colpita mixta
![](images/user_woman.png)
am primit astazi rezultatele de la un examen microbiologic si de secretie vaginala: diagnostic: colpita mixta.
Rezultatul e astfel:
secretie vaginala: levuri absente
iar la micro:
leucocite: relativ frecvente
flora microbiana tip- bacili gram pozitivi(doderlein) relativ frecventi
coci gram pozitivi in perechi relativ frecventi
filamente miceliene: relativ frecvente
trichomonas: absent
levuri: absent
hematii: absente
...restul rare sau absente
mie nu-mi suna bine"doderlein" si nici colpita mixta
intrebarea e: la un astfel de rezultat se impune testul Hpv?
Mi s-a prescris tratament cu Poliginax, niste ovule preparate in farmacie si un unguent pt. sot(am uitat numele unguentului, cred ca Ketoconazol).
stie cineva mai mult despre aceasta" colpita mixta".
multumesc
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DianaR/DianaR.jpg)
DianaR spune:
Hai sa-ti raspund eu ca vad ca nu ai primit nici o lamurire. Poate e cam tarziu.
Colpita = inflamatia colului uterin, cel mai des infectioasa
mixta = infectia este cu mai multi germeni: coci gramm pozitivi (stafilococ sau Streptococ) si Candida.
Poliginax contine antibiotic pentru bacterie si nistatin pentru ciuperca.
Bacilii Doderlein formeaza flora normala a vaginului, sunt prezenti la toate femeile. Prezenta lor e un lucru pozitiv si necesar.
Tratamentul colpitei se face la ambii parteneri (sotul Ketoconazol activ pe candia), altfel dupa ce termina unul din parteneri tratamentul se reinfecteaza de la celalalt (ping-pong).
Testul Hpv nu-mi dau seama ce inseamna prescurtarea. Revin-o cu o lamurire daca vrei. Diana si
Vladut (16.05.2004)
poze Vladut
Vladut 6 luni
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ALINAR spune:
eu am fost diagnosticata tot cu colpita mixta - vezi si mesajul meu pe forum - "colpita mixta -ajutor"
si intr-un final am facut testul hpv si a iesit pozitiv cu risc crescut . Acolo am primit foarte multe raspunsuri .Daca mai vrei sa afli informatii te astept.
fody spune:
Buna.Am fost si eu diagnosticata cu colpita mixta, am fost la 3 medici, am urmat tratamentele si de doua ori, insa nu am avut nici un rezultat. Sunt disperata, nu stiu cum sa scap de ea. Poate stiti vreun tratamant naturist?