Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (96)
Raspunsuri - Pagina 7
try spune:
quote:
Originally posted by Ele
Buna dimineata!
Andrea si noi glumim pe seama patutzului spunand ca in patutz are colici dar la mami in brate nu are.
A mea aseara a vomat atata de mult de m-am speriat. A vomat 3 jeturi de alea puternice de cred ca a dat afara juma de kg de lapte...mult tare...ne-am speriat. Imi inchipui ca mananca cu pofta tare si mult..cateodata ziua din ora in ora vrea san. De azi m-am hotarat mai devreme de 3 ore nu-i mai dau papa. In rest suntem bine si asteptam sa treaca colicii.
Pupici.
Elena si bb Denisa
Ele, ma gandesc ca daca incerci sa-i faci program si sa-i dai la 3 ore de mancare sa n ucumva sa iti scada productia de lapte. bebelusii daca sug la san mai rar nu inseamna ca si mananca aceeasi cant. ca si cand ar manca des. Ea e obisnuita sa suga o anumita durata la san. Ca sa suga la 3 ore trebuie sa suga mult mai mult timp, deci sa depuna efort mai mare, iar ei nu cred ca-s capabili dintr-o data sa depuna efortul asta si va obosi mai repede si nu va lua toata cant. de laptic de care are nevoie ca sa reziste 3 ore. Iar cant mai mica scoasa di nsan rezulta in cant. mai mica de lapte produsa de tine. Asta poate insemna ca bebe nu mai ia cat trebuie in greutate. Plus ca firesc ca se va trezi mai repede si va plange mai mult si apoi sa nu fii tentata sa-i dai supliment ca zici ca nu mai ai tu lapte suficient.
Ideea e ca nu cant. de lapte produsa de tine determina cat de mult sau putin suge bebe, ci viceversa este valabila. Cant. de lapte bauta (extrasa din sani ) de bebe determina si cat de mult produce corpul tau sau nu.
Un bebe care suge mai rar si mai putin va duce la o cant. mai mica de lapte. O cant. mai mare de lapte produsa de tine (sa zicem ca in cazul in care te mulgi in plus fatza de ce mananca bebe), nu determina automat si o cant. mai mare extrasa de bebe. Bebe va manca tot la fel.
Nu e obligatoriu ca ipoteza mea sa fie mereu valabila, dar exista riscul asta. Exista riscul ca facandu-i program la 3 ore in curand sa pierzi mare parte din lapte. Macar nu fii asa drastica in orar. Daca bebe obisnuia sa suga la o ora, nu ii schimba programul dintr-o data la 3 ore, ci mergi din jumate in jumate de ora. Lungeste saptamanal distanta intre mese cu cate o jumatate de ora ca sa ii oferi si lui bebe sanse reale sa se ajusteze pe programul impus de tine. Daca sari dintr-o data la 3 ore poate fi prea mult pt. ea si sa nu faca fatza.
Stiu ca e dificil, si mie uneori imi vine sa cedez cu atata alaptat (noroc ca acum au disparut complet durerile la alaptat), dar parerea mea e sa continui sa-i dai laptic cand cere. Nu toti bebelusii au acelasi ritm de supt, unii pot suge mult odata si mai rar, altii au nevoie dereprize dese si sug cate putin... Parerea mea este ca in primele luni de viata macar, noi ca mamici trebuie sa ne pliem pe programul lor, nu ei pe al nostru. E dificil sa ne trezim dintr-o data ca cineva ne controleaza viata si ca nu mai suntem stapanii nostri, ca nu ma iputem decide dupa bunul plac. Dar asta inseamna bebe, nu? El trece pe primul loc si noi pe locul II...
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
quote:
Originally posted by FELIS
[brLasa ca si eu am ganduri despre cum va arata bb: daca va fi urat?...(etc) Mai ales cand ma uit la bbii vostri si vad ca sunt unul mai frumos ca altul...Oare al meu cum va fi?... Mari emotii am in legatura cu asta!...
