii in permanenta goi...a fost cumplit pt mine. Acum are program la 3 ore, chiar daca o ora o petrece la san, e mai bine. Si el adoarme la san si cel mai rau e noaptea ca dormim amindoi, el doarme si zimbeste ( uneori ride in hohote, serios), iar eu picotesc chircita.... avem si noi colici, dar acum s-au rarit mult de tot. Try, si la mine face kkuta cind suge si se inroseste tot, se contorsioneaza si trage de san, il scoate din gurita, iar il baga in gurita...ma speriasem la inceput , am crezut ca are altceva.
eu am avut ceva probleme, am mincat o bucata de carne cind am avut timp. ea deja se incalzise in camera...m-am deranjat latomac, am vomitat, am facut febra. 2 zile am luat antibiotic si am intrerupt alaptatul, m-am muls....noroc ca david nu s-a obisnuit cu biberonul... joia trecuta, la 2 sapt jumate luase 600 gr...deci avea 4600...sapt viitoare avem o luna, mergem iarasi la cintar. Abia astet...si sa-l pot scoate afara....fetele va pupic.
ps din februarie ma mut in drumul taberei. Nici nu ma asteptam sa vina asa repede momentul, abia astept sa ne regasim pe acolo...

Simona si David (10 nov)

http://community.webshots.com/user/simonacip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

In privinta ceaiului cu zahar, eu vorbesc din experienta nu din auzite sau din ce am citit prin diverse carti. Maria mea are 4 ani si jumatate si nici vorba de dereglari intestinale sau obezitate.
Cred ca sunteti exagerate, daca preferati sa le dati alte produse care numai Dumnezeu stie in ce conditii igenice sunt facute, asa sa faceti.
Sotul meu lucreaza la Sanepid si cite imi povesteste despre conditiile igienice mi se pace parul "permanent"
Try si zaharul din laptele praf, cu el cum e? cit este de procesat?
As fi vrut sa spun si cum sa-i ajutati pe bb sa scape de colici, dar dinnou o sa vina binevoitoare care vor spune ca nu e bine, asa ca nu va mai spun nic, faceti fiecare cum vreti.

Bobita, 36 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Mareee eveniment, mareee...fetitza mea s-a culcat aseara la 23 si s-a trezit dimineatza la 7, a papat si a adormit la loc si inca doarme...Ce bine eee!!! Cred ca se pregateste pentru cheful de maine, sa fie treaza la botez, sa nu rateze evenimentul

va pup

Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by try

quote:
Originally posted by Ele

Buna dimineata!
Andrea si noi glumim pe seama patutzului spunand ca in patutz are colici dar la mami in brate nu are .
A mea aseara a vomat atata de mult de m-am speriat. A vomat 3 jeturi de alea puternice de cred ca a dat afara juma de kg de lapte...mult tare...ne-am speriat. Imi inchipui ca mananca cu pofta tare si mult..cateodata ziua din ora in ora vrea san. De azi m-am hotarat mai devreme de 3 ore nu-i mai dau papa. In rest suntem bine si asteptam sa treaca colicii.
Pupici.

Elena si bb Denisa

Ele, ma gandesc ca daca incerci sa-i faci program si sa-i dai la 3 ore de mancare sa n ucumva sa iti scada productia de lapte. bebelusii daca sug la san mai rar nu inseamna ca si mananca aceeasi cant. ca si cand ar manca des. Ea e obisnuita sa suga o anumita durata la san. Ca sa suga la 3 ore trebuie sa suga mult mai mult timp, deci sa depuna efort mai mare, iar ei nu cred ca-s capabili dintr-o data sa depuna efortul asta si va obosi mai repede si nu va lua toata cant. de laptic de care are nevoie ca sa reziste 3 ore. Iar cant mai mica scoasa di nsan rezulta in cant. mai mica de lapte produsa de tine. Asta poate insemna ca bebe nu mai ia cat trebuie in greutate. Plus ca firesc ca se va trezi mai repede si va plange mai mult si apoi sa nu fii tentata sa-i dai supliment ca zici ca nu mai ai tu lapte suficient.
Ideea e ca nu cant. de lapte produsa de tine determina cat de mult sau putin suge bebe, ci viceversa este valabila. Cant. de lapte bauta (extrasa din sani ) de bebe determina si cat de mult produce corpul tau sau nu.
Un bebe care suge mai rar si mai putin va duce la o cant. mai mica de lapte. O cant. mai mare de lapte produsa de tine (sa zicem ca in cazul in care te mulgi in plus fatza de ce mananca bebe), nu determina automat si o cant. mai mare extrasa de bebe. Bebe va manca tot la fel.
Nu e obligatoriu ca ipoteza mea sa fie mereu valabila, dar exista riscul asta. Exista riscul ca facandu-i program la 3 ore in curand sa pierzi mare parte din lapte. Macar nu fii asa drastica in orar. Daca bebe obisnuia sa suga la o ora, nu ii schimba programul dintr-o data la 3 ore, ci mergi din jumate in jumate de ora. Lungeste saptamanal distanta intre mese cu cate o jumatate de ora ca sa ii oferi si lui bebe sanse reale sa se ajusteze pe programul impus de tine. Daca sari dintr-o data la 3 ore poate fi prea mult pt. ea si sa nu faca fatza.
Stiu ca e dificil, si mie uneori imi vine sa cedez cu atata alaptat (noroc ca acum au disparut complet durerile la alaptat), dar parerea mea e sa continui sa-i dai laptic cand cere. Nu toti bebelusii au acelasi ritm de supt, unii pot suge mult odata si mai rar, altii au nevoie dereprize dese si sug cate putin... Parerea mea este ca in primele luni de viata macar, noi ca mamici trebuie sa ne pliem pe programul lor, nu ei pe al nostru. E dificil sa ne trezim dintr-o data ca cineva ne controleaza viata si ca nu mai suntem stapanii nostri, ca nu ma iputem decide dupa bunul plac. Dar asta inseamna bebe, nu? El trece pe primul loc si noi pe locul II...

