Mamici de ianuarie -februarie 2005 (62)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Amary, si bebele meu a crescut progresiv, dupa prima eco era mai mare cu 2 zile, a doua cu 4 si tot asa, pana la 9 zile. De asta nu mi-am facut probleme. De asemenea in familia sotului meu aproape toti bebelusii au fost mari, peste 4 kg si 55 cm. Eu chiar nu mi-am facut probleme pana acum. Si doctorul mi-a spus ca facem analizele doar ca sa ne asiguram ca nu e diabet, ca nu am alte semne, adica lichid amniotic in exces, salivatie excesiva, mers la toaleta foarte des, etc. De asemenea eu am luat 11 kg in sracina, ceea ce eu stiu ca e normal. Apoi in primele 4 luni de sarcina nu am putut manca nimic dulce in afara de fructe, mancam doar amar si sarat...
Singurul lucru care ma deranjaza este ca e cam tarziu pentru acest diagnostic in sarcina. El trebuia pus mai devreme. Si de asemenea si doctorita idioata care m-a enervat la telefon si fiind tarziu nu mai caut alta. Sper din tot sufletul ca luni sa constat ca a fost o alarma falsa...

Lali si licuriciul ei 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Leta, scumpo, nu dispera. Sa stii ca si eu deseori psihicul"afectat", in sensul ca mi-e frica de boli de violenta, de rapiri, ma intreb daca voi fi o mama buna,daca ii voi da o buna educatie,daca ma va iubi si alte d-astea..Dar sa stii ca pana la urma imi revin gandindu-ma ca nu bebele a vrut sa vina pe lume, ci noi parintii,ca l-am dorit cu toata fiinta nostra, ba mai mult am plans si ne-am chinuit sa-l avem..si asta este..Fiecare copil(om) are soarta lui..destinul lui,bine stiu si stabilit de Dzeu..Acum oricum nu mai exista cale de intoarcere si n-ai ce face..decat sa astepti venirea pe lume a minunatei fetite(din cate tin eu minte),sa-i oferiti toata dragostea voastra si cu siguranta ca va fi bine.
Acum,fara s-o iei ca pe o jignire, te intreb de ce nu incerci sa mergi la un psiholog? Sunt femei care fac astfel de depresii inainte ,dar multe care fac asta dupa nastere.. Cu siguranta ca iti va trebui un serios ajutor din partea cuiva apropiat,pana capeti incredere in tine si vei vedea ca totul e ok si lucrurile intra pe un fagas normal...
Hai ai grija de tine si de printesa ta...

Coca 32 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Leta si inca ceva..Sa stii ca aceste reactii sunt normale si poate prezente in fiecare mamica la inceput de drum, cu diferenta ca nu toate femeile arata asta..E frica de necunoscut, e frica de faptul ca nu vei mai fi tu pe primul plan, ca nu vei mai avea timp ptr tine si sotul tau, ca si pana acum...insa o data cu venirea pe lume a copilului vei vedea cum toate aceste schimbari de prioritati ti se vor parea normale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Buna!

Am facut si eu azi testul. l-am suportat destul de greu.
Faptul ca am stat atita pe scaun, 3 ore, de la luat singe, baut glucoza+stare foame imi era asa de rau ca am crezut de citeva ori ca o sa lesin. am facut eforturi f. mari ca sa rezist, simteam ca nu se mai termina.
Acum mi-am revenit.
Prima glicemie pe stomacul gol a fost 105, sa vedem rezultatele, pe saptamina viitoare....

Patricia

si o foarte jucausa!
saptamina 30

Mergi la inceput

Patricia, iti tin pumnii ! Eu merg luni la spitalul universitar ca doctora vrea sa imi mai faca acolo nu stiu ce teste, dar sper ca sa am un diagnostic tot luni.
Hai ca va fi bine pentru amandoua ! Oricum sa iti intrebi direct medicul ca eu am inceput sa caut interpretari de rezultate singura si mai mult m-am zapacit, ca sunt mai multe unitati de masura si intervale considerate "normale"... iar majoritatea nu sunt date pentru gravide. Oricum prima glicemie e buna si a ta, trebuie sa fie sub 120 (valoare pentru gravide).