He, he, he, mai Felis, poate sa fie urat ca tie tot cel mai frumos ti se va parea. Fiecare cioara isi lauda puiul... asa ca nu-ti face probleme. Copiii altora ti se pot parea mai uratei, insa te asigur ca al tau intotdeauna va fi frumos ca-i al tau...
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
quote:
Originally posted by FELIS
Fetele... stiti ca v-am mai intrebat eu cum sunt tampoanele pt sani...Ca nu am mai vazut niciodata. La farmacie nu m-am dus ca stiu ca acolo totul e mai scump... Imi zisese ONITZA ca se gasesc in Cora... Am patit exact ce ma asteptam: nu am vazut pe nicaieri si am intrebat pe cineva din personal unde le pot gasi. Initial m-a trimis la raionul de tampoane... I-am zis ca acolo m-am uitat si nu am vazut si i-am repetat ce vreau, la care... "Tampoane pt sani?... Exista asa ceva?... La ce folosesc?"...
Asa ca eu nici pana acum nu mi-am luat tampoane pt sani...
Felis, 39 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
Uite-asa arata:
http://www.bravadodesigns.com/brea_pads_desc.html#
or
http://www.slingtastic.ca/breastpads.htm
or
http://a1468.g.akamai.net/f/1468/580/1d/pics.drugstore.com/prodimg/73577/200.jpg (astea sunt refolosibile ca-s spalabile)
or
http://store.babycenter.com/category/feeding/breastfeeding/creams_and_pads?ccClick=&slot=4&ct=category&pid=3513&url=%2Frefcap%2F454.html&xTopic=pregnantatwork (aici ai o gramada de modele... in engl. se numesc breast pads)
Alex - 5 Nov. 2004
andreap spune:
Buna seara fetelor!Hai ca ma putin timp sa va scriu si sa va citesc.
Monica, ai dreptate, si eu m-am gandit ca e prea devreme cu sucul de portocala, asa ca oricum nu il dau.In ceea ce priveste ceaiul, cu ce avem voie sa-l indulcim?Mariei nu-i place deloc, ma gandesc ca dulce l-ar accepta.
Felis, chiar ma gandesc "ce Doamne iarta-ma am furat?Si sa pun mana tocmai acolo?"
Onitza, daca se strange de picioruse,isi incovoaie spatele si se inroseste tot,sunt colici.Cel putin a mea asa face.
Bineinteles ca Mariuca mea iar mi-a facut parul permanent intre 15.30 si 19.15 cand in sfarsit a adormit.Nu stiu ce sa-i mai fac.O inteleg cand plange de foame sau de durere de burtica,dar cand nu doarme si urla de somn,desi o legan,ii dau san,nu pricep si mor de ciuda.
Altceva, BBlusa mea nu doarme afara.Pe frigul asta cand altii adorm instantaneu,a mea urla in carut,in brate uneori tace.In plus, mereu vrea sa suga cand suntem plecate.Try, ti-am urmat sfatul, mi-am luat un scutec pe care l-am pus peste san.
Ele, si BBlusa mea suge mai des noaptea,cred ca e mai lenesa.
try spune:
quote:
Originally posted by Bobita
Voi credeti ca laptele de mama nu e dulce?
Sau cel praf pt bb?
Bobita, sunt doua tipuri diferite de zaharuri. Una e zaharul procesat industrial si pe care-l consumam noi zilnic, si alta e zaharul (glucoza) care ii vine prin lapticul de la sani lui bebe.
Zaharul ca atare pe care-l cumapram noi de la magazin si pe care-l folosim la mancare nu are nici un aport bun pt. organism. Se spune ca zaharul este otrava pt. sistemul digestiv. El are doar rol de indulcitor si atat. Nu aduce nimic bun organismului cum ar fi spre exemplu un mar sau o leguma. N uati vazut ca in majoritatea bolilor intestinale refimul alimentar presupune si reducerea sau eliminarea zaharului din aliemntatie!?!? Nu v-ati intrebat de ce oare?