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004

Try, ma bucur ca existi pe forumul asta!Am de gand sa procedez exact ca tine, deci adaptarea programului meu la necesitatile lui bebe(de papa si nu numai).Eu inca-l mai astept si nu se-ndura sa apara, desi "portita" e deja de o saptamana deschisa
Mona, sapt.40-DPN 7 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by Bobita

In privinta ceaiului cu zahar, eu vorbesc din experienta nu din auzite sau din ce am citit prin diverse carti. Maria mea are 4 ani si jumatate si nici vorba de dereglari intestinale sau obezitate.
Cred ca sunteti exagerate, daca preferati sa le dati alte produse care numai Dumnezeu stie in ce conditii igenice sunt facute, asa sa faceti.
Sotul meu lucreaza la Sanepid si cite imi povesteste despre conditiile igienice mi se pace parul "permanent"
Try si zaharul din laptele praf, cu el cum e? cit este de procesat?
As fi vrut sa spun si cum sa-i ajutati pe bb sa scape de colici, dar dinnou o sa vina binevoitoare care vor spune ca nu e bine, asa ca nu va mai spun nic, faceti fiecare cum vreti.

Bobita, 36 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Ei, hai ca nu e cazul sa te simti deranjata...fetele si-au exprimat parerea, chiar e nevoie sa reactionezi asa?In privinta zaharului, din cate am citit si eu, le dau absoluta dreptate.Iar laptele praf pentru bebei contine Milchzucker(lactoza)ce nu se compara cu zaharul rafinat prelucrat industrial.Asa stiu eu!
Mona, sapt.40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

neata fetelor!
am fost la doctor marti si ne-a consultat...col subtiat, pregatit de nastere...dar nu sunt prezente contractii durerose, dureri de burta. asistenta isi da cu parerea sa imi declanseze contractiile dar nea'doc. sta si se gandeste...zice sa mai asteptam o saptamana si daca intr-o saptamana nu nasc sa vin frumusel marti, 7 dec. cu bagajelul facut si vom naste pentru ca deja depasim termenul. asa ca daca nu nastem pana marti, marti voi fi mamaica!! uraaaa! abia astept! marti este si sf. filoftea...ma gandesc sa ii pun fetei mele acest nume de sfant?!!! ne mai gandim...mie una imi place! sper sa nu nasc de sf. nicolae pentru ca nicoleta nu prea imi place!! doctorul meu este adeptul nasterii normale, naturale si intervine numai in cazuri exceptionale. de aceea m-a pus sa ma asteptam. eu una fac si sex cu sotul, doar doar ajung la spital, ma plimb si agit toata ziua si nimic. contractii am, chiar si dureroase dar nu ma tin mult cateva ore si trec. noaptea dorm dusa.
olgasi bebe 40 saptamani de la u.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata fetelor,
bobita, mami, ce-i cu tine? asa cum tu ti-ai spus parerea ta despre ceva anume asa ne-am spus si noi parerea noastra, fetele pot sa aleaga o a treia varianta si tot asa...de-aia scriem aici sa auzim cat mai multe pareri, sa adunam ce ne place dar sa facem ce credem noi de cuviinta ca este mai bine pentru bb-ele nostru. hai nu te mai supara

monica

Mergi la inceput