Pupici dulci (ups! sau nu asa de dulci ?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Lali, am sa ma uit pe rezultatul la analize sa-ti zic cum era cand am facut eu in cele 3 ore. Mi-a facut din ora in ora. Ma duc sa le iau.:)
Uite, la prima am altceva (uitasem) : la jeun era 0,93g/ (5,17 mmol/l), iar dupa o ora (cu 50 g glucoza) era 1,44g/l (8,0 mmol/l), iar normalul la prima era intre 0,70 si 1,10 (3,89 si 6,12) si la a doua iinferior la 1,30. Dar rezultatul s-a interpretat asa: daca este intre 1,30 si 1,99 trebuie repetata cu 100 g de glucoza. Cum a fost la tine si trebuie sa o repeti.

Iar cand am repetat-o arata asa:
a jeun era 0,88 g/l (4,88 mmol/l) si normalul este inferior la 0,95 (5,3 mmol/l) (ceea ce va tot repetam eu)
dupa o ora era 1,89 g/l (10,49 mmol/l) si normalul este inferior la 1,80 ( 10,1 mmol/l)
dupa doua ore era 1,63 g/l (9,05 mmom/l) si normalul este inferior la 1,55 (8,7 mmol/l)
dupa trei ore era 1,44 g/l (7,99) si normalul este inferior la 1,40 ( 7,8 mmol/l).
Deci dupa fiecare ora era putin peste si asa a rezultat ca am diabet gestational. Mi-a spus ca, daca, in schimb, crestea dupa fiecare ora in loc sa scada era diabet. (nu gestational)
Eu de aia v-am spus ca si cea aveati voi era mare, chiar daca era in mmol. Pentru ca este la fel peste tot, in toata lumea cu normalul la glicemii. Matusa lui George vine din Romania si la fel era, ca aici, si am intrebat ultima oara dr si a zis ca e la fel peste tot, iar cand iti face analiza, glicemia nu se tine cont ca esti gravida, se ia in cont ca e un diabet, iar la sfarsit (cum v-am zis la mine) se stie daca e gestational sau nu. Eu nu m-am luat dupa ce citesc pe net, ce aud la altii...pentru ca in Franta sunt foarte multi diabetici, si doctorii endocrinologi sunt foarte buni. Nu te speria, Lali, ca nu e adevarat ce scrie acolo ca pateste bebul si nici tu. Ai sa vezi la mine, ca nasc innaintea ta. Sper sa nu fi afectat ca am cam mancat in plus peste regim, dar acum incerc sa fac iar atentie si sa imi fac glicemiile. De ex, dimineata nu imi pot face, ca eu ma scol la 12, ca ma culc dupa ora 3. Dar am facut la 12 innainte sa mananc si cand m-am sculat (si pe carnet o trec innainte de masa de pranz) si am avut-o buna, adica 0,71. Important e sa fie mai mica, decat mai mare de normal.

Va pup!

oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Oana, merci !
Da, prima mea glicemie era buna, dar cea dupa 1 ora cu 50 g era cam mare, adica 160 sau 8,9 . Oricum daca era peste 190 se punea direct diagnosticul, iar intre 140 si 190 e echivoc, asa ca eu mai sper pana luni sa fi fost o alarma falsa. Zau ca daca nu gandesc pozitiv incep sa ma stresez tot week-end-ul si nu imi face bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Lali, multumesc, si eu iti tin pumnii. Sa speram ca va fi bine. Eu inca sint optimista, chiar daca am avut antecedente cu glicemii mult mai mari si bolnavi in familie (fratele). Eu de felul meu nu eram chiar asa optimista, dar sarcina la mine, din fericire, a avut acest efect. Cind vor iesi rezultatele, o sa merg cu ele la dr fratelui meu, care e medic de spacialitate si imi va spune ce sa fac. Oricum, cert e ca nu mai vreau inca o data testare asta de azi

mi-a placut cu pupicii dulci .
asa e, mai usor cu dulciurile, o sa imi iai ciocolata speciala de acum incolo, asta e....

Patricia

si o foarte jucausa!
saptamina 31

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Hai ca suntem trei deja in clubul mamicilor dulci.... si vad ca numai noi am ramas pe aici. Restul or fi pe afara ca e vreme buna ...

Mergi la inceput