De-aia parerea mea e ca e de preferat sa evitati zaharul la bebelusi. Iar daca nu e musai sa i se dea ceai, nu e nevoie sa-i dati ceai doar din dorinta de ai da si lui ceiut sa bea. Laptele matern este suficient de hidratant pt. bebe, el nu are nevoie de lichide suplimentare ca sa stea hidratat. E doar impresia noastra ca "ce, el nu e fiinta? N-ar bea si el un pic de apa sau de ceai?" Impresie gresita caci bebe nu stie ce gust are apa sau ceaiul pana nu i le introducem noi in alimentatie, deci nu simte nevoia lor.
Voi faceti cum credeti ca e potrivit pt. voi, insa am simtit nevoia sa va spun si parerea mea.
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
quote:
O singura problema cred ca avem si sunt curioasa de ce ziceti si voi: se intampla sa se stranga cu picioarele la burtica si sa inceapa sa planga cand ii vina sa traga part, se chinuie chiar, se forteaza...e posibil sa fie colci deja? Asa devreme?...de mentionat ca din spital face asa...plizzzzz, raspunde-ti-mi si mie! Multam va pupam.
Onitza, stransul asta din pciioare catre burtica e ca se screme sa faca si el partul. Simte gazele prin intestine si el. Daca l-ai vedea pe Alex cum face kk... De cum incepe sa se agite stiu ca e vremea sa faca kk. Dureaza cam 5-10 minute pana face caci face in reprize scurte, nu face tot odata si se foieste de zici ca are viermusi in fund, nu sta nici la san, nici pe umar, in nici un fel, isi misca toate aela: caput, manute, picioruse, se inroseste de nervi, se screme si plange a nervos. Cand se linisteste total stiu ca baiatul mamei a termiant de facut kk si ca-l pot schimba linistita. Inca ceva: daca nu face kk intre reprizele de alaptat si sa zicem ca a facut doar pipi, nu-l schimb imediat, ci eu intai ii dau sa manance pt. ca stiu ca de regula cum il pun la san cum incepe repriza de kk. La nici 5 minute el face kk. Cand se linisteste, intrerup alaptatul si apoi il schimb. Oricum e de preferat ca un bebe care plange sa fie intai alaptat si apoi schimbat. Daca intai il schimbi el urla si mai tare. Asa daca ii dai intai putina papica se potoleste si poti sa-l schimbi chiar fara crize de plans.
Alex - 5 Nov. 2004
monica-elizabet spune:
andreea, am inteles ca-i dai si baby drink printre altele, parca e la pliculetze din cate imi aduc eu aminte si este indulcit deja....si este impotriva colicilor..asa ca mai bine-i dai din ala, ca dintr-un pliculetz ii dai sa bea toata ziua, nu e musai sa i-l faci pe tot odata...parca se pun 50 ml apa fiarta si racita la un pliculetz....la varsta asta este de ajuns atata ceiut...asa cred eu...dar mai bine mai intreaba un medic pediatru....restul tzatzica e de baza. sanatate multa si

monica
monica-elizabet spune:
try, dar ce baietzel cuminte ai de te lasa sa ne scrii atat
sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste zaharul, eu nu mai consum zahar cristal alb de multa, multa vreme, cel mult zahar brun sau miere este cea mai buna...insa nu stiu daca este indicata in perioada alaptatului. lui alex niciodata nu i-am indulcit cu zahar alb...l-am ferit cat am putut de ceai indulcit sau sucuri indulcite...mai mult sucuri naturale, apa, ceai indulcit cu putina miere....si el e mare deja.
pupici
monica
andreap spune:
hai ca mai devreme incepuse BBlusa sa urle

!!!
Si vreau sa "deschid"un subiect:AJUTORUL DAT DE SOTII VOSTRI IN CRESTEREA BBLUSULUI.-asta daca va intereseaza subiectul-Eu un asunt curioasa sa vad altii cum procedeaza.
Pupici,
Andreea si Mariuca terorista
http://community.webshots.com/user/andreap124
monica-elizabet spune:
buna idee andreea, dar eu trebuie sa mai astept putzin si bb-elusa si sotzul
sper ca de sarbatori sa fim toti 4 impreuna (alex, bbelusa, eu si tati)
monica

Oare al meu cum va fi?... Mari emotii am in legatura cu asta